Universal Studios Hollywood

I den nordligste del af Hollywood – på grænsen til Burbank – finder du en af de allerstørste attraktioner i Los Angeles: Filmbyen Universal Studios Hollywood.

Find billige billetter til Universal Studios Hollywood.

Et af de ældste, største og mest kendte filmstudier i USA er Universal Studios. Universal blev grundlag tilbage i 1912 og allerede i 1915 blev filmbyen i Hollywood åbnet for gæster – med en entrepris på $ 0,05 – så offentligheden kunne komme ind og opleve hvorledes en filmproduktion blev til.

Siden 1960’erne har filmbyen Universal Studios Hollywood udover at være filmstudie udviklet sig til en større og større temapark med stadig flere imponerende filmforlystelser og suverænt underholdende shows.

Universal Studios Hollywood

Universal Studios, Los Angeles.

Universal har været ekstremt gode til løbende at forny sig og benytter altid den nyeste teknologien for at både tempo, spænding og underholdningsværdien er i top når nye forlystelser introduceres og gode gamle opdateres.

Universal er delt op i to niveau’er – Upper lot og Lower lot.

Upper lot hoved-attraktioner:

Studio Tour – Start besøget i Universal Studios i Upper lot (hvor hovedindgangen er) med at tage på tur bag scenerne på Universal Studio Tour – også kaldt The Backlot Tour. Denne ca. 50 min. guidede tur foregår i en sporvognslignende bus, og fører dig gennem kulisserne til mange af de mest kendte film og tv-serier.

Universal Studio Tour

Kulisse – Universal Studio Tour.

Se mange af de kendte kulisser lige fra huset på bakken i Hitchcock’s Psycho og rådhuset med tårnuret, som bliver benyttet i Tilbage til Fremtiden og frem til kulisser i Transformers samt gaden i Desperate Housewifes. Derudover er der indlagt nogle overraskelser i form af King Kong, dinosaurer fra Jurassic Park, hajen fra Dødens Gab, stort jordskælv i San Francisco osv. Forsøg at få plads ca. midt i vogntoget for at få den bedste oplevelse.

The Wizarding World of Harry Potter er et nyt temaområde i Universal Studio Hollywood, som har været over 4 år undervejs, og som officielt åbnede i april 2016. Området er som navnet hentyder bygget op over Harry Potter eventyrerne fra bøger og film. I troldmandsbyen Hogsmede kan du opleve utroligt mange detaljer fra HP historierne og der er desuden to attraktioner du kan tage på i Harry Potters verden.

Harry Potter Theme Park

Harry Potter Theme Park i Universal Hollywood.

Flight of the Hippogriff er den familievenlige og traditionelle rutsjebanetur, hvor du bl.a. kommer forbi Hagrids hytte og andre kendte steder fra eventyret. Harry Potter and the Forbidden Journey er et imponerende 3D eventyr hvor du efter af have entreret Hogwarts kommer på en state-of-the-art flyvetur med Harry og hans venner – og indimellem fjender…… Denne forlystelse kræver at man er min. 122 cm. høj og du skal måske forberede dig på del gys undervejs.

The Walking Dead er en anderledes forlystelse, som åbnede i sommeren 2016. Det specielle er at denne inter-aktive “walk-through” attraktion involverer “levende” zombier / walking deads. Der er således skuespillere klædt ud som zombier – ligesom i tv-serien – som forskrækker/skræmmer dig mens du skal igennem et hus, hvor de eneste “normale” er jer som gæster samt nogle få security folk. Bestemt ikke et sted for mindre børn – de levende døde er nemlig ikke særlig imødekomne. Hvis du har fuldt med i tv-serien vil du helt sikkert kunne genkende nogle af zombierne.

The Walking Dead Universal Studios

The Walking Dead i Universal Studios.

Despicable Me: Minion Mayhem er ligeledes et nyere temaområde lave på baggrund af filmene Grufulde Mig 1-3, hvor du bl.a. kan gå ind i Gru’s hus, Miss Hatties Home for Girls og gå ind i Super Silly Fun Land. Derudover er der naturligvis store muligheder for at møde både levende Minions og andre medvirkende fra filmene. I 3D simulator attraktionen Despicable Me Minion Mayhem bliver du transporteret ind i Gru’s verden hvor du både møder de tre små pige, og hvor utallige Minions huserer. Det er en sjov og familievenlig tur, som er et must hvis nogen i familien kan lide Minions.

Minions Universal Studio Hollywood

Minions i Universal Studios.

Waterworld er et live action show som er baseret på den berømte film af samme navn fra 1995 med Kevin Costner i hovedrollen. Dette show inkluderer masser af flotte stunts inkl. kamp-scener, personer med ild i, jet-ski, høje fald og i det hele taget er showet tætpakket med action. Flere gæster har i tidens løb valgt at se det imponerende actionshow flere gange i løbet af deres besøg i Universal Studios.

Waterworld Hollywood

Waterworld i Universal, Hollywood.

Vær opmærksom på at visse områder af tilskuerpladserne er “splash-zones”, hvor du risikerer at få nogle ordentlige vand-sprøjt i løbet af showet.

The Simpsons – den verdensberømte og politisk ukorrekte tv-serie om familien Simpson – fik deres eget temaområde i Universal, Hollywood i 2015. Besøg bl.a. nogle af tegneserie-familiens favoritsteder Moe’s, Krusty Burger og The Kwik-E-Mart.

The Simpsons Universal Studios

The Simpsons temaområde i Universal Studios.

Tag også på 3D simulator turen The Simpsons Ride hvor du oplever en rutsjebanetur sammen med hele Simpson-familien. Rundt omkring i temaområdet vil du også støde på de kære figurer fra Simpson universet.

Shrek 4D – kom på et hæsblæsende eventur med Shrek, æslet og Fiona mens du mærker de bevægende biografstole, mærker vandet, røgen, ilden osv.

Lower lot hoved-attraktioner:

The Mummy Ride er en af de vildere og mere gysende rutsjebaneture i Universal Studio, Hollywood. Baseret på filmen, som på dansk hed Mumien, foregår attraktionen i mørke med en masse uhyggelige specialeffekter. Turen foregår mens du sidder i en rutsjebane, og da det hovedsageligt er meget mørkt har du ikke mulighed for at forudse hvilken retning turen er på vej hen. Er du til spænding og gys er dette forlystelsen for dig.

Mummy Carousel Ride Universal Studios

The Mummy Ride i Universal, Hollywood.

Transformers 3D: The Ride – baseret på filmen The Transformers kommer du på en spændende 3D tur ind i transformernes verden. Forvent mørke, røg, vand og ikke mindst voldsomme eksplosioner, hvorfra du kan mærke varmen alt imens du rejser gennem scenerne fra filmen mellem Chicago’s skyskrabere.

Transformers 3D The Ride

Transformers 3D: The Ride.

Jurassic Park: The Ride – er en bådforlystelse, hvor du på turen bl.a. møder forskellige dinosaurer og nok kan genkende nogle af scenerne fra filmene. Da der er stor risiko for at blive våd – især sidst på turen, hvor båden skal ned ad et ca. 25 højt vandfald – får du udleveret regntøj inden ombordstigning.

Jurassic Park - The Ride

Jurassic Park: The Ride.

VIP Experience i Universal Studios – kom for alvor bag kulisserne i filmverdenen
Såfremt du er filmfan og ønsker at komme ind bag kulisserne hvor offentligheden ikke har adgang bør du forkæle dig selv og tage på en VIP Experience. Dette er en fornem luksus udgave af føromtalte Studio Tour, men med mulighed for at stå af og besøge tv- og film-set under optagelse, lydstudier, rekvisitlagre osv. Din VIP-guide vil sandsynligvis spørge om hvilke film eller tv-serier du er interesseret i og så forsøger den guiden at arrangere at du kan få et dybere indblik indenfor netop dine præferencer.

Universal VIP Experience

VIP Experience.

VIP-billetten er naturligvis ikke billig – minimum $349 per person – og inkluderet i billetten er udover VIP-adgang til kulisser, optagelser, lydstudier mv. også en let morgenmad i VIP lounge, gourmet-frokost, “først i køen” ved forlystelser, bedste pladser ifm. shows samt mulighed for at møde skuespillere/teknikere på film eller tv-set. Ligeledes får du også VIP indgang samt udgang så du ikke skal stå kø sammen med menigmand samt ikke mindst VIP parkering tæt på hovedindgangen til Universal Studio, Hollywood.

Billetter til Universal Studios, Hollywood

Det er IKKE billigt at besøge Universal! En alm. endags-voksenbillet koster $109 – $139 (2021) afhængig af tidspunkt på året. Såfremt du besøger Universal i høj-sæsonen – juni-august – kan det desuden anbefales at investere i Express Ticket (tidligere kaldet Front of the Line Pass) så du slipper for den værste kø ved forlystelserne. En endags-voksenbillet inkl. Express (Front of the Line Pass) koster $169 – $259 (2021) afhængig af tidspunkt på året.

Planlægger du at besøge parken over to dage kan du købe en 2-dages billet til $149 – $169 (2021) – uden Front of the Line Pass. Besøgene skal foregå indenfor en 7 dages periode.

Vil du forkæle dig selv med en VIP Tour løber billetten op i $349 – $399 (2021) afhængig af tidspunkt på året.

Udover billetprisen koster det $25 – $60 i parkeringsafgift – dette er dog inkluderet såfremt du har købt VIP Tour billet.

Mange besøgende køber billetterne online inden ankomsten til Universal. – du sparer typisk $10 – $21 per billet ift. prisen ved indgangen og du slipper desuden for at stå i den værste kø ved ankomst til Universal. Vær opmærksom på at der i høj-sæsonen er restriktioner på antal solgte Express (Front of the Line billetter), og det kan derfor anbefales at købe disse online i god inden besøget.

Officiel Universal Studios Hollywood Website.

CityWalk i Universal, Hollywood

Umiddelbart ved siden af parken ligger forlystelsesgaden Universal CityWalk. Her finder du ca. 30 forskellige spisesteder, barer, de nyeste højteknologiske biografer og du kan desuden prøve en vertikal vindtunnel og for alvor få luft under kroppen. Der er naturligvis også rig mulighed for at besøge diverse butikker og købe dine favorit-figurer fra filmens verden.

City Walk - Universal Studios Los Angeles

CityWalk i Universal Studios, Los Angeles.

Relateret artikel:

Spar penge på billetter til Disney og Universal

Californien rejsetips, seværdigheder og nyheder