Aldersbegrænsninger ved billeje i USA

I USA kan unge tage kørekort, når de er fyldt 16 år. Derimod er det svært at finde biludlejningsselskaber, som udlejer biler til personer under 21 år – og hvis de gør, er det meget dyrt.

Såfremt du skal leje bil i USA og har en alder mellem 21 og 24 år vil der ligeledes blive tillagt ekstra gebyrer – ”under age fees” – fra biludlejningsfirmaets side – dog ikke helt så høje, som hvis du er mellem 18 og 20 år.

Baggrunden, for at de fleste biludlejningsfirmaer ikke udlejer biler til unge under 21 år, er hovedsageligt, at du først er myndig som 21 årig i USA. Samtidig viser statistikken, at jo yngre du er; jo flere uheld er du involveret i. Det er også derfor ekstra gebyrer løber på, hvis du er under 25 år som billejer.

En anden regel, som langt de fleste biludlejningsselskaber opererer med, er at man skal have haft kørekort i minimum et år for at kunne leje bil i USA.

Billeje for unge i USA

Young Driver Fee – Ekstra gebyrer ved billeje i USA hvis du er under 25 år.

Billeje for 18 årige i USA – tips om biludlejning for unge

Staterne Michigan og New York har via lovgivning bestemt, at man skal kunne leje bil som 18 årig, når man har erhvervet sit kørekort. Enkelte biludlejningsfirmaer i de større amerikanske byer tilbyder ligeledes billeje til unge under 21 år, MEN forsikringsmæssigt vil der blive tillagt høje ekstra gebyrer alle steder, når man er under 21 år.

De ekstra gebyrer – såkaldte ”under age fees” for billejekunder under 21 år ligger typisk på mellem $40 og $80 per dag, og så bliver billeje i USA pludselig en dyr fornøjelse.

Hertz er kendt for ofte at have fordelagtige vilkår for unge: Hertz Young Driver

Billeje i USA – alder mellem 21 og 24 år

Såfremt du er mellem 21 og 24 år og vil leje bil i USA vil der også blive pålagt ekstra gebyr – dog sjældent helt så høje, som hvis du er under 21 år. Ekstra gebyret ligger typisk på mellem $20 og $50 per dag afhængig af både din lejeperiode og type af udlejningsbil du vælger.

Vær også opmærksom på, at ikke alle biltyper vil være tilgængelige, såfremt du er under 25 år gammel. De mere specielle biler som cabriolet’er, sportsvogne, større 4-hjulstrækkere mv. er oftest kun mulige at leje for kunder, som er fyldt 25 år.

Skal flere personer under 25 år stå som førere af bilen vil der oftest yderligere løbe daglige gebyrer på lejeprisen – dog kører udlejningsselskaber i perioder kampagner, hvor ekstra unge chauffører er inkluderet i ekstragebyret for én ung chauffør.

Når du søger billejemuligheder via Cartrawler vil du skulle indtaste alder på chaufføren, og herefter vil priserne automatisk inkludere gebyr for en chauffør under 25 år.

Relaterede artikler og links:

Skal man have internationalt kørekort ved biludlejning i USA?

Sammenlign priser på billeje i USA

Hertz.comYoung Driver