Los Angeles – introduktion til L.A.

Englenes By – Los Angeles – er suverænt den største by i Californien. Med et befolkningstal inkl. forstæder og småbyer på ca. 19 millioner indbyggere er L.A. desuden det 2. mest befolkningsrige område i USA; kun overgået af New York området, hvor befolkningstallet når op på ca. 24 millioner indbyggere.

Los Angeles Skyline

L.A. – byen i Californien hvor der tales mere end 130 sprog.

Faktisk opfatter mange amerikanere ikke Los Angeles som en ”traditionel” by, men derimod et stort område af små byer, som med tiden har vokset sig sammen, og som i dag er bundet sammen af et omfattende net af motorveje.

På godt 100 år er L.A. blevet til byen, som før bestod af en større samling mexikanske landsbyer, og som i dag er den multietniske metropol i Californien, hvor der tales mere end 130 forskellige sprog.

Rejsetip: Find og book overnatning i Los Angeles

Såfremt L.A. var en selvstændig stat ville det være verdens 16. største økonomi, hvilket vidner om de utallige muligheder i storbyen. Nogle af hovederhvervene i storbyen er turisme, entertainment, bioteknologi, IT-teknologi og software, finanssektor, mode og transportsektor / shipping via lufthavne og skibshavne samt udvikling og produktion af rumudstyr, luftfartsudstyr og militærtudstyr.

Rejsetip: Find og book transfer fra lufthavn til hotel

Verdens underholdningshovedstad bliver L.A. også kaldt. Det er stedet, hvor håbefulde skuespillere, musikere, modeller og kunstnere strømmer til for at blive opdaget. Der findes flere teatre og museer end i nogen anden amerikansk by, og i L.A. finder du ligeledes masser af gallerier og spillesteder.

Hoolywood sign

Hollywood-skiltet på Mount Lee – Tip: Tag det bedste billede af skiltet.

Los Angeles forlystelsesparker, film studier etc.

Film- og TV-branchen er et kapitel for sig i L.A. – og Hollywood med de mange filmselskaber; Universal Studios, Paramount Pictures, Disney Studios osv. samt forlystelsesparken Disneyland er stadig nogle af de kendte navne, som mange besøgende tænker på når de er på vej til L.A.

Dog er mange nye seværdigheder og kulturelle trækplastre kommet til de senere år – bla. Getty Center med den fantastiske beliggenhed, LA Live – det nyeste underholdningscentrum i Downtown Los Angeles, Cathedral of Our Lady of the Angels samt Walt Disney Concert Hall – det arkitektoniske mesterværk tegnet af arkitekt Frank O. Gehry.

Læs om og book spændende udflugter fra Los Angeles med Tours4fun

Læs også om vejret i Californien

Rejsetip og links:

Find billig billeje i LA Lufthavn eller Downtown

Lej autocamper i Los Angeles

Book oplevelser i Los Angeles

Discover Los Angeles – LA Tourism & Convention Board