Nyttige apps før og under rejsen til USA

Dagene er ovre, hvor man inden turen til USA var tvangsindlagt til at købe diverse guidebøger, bykort mv. for at finde seværdigheder, interessante restauranter/barer/cafeer og hyggelige steder og kvarterer, man gerne ville besøge under rejsen i USA.

Læs også anbefaling til bedste GPS app til mobil

Med udbredelsen af smartphones og tablets er der dukket et væld af rejse-app’s op, som kan hjælpe med informationer, som man før kunne finde i guidebøger mv.

Herunder er samlet nogle af de bedste apps, som vil kunne bidrage med både planlægningen før og under rejsen til USA, samt hjælpe og inspirere til, hvad du skal opleve undervejs på turen.

Google Trips (gratis – både til Android og IOS)

Denne rejse-app fra Google hjælper dig med at organisere din rejse. Her kan du samle alle dine reservationer elektronisk – eksempelvis hotel- og billejereservationer samt evt. bookninger til seværdigheder du har foretaget hjemmefra.

Google Trips kan ligeledes fungere som et planlægningsværktøj under rejsen, idet du vil kunne få oplysninger om eksempelvis vejrudsigter, nyheder for området du er i, særlige begivenheder mv.

Google Trips USA

Google Trips.

Download også bykort på forhånd i Google Trips og find info om eksempelvis offentlig transport, spisesteder, seværdigheder osv. osv.

Det store plus ved Google Trips er, at det er meget brugervenligt, og når du først har downloadet de relevante kort kan du benytte app’n offline og således ikke afhængig af at skulle benytte dataroaming, når du benytter Google Trips under rejsen i USA.

Maps Me (gratis – både til Android og IOS)

Download kort fra Maps Me på forhånd og benyt dem offline, når du er på rejse i USA. Maps Me viser bl.a. de nærmeste benzinstationer, seværdigheder, offentlige transportmuligheder mv. Ligeledes er det muligt at lave en ruteplan med denne app.

Zomato (gratis – både til Android og IOS)

Denne app hjælper dig med at finde de gode spisesteder, cafeer og barer i nærheden af, hvor du opholder dig. Er du eksempelvis på jagt efter en god italiensk restaurant i San Francisco kan du på Zomato søge på denne type restaurant og samtidigt få andres meninger om de enkelte italienske spisesteder i området.

Zomato er en god app til at finde de kunde-roste steder i den by, du opholder dig i.

Guides by Lonely Planet (gratis – både til Android og IOS)

Med Lonely Planet app’n kan du få megen af den nyttige information, som er inkluderet i de populære blå Lonely Planet guidebøger. Find city guides for de populæreste byer i USA og bliv inspireret til både site-seeing, kulturelle begivenheder, aktiviteter, shopping og meget mere. Som altid med Lonely Planet kan du også på app’n søge på budget muligheder indenfor de forskellige kategorier.

Roadtrippers (gratis – både til Android og IOS)

Skal du på decideret roadtrip på din tur til USA er app’n Roadtrippers sjov og inspirerende at have med som rejsekammerat på din smartphone.

Roadtrippers App USA rejser

Roadtrippers.

Roadtrippers har adskillige roadtrip ture, som den kan guide dig igennem med ideer til både nationalparker, flotte køreture, steder benyttet som film lokationer, 48-timer guides til byer og meget meget mere. Et par af de mere alternative anbefalinger på Roadtrippers er eksempelvis ”Ghost Guides” og ”Weird Offbeat Guides” samt sågar ”OJ Simpson Chase Route”.

Sygic Travel (gratis – både til Android og IOS)

Kan du godt lide at have et oversigtkort ved hånden med indikation af hvad du vil foretage sig de forskellige steder du besøger i USA, er Trip Planner Sygic en god app at benytte. Du kan eksempelvis på forhånd indikere hvilke sites eller evt. restauranter du vil besøge og med det samme se hvor de ligger i forhold til hinanden. Hvis du og dine rejsefælder har flere smartphones eller tablets med på rejsen til USA kan Sygic Travel planlægningen uden problemer synkroniseres.

Samme firma – Sygic – står for øvrigt bag den populære offline navigations app Sygic GPS – læs mere om Sygic GPS i artiklen Bedste GPS app til mobil.

FlightStats (gratis – både til Android og IOS)

Hold øje med om dit fly snart boarder, fra hvilken gate, om det er forsinket eller følg flyet på ”flight map tracking” på din smartphone. Se også oversigt over lufthavnen med butikker, spisesteder mv., vejrudsigter ifm. din flyrejse og interaktive kort over lufthavne. Alt dette og mere til kan du på app’n FlightStats. Du skal blot indtaste lufthavn, flyselskab, flynr. samt dato for afgang. For rigtige flynørder er det desuden muligt at finde statistikker for hvilke flyselskaber, der er mest præcise – også i udvalgte lufthavne.

Café Wifi (gratis – kun til IOS (2017)

Denne app viser hvor der er lokale gratis Wifi steder i området du befinder dig i. Den inkluderer desuden bruger-anbefalinger fra personer, som har benyttet Wifi på de forskellige, café’er, hoteller, restauranter, lufthavne mv.

Se også: Mobiltelefon, data og Wi-FI i USA.