Kreditkort og kontanter i USA

Når du er på ferie i USA, kan det kraftigt anbefales at medbringe et internationalt kreditkort!

Vær opmærsom på at et debetkort IKKE er det samme som et kreditkort.

Både Visa og MasterCard udsteder både debetkort og kreditkort, og enten “Debet” eller “Kredit” bør fremgå på kortet.

Såfremt du eksempelvis foretager billeje i USA, eller når du checker ind på hotellet, vil du blive bedt om at vise dit kreditkort. Biludlejningsfirmaet bruger kreditkortet til at spærre depositumbeløbet og hotellet benytter dit kort som sikkerhed for eventuelle ekstra ydelser ud over leje af værelset.

Kreditkort USA

USA er glade for kreditkort.

Hvilke kreditkort kan benyttes i USA?

I USA kan du benytte stort set alle kreditkort! De mest anvendte er:

  • Visa
  • MasterCard
  • American Express
  • Diners Club

Som nævnt benyttes kreditkortet i mange henseender som sikkerhed – både ved leje af bil og hotelværelse, men også som betaling ved indgang til seværdigheder / forlystelser, leje af eksempelvis cykler, køb i butikker osv. osv. Det er anbefalelsesværdigt at begrænse kontanterne du har på dig, og ligeledes anbefales det at have to forskellige kreditkort med, når du rejser i USA.

Rejsetip: Book billigere hotel i USA.

Tag flere kreditkort med til USA

Man kan være uheldig at magnetstriben på et af kortene svigter / eller en lidt ældre kortterminal i en butik eller en restaurant ikke kan læse det ene kort. Så er det altid godt at kunne bruge det andet kort i stedet for.

Vær også opmærksom på beløbsbegrænsninger på de forskellige typer kreditkort. For Visa gælder det eksempelvis, at der max må hæves hvad der svarer til kr. 2.000 per dag i en udenlandsk pengeautomat. Ligeledes er der på Visa kortet et max forbrug (inkl. kontante hævninger) på kr. 25.000 per løbende 30 dage. Normalt er det dog ikke et problem at få din bank til at nulstille beløbsbegrænsningen, når du har ramt den – men det er nok sjældent, at det kan ske lige med det samme – også taget tidsforskellen med i betragtningen.

Ved at have flere kreditkort med på turen til USA sikrer du dig både ved evt. fejllæsninger på kort, samt hvis du er ”uheldig” at ramme beløbsbegrænsningen på et af kortene.

Kontanter med til USA

Du kan ikke undvære et mindre beløb i kontanter, når du rejser i USA. Dels er der en stor tradition for at give drikkepenge i USA – på restauranter, i taxi, til room service på hotellet mv., og dels er det oftest meget nemmere ved småkøb af eksempelvis vand og snacks at have kontanter ved hånden. På nogle betalingsveje er det også nemmest at have mønter med, som man kan smide i mønttrugene ved betalingsanlægget.

Drikkepenge i USA

Hvor meget skal man give i drikkepenge i USA? I USA er det kutyme at give mellem 15% og 20% af regningen på restauranter. Det gælder de steder, hvor der er personlig servering – her er drikkepengene et tiltrængt supplement til personalets i øvrigt lave grundindtægt. Giver du kun 10% indikerer du at serveringen har været dårlig og giver du 25% har den været ekstraordinær.

På nogle restauranter kan drikkepengene være automatisk tilføjet på regningen – så kig efter ”service” eller ”service charge” på regningen – for her behøver du ikke give ekstra.

På bar og café er det også brugt at give drikkepenge – her står der ofte et glas ved disken, hvor man kan ilægge sine drikkepenge.

Relaterede artikler:

Mobiltlf., data og WiFi i USA

Bedste GPS app til mobil