Mad med til USA – hvilke madvarer må man tage med til USA?

USA har en del restriktioner mht. hvilke madprodukter, man må indføre i landet. Har du ønsker om at tage mad med til USA, bør du kende til de amerikanske regler for indførsel af madvarer.

Mad med til USAMakrel i tomat

Mad med til USA – både remoulade og dåsemakrel er svært at finde i USA.

Redaktionen på Guide-USA.dk hører ofte spørgsmålet – Hvilke madvarer må man medbringe til USA? – og derfor har vi lavet denne artikel om regler for indførsel af fødevarer i USA.

Relateret artikel: Find dansk mad i USA!

Vi har modtaget en masse positiv feedback og tilføjelser til vores opdaterede oversigt over fysiske butikker og netbutikker med dansk mad.

Se oversigt med links til alle butikker i artiklen på Guide USA

Strikse regler for indførsel af mad til USA

Den primære årsag til de strikse regler for indførsel af mad til USA er risikoen for, at de importerede varer kan indeholde bakterier, skadedyr mv., som ikke findes i USA. Det er således et værn mod at de fremmede bakterier, skadedyr mv. ikke på sigt kan true den amerikanske befolkning, landbruget og i det hele taget miljøet i USA.

Derfor har de amerikanske myndigheder især fokus på landbrugsprodukter – både animalske og plantebaserede – når rejsende til USA ankommer til en amerikansk lufthavn.

Mad med til USA lovligt

Kødprodukter, grøntsager og frugter

Landbrugsprodukter som grøntsager, frugter, kartofler, gulerødder og andre rodfrugter må ikke medtages til USA.

Det samme gælder ferske kødprodukter, tørrede kødprodukter samt øvrige madvarer, som indeholder kødprodukter. Dog er der visse dåsekonservesprodukter, som man gerne må tage med ind i USA, såfremt de er forsvarligt indpakket i uåbnet emballage – se listen nedenfor.

Udfyld Customs Declaration korrekt

Det skal dog nævnes, at man kan være heldig at få lov at beholde sit æble eller sin banan, når man skal igennem lufthavnen i USA, men det er altså ikke sikkert det går.

Såfremt man beslutter sig for at tage frugter med ind i USA, er det vigtigt at registrere dette på den blå blanket Customs Declaration, som man får udleveret i flyet inden ankomst til USA.

Angiver man IKKE frugten, som medbringes til USA, risikerer man en klækkelig bøde – se evt. Fyens Stiftstidende artikel fra april 2018. Artiklen fortæller om et æble i håndbagagen, som for en uheldig rejsende udløste en bøde på $500.

Planter og blomster

Generelt er det ikke tilladt at medtage blomster og planter, når du rejser ind i USA. Har du af den ene eller anden årsag brug for at medtage blomster eller planter kræver det en officiel tilladelse – se mere på hjemmeside for United States Department of Agriculture.

Eks. på madvarer man må medbringe til USA:

(alt skal være uåbnet og i original emballage med label på)

 • Slik – ex. saltlakrids er svært at finde i USA
 • Chokolade
 • Oste
 • Leverpostej på dåse
 • Makrel på dåse – eller anden fiskekonserves
 • Remoulade og mayonaise
 • Pålægschokolade
 • Brødprodukter
 • Krydderier
 • Madolier
 • Honning
 • Kaffe
 • Te
 • Babymad
 • Modermælkserstatning

Se uddybende info om madvarer, som på medbringes til personlig brug på hjemmesiden U.S. Customs and Border Protection. (Klik What food items can I bring into the United States for personal use?).

Dansk slik

Må man medbringe dansk slik til USA?

TIP: Stil spørgsmål og del erfaringer i vores danske Facebook Gruppe: Rejs Dig Rig i USA.

Hvad sker der med madvarer, som bliver konfiskeret i den amerikanske told?

Se nedenstående video fra U.S. Customs vedr. hvad myndighederne konfiskerer i amerikanske lufthavne, samt hvordan madvarerne efterfølgende bliver tilintetgjort.

Mad med til USA – sådan bliver forbudte produkter tilintetgjort i USA.

Relaterede artikler: