Det amerikanske par Paula Stuebben og Tim Bach i Missouri kan ikke selv få børn, og istedet har de gennem de seneste 10 år været værtsfamilie for udvekslingsstuderende fra Danmark.

De danske studerende får dermed mulighed for at opleve hverdagslivet i USA og ikke mindst kulturen i Midtvesten på nærmeste hold.

Udvekslingsstuderende USA - Missouri University

36 danske udvekslingsstuderende i USA har boet hos den amerikanske værtsfamilie gennem de seneste 10 år.

Danske udvekslingsstuderende i USA

De danske udvekslingsstuderende læser på University of Missouri, men en stor del af fritiden tilbringes med værtsparet Paula Stuebben og Tim Bach.

Det var lidt af et tilfælde at det netop blev danske udvekslingsstuderende i USA, den amerikanske familie blev tilknyttet. Familien meldte sig til et frivilligt initiativ, hvor de i løbet af et semester skulle invitere en udvekslingsstuderende på middag i deres eget hjem – og det viste sig at være en dansker.

8 ud af 10 udenlandske studerende besøgte aldrig et amerikansk hjem under deres ophold, og det ville University of Missouri forsøge at ændre på. Vi fik så tildelt en dansker, og jeg må indrømme, at vi lige måtte tjekke på et kort, hvor landet helt præcist lå, siger Tim Bach.

Kontakten til den amerikanske familie bliver formidlet gennem de danske udvekslingsstuderende, der sørger for at give navn og kontaktoplysninger på de danskere, der skal på udveksling i USA.

Danmark er vores andet hjemland, vores søsterland, fortæller 50-årige Paula Stuebben.

Hver gang, vi tager nye danske studerende med til forskellige arrangementer, er det, som om vi selv oplever det igen for første gang. De unge er utroligt begejstrede, og det smitter af på os. Vi gør bare det, vi plejer, men vores oplevelser bliver meget bedre sammen med danskerne, siger Tim Bach.

Aktuelt er det 23-årige Sarah Ørsted, der bor hos den amerikanske familie.

Læs artikel og se kort video på TV2: 
Amerikansk par har 36 danske bonusbørn