Kennedy Space Center i Florida

En af de allerstørste attraktioner i Florida er Kennedy Space Center. NASA, som er forkortelsen for National Aeronautics and Space Administration, har base ved det stykke land på Floridas Atlanterhavskyst, som hedder Cape Canaveral. Herfra er adskillige rumraketter og rumfærger i tidens løb blevet udviklet, testet og affyret.

Køb billigere billet til Kennedy Space Center ved at booke online.

Spar penge ved at kombinere billet til Kennedy Space Center med f.eks. en airboat-tur.

Ligeledes er det amerikanske militærs rumaffyringsstation på østkysten beliggende her – Cape Canaveral Air Force Station.

Kennedy Space Center Florida

Center for NASA’s rumaktiviteter i Florida.

Selvom NASA’s rumaktiviteter har været droslet meget ned siden afslutningen af USA’s rumfærgeprogram i 2011, er der stadig fuldt blus på aktiviteterne med at informere om og vise hvad USA har været i stand til mht. rumfarter gennem tiderne. Det er et meget lærerigt besøg ind i rumfartens historie og samtidigt udført på en underholdende måde, så både store og små vil finde besøget interessant.

Find og book overnatning tæt på Kennedy Space Center.

Besøg Kennedy Space Center

Besøgscentret er hovedindgangen til Kennedy Space Center, og det er her du køber billetter til Kennedy Space Center og de forskellige aktiviteter på det store område. Kom tidligt, da du sagtens kan bruge en hel dag på at udforske rumfartens historie og få et indblik i hvad fremtiden bringer.

Inklusiv i indgangsbilletten er adgangen til diverse udstillinger om både rumfarter, rumraketter og rumfærger samt rumfartsbesætningers uddannelse. Få ligeledes en rumopsendingsoplevelse, oplev hvorledes kontrolcentret arbejder under rumfartøjers missioner samt se imponerende 3D film i den flotte Imax biograf.

Ligeledes er en busrundtur på NASA’s område med i indgangsbilletten. Her fortæller en guide løbende om de forskellige stationer og sites på området og du kommer bla. tæt på den 52 etagers høje Vehicle Assembly Building, hvor raketter og rumfærger er blevet samlet.

NASA Kennedy Space Center

Vehicle Assembly Building ved Kennedy Space Center.

Busturen fortsætter ud til affyringsramper og du får også indblik i de mange forberedelser som selve transporten af raketter og rumfærger indebærer når de skal køres fra Vehicle Assembly Building ud til affyring.

Udover standardindgangsbilletten kan du tilkøbe forskellige ture og oplevelser. Der er bla. mulighed for et nærmere indblik i NASA’s affyrings-kontrolcenter, et besøg på Cape Canaveral Air Force Station eller tag på eksklusiv rundtur sammen med en astronaut.

NASA Launch Control Center

NASA launch control center.

Efter de fatale ulykker med først rumfærgen Challenger i 1986 og derefter rumfærgen Columbia i 2003 besluttede USA at nedlægge rumfærgeprogrammet – den sidste rumfærgefart var med rumfærgen Atlantis i 2011. Pt. er NASA’s mål at kunne sende astrunauter til Mars engang i 2030’erne, men flere private initiativer har også planer om at sende rumfartøjer til den røde planet – så NASA har efterhånden ikke længere eneret på rumfart i USA.

SpaceX rumraketter

SpaceX er en af de private rumfartsvirksomheder, som efterhånden mestrer raketvidenskaben, og deres fartøjer bliver nu også brugt til at forsyne den internationale rumstation (ISS).

Følg løbende nyheder på Guide-USA.dk om SpaceX opsendelser af rumraketter.

Fra Kennedy Space Center i Florida bliver der afsendt fartøjer med kurs mod ISS med mad og diverse fornødenheder til de udstationerede astronauter og videnskabsfolk på ISS.

SpaceX Kennedy Space Center

SpaceX afsender rumfartøjer fra Kennedy Space Center.

Læs om og se video af den store Falcon Heavy, som har boost-raketter, der returnerer og lander på jorden, efter de har skudt rumfartøjet afsted ud i rummet.

Er du heldig at være i Florida ifm. en opsending kan du således tilkøbe en ”Launch transportation/viewing ticket” og komme helt tæt på en rumfartsopsendelse.

Se info om planlagte opsendelser fra Florida.

Relaterede artikler:

Book ture og billetter til Kennedy Rumstation Florida: