Fakta om Florida

Indbyggertal

(2019): Ca. 21,5 millioner indbyggere. Florida er den 3. folkerigeste stat i USA.

Areal

170.000 km2. (Danmark = 43.000 km2).

Fakta om Florida

Hovedstad

Tallahassee – ca. 194.500 indbyggere (2019)

Største byer

Jacksonville: ca. 903.000 indbyggere (2018)

Miami: ca. 471.000 indbyggere (2018)

Tampa: ca. 393.000 indbyggere (2018)

Orlando: ca. 286.000 indbyggere (2018)

Økonomi i Florida

Ca. 1 billion USD (2018) årligt bruttonational(stat)produkt (BNP) gør Floridas økonomi til USA’s 4. største.

Hovederhvervene i Florida

Hovederhvervene i Florida:

  • Service fagene (inkl. turisme)
  • Finansielle sektor
  • Handel
  • Transport sektor
  • Offentlige erhverv

Florida Kort

Kort over Florida.

Floridas økonomi idag – fakta om Florida

I 1880’erne og 1890’erne oplevede Florida for alvor et økonomisk opsving, som ikke mindst skal tilskrives anlæggelsen var jernbaner i denne periode. De seneste små 100 år har staten gennemgået en kolossal udvikling fra at være nærmest uberørt land til nu at være en international turistmastodont.

Især midt i 1900-tallet blev større områder inddraget til turistformål og ca. 1/3 af statens naturområder gik tabt. I dag findes der over 150 fredede områder i form at stats-parker, skove, reservater mv. og der er således stor fokus på bevarelse af de sårbare økosystemer i Florida.

Staten Florida’s BNP er den 4. største i USA efter Californien, Texas og New York.

Med over 80 mill. besøgende om året udgør turisterhvervet i Florida langt den største indtægtskilde i dag.

Walt Disney World, som åbnede i Orlando i 1971, har nu over 50 mill. gæster hvert år. (før Corona krisen)

Florida strand

Strandene i Florida tiltrækker mange turister.

Det varme klima i The Sunshine State er naturligvis medvirkende til at mange turister finder til Florida. Ikke mindst strandene ved Miami Beach, Fort Laudardale og Daytona Beach trækker mange solelskere til sig ligesom sumpområdet Everglades, hvor man kan komme tæt på de vilde alligatorer, også er et stort trækplaster.

Læs mere om de bedste strande i USA.

Tidligere – og nu på anden pladsen – var landbrugserhvervet den største branche i staten målt på indtjening. Af landbrugsvarer i Florida er det især frugter og grøntsager, som der produceres meget af. Appelsiner, mandariner, citroner, tomater, majs, selleri, jordbær og grapefrugter er nogle af de produkter, som nyder godt af det stabilt varme klima i staten. Ligeledes foregår der også en stor produktion af sukkerrør, oksekød, sojabønner og jordnødder.

Appelsintræ i Florida

Fakta om Florida: Perfekt klima for appelsin-produktion.

Andre store erhverv i Florida er rumfartsindustrien med heraf tilknyttet high-techindustri samt luftfartsindustri. John F. Kennedy Space Center ligger på området Cape Canaveral ud til Floridas Atlanderhavskyst, og det er her NASA’s affyringskompleks og landingsbaner for rumfartøjer ligger.

Kennedy Space Center er ligeledes en stor turistattraktion, hvor det både er muligt at se gamle raketter og rumfærger, se hvorledes astronauter bliver trænet, se affyringsramper og landingsbaner for rumfærger samt få et indgående kendskab til USA’s rumfartshistorie.

Servicesektoren med primært den finansielle sektor samt advokat- og forsikringsvirksomheder spiller også en stor rolle i Florida’s erhvervsliv / økonomi.

Befolkningssammensætning i Florida

Florida er en af de stater i USA, som er vokset hurtigst. Tilbage i 1920 boede der under 1 mill. indbyggere i staten og dette tal er på mindre end 100 år vokset til over 20 mill.

Mange pensionister er flyttet til Florida fra nordliggende stater igennem årene. Det der trækker er både det solrige klima samt gunstige skatteregler. Florida %-vise andel af folk over 65 år er således den største i USA – ca. 17 %. Et andet interessant tal er at ca. 2/3 af befolkningen er født i en anden stat end Florida.

Miami Little Havana Maximo Gomez Park

Tilflyttere fra Cuba mødes i parkerne i Little Havana, Miami og spiller domino.

Floridas geografiske beliggenhed tæt på Cuba gør at der gennem årene er kommet en stor indvandring sydfra. Det estimeres at godt 23% af befolkningen i Florida er indvandrere fra Caribien og Latinamerika. Ikke mindst i Miami bor der mange spansktalende – ca. 65% af Miami’s indbyggere har spansk som førstesprog.

Andelen af latinamerikanere i Florida er på ca. 24%, afroamerikanere ca. 17% og asiatere ca. 3%.

Læs også vort bud på Top 5 seværdigheder i Florida

Find yderligere interessante facts om Florida på Visit Florida hjemmesiden