San Francisco – hvad skal man opleve?

Den smukkeste by i USA kalder mange amerikanere San Francisco! Det er der mange gode grunde til – ikke mindst den flotte beliggenhed ved Golden Gate Strædet, som forbinder San Francisco Bay med Stillehavet.

Hvad skal man se i San Francisco?

  • Golden Gate Bridge – anses af mange som verdens flotteste bro
  • Kabelsporvogne – tag en tur i de stejle gader i de gamle sporvogne
  • Chinatown – den ældste i Nordamerika og den største udenfor Asien
  • Fisherman’s Wharf – fantastisk udsigt og en turistmagnet
  • Alcatraz – det berygtede fængsel midt i Golden Gate strædet – The Rock

Lige meget om du ankommer til byen sydfra via indfaldsvejene, nordfra via Golden Gate Bridge eller østfra via den nyrenoverede Bay Bridge er byen iøjnefaldende med dens kuperede landskab og imponerende bygninger og broer.

San Francisco Golden Gate Bridge

Golden Gate i forgrunden og Bay Bridge i baggrunden.

Hvorfor er San Francisco så populær?

San Francisco’s popularitet ligger imidlertid også i byens personlighed, som skiller den ud fra andre amerikanske storbyer. Byen har siden de store guldfuld tilbage i 1800-tallet været kendt for stedet med mange forskellige typer mennesker, som med deres mange etniske baggrunde og kulturelle forskelligheder, har sat deres præg på miljøet i S.F.

I midten af 1900-tallet flyttede mange afro-amerikanere fra sydstaterne til den mere imødekomne by i Californien. Op gennem 60’erne og 70’erne blev San Francisco kendt som fristedet for både hippier og homoseksuelle, som havde svært ved at finde samme frisind andre steder i USA.

Inden årtusindeskiftet blev området umiddelbart syd for byen desuden kendt som IT-pionærernes base i form af Silicon Valley, som området ned til San Jose benævnes. Store IT-firmaer som Apple, Google, Facebook og mange flere har hovedkvarter i Silicon Valley, og entreprenør-ånden har sat fornyet gang i erhvervslivet i området.

Find og book overnatning i San Francisco

Senest er byen blevet kendt for at tiltrække Hipsters, som også ofte kaldes Yuppie-Indies, hvilket er en betegnelse for oftest 20–30 årige storbymennesker, som ikke ønsker at være som andre – hører ofte undergrundsmusik eller indie-musik og benytter tøj, som afviger fra normalt modetøj.

Det nemt at komme rundt i byen med den meget velfungerende offentlige transport i S.F.

Byen ved Golden Gate strædet er stedet med de mange forskellige farver og er en charmerende og imødekommende by med gamle sporvogne, imponerende jordskælvssikrede skyskrabere, flotte broer, grønne parkområder osv. osv.

Læs også hvorledes du får rabat på oplevelser og seværdigheder med CityPASS San Francisco.

Find billig billeje i San Francisco

Relaterede artikler og links: