Universal rejseadapter til USA og England

Et smart alternativ til en prisbillig USA stikadapter er den lidt mere avancerede universal rejseadapter til USA og England.

Universal adapter til USA og EnglandRejseadapter til USA og England

Rejseadapter til USA – et must til opladning af mobil mv. i USA.

Fordelen ved den smarte universal rejseadapter til USA og England er, at du kan benytte den samme stikomformer, både når du rejser til USA og til Storbritannien.

Universal omformeren kan ligeledes benyttes, når der kommer gæster fra USA eller England, som skal benytte amerikansk eller britisk stik i Danmark – eller hvis man eksempelvis har købt en bærbar pc eller mobil i USA, som man vil benytte i Danmark.

Anbefaling: Køb universal rejseadapter billigst via Rejsegear.dk

Mål på universal rejseadapter:

Længde: 7,5 cm

Bredde: 4 cm

Højde: 4 cm

Mulige omformer kombinationer med universal rejseadapter:

Fra DK/EU til USA

Fra DK/EU til UK

Fra USA til DK/EU

Fra USA til UK

Fra UK til DK/EU

Fra UK til USA

Forskel i strømstik og netspænding i USA

I USA benyttes stikkontakt, som består af to flade ben i stedet for de to runde ben, som vi kender dem i EU og Danmark. Den amerikanske netspænding er på 110 – 120 V, mens vi i Danmark benytter en spænding på 230 V.

Langt de fleste elektriske apparater, som du normalt medtager på rejser vil fungere uden problemer i USA. En undtagelse kan dog være hårtørreren, som trækker megen strøm, og som således ofte ikke vil kunne fungere optimalt i USA. Nogle hårtørrere har imidlertid to strømindstillinger, så de kan benyttes både til 110 V og 230 V – det vil tydeligt kunne ses på apparatet såfremt det er tilfældet. Man kan købe en separat omformer som kan ændre 230 V til 110 V, men det vil være en dyr løsning – køb en billig hårtørrer når du ankommer til USA i stedet for.

Ikke alle el-apparater fra USA fungerer i Danmark

Vær opmærksom på at pga. forskellen i netspænding vil eksempelvis mange el-drevne køkkenredskaber ikke umiddelbart fungere i Danmark. Benyttes blot en stikadapter til et køkkenredskab købt i USA, risikerer man at apparatet brænder sammen og i værste fald bryder i brand.

Der er ingen problemer i at købe bærbar pc, mobiltelefon, tablet mv. i USA, da de alle fungerer via en transformer, men køber man et elektrisk apparat, som kun er beregnet til netspænding i USA, vil det ikke fungere uden at benytte en egentlig power converter også.

Relateret artikel: Mobiltelefon, data og internet i USA