Bedste GPS app til mobil

Tiden er ovre, hvor det er nødvendigt at leje eller købe en dyr GPS til bilen for at finde vej i storbyer i USA. Du er vældig godt dækket ind med en smartphone og en god gratis GPS app, når du skal køre rundt i USA. Vi guider dig i denne artikel til bedste GPS app til mobil.

Bedste GPS app til mobil

God offline GPS app = bedste GPS app til mobil.

Når du er på storbyferie eller på roadtrip i USA er det rart nemt at kunne finde hen til seværdigheder, restauranter, butikker osv., og det har aldrig været nemmere – og billigere – at få klaret navigationen med din smartphone og en god gratis GPS app.

Tips til USA GPS app – gå offline

Det vigtigste når du skal benytte GPS app i USA er:

 • Download kort til GPS app’en på mobilen hjemmefra eller på gratis WiFi
 • Benyt de downloadede offline kort, så du ikke behøver at være online med GPS app
 • Indstil mobilen til ikke at gå online under brug af GPS app
 • Husk mobiloplader i bilen eller power bank når du er på farten

HERE WeGo (gratis – både til Android og IOS)

En præcis og simpel GPS app er hvad du finder, når du har installeret HERE WeGo GPS app’en på din mobil. App’en er meget logisk opbygget, og det er nemt at betjene app’en både før og undervejs på turen i USA.

Here We Go app

HERE WeGo app – med på listen over bedste GPS app til mobil.

Når du har installeret HERE WeGo på din mobil kan du gratis hente kort over delstater i USA. Har du knap med plads på din smartphone kan du evt. vente med at installere alle delstater, som du har brug for og i stedet for vente til det bliver aktuelt på din rejse (og slette dem du ikke har brug for længere).

HERE WeGo fungerer både online og offline og den største forskel på online/offline er, at du i online mode også får live-trafikopdateringer under brugen af app’en.

Den anmelderroste GPS app er oprindeligt baseret på Nokia’s populære navigationssystem, som ”i gamle dage” var indbygget i deres dyrere mobiltelefoner. De seneste år er HERE WeGo GPS app’en dog blevet væsentligt opdateret ift. i de gyldne Nokia dage.

En fin feature ved HERE WeGo er, at du kan vælge ruter ift. forskellige transportformer – eksempelvis bil, cykel, offentlig transport mv. du benytter.

I HERE WeGo får du også stemme-navigationsvejledning – endda på dansk – hvis du downloader denne service.

Google Maps (gratis – både til Android og IOS)

Googles navigationsværktøj Google Maps er en af de mest anvendte og ligeledes mest brugervenlige GPS apps på markedet. Den indeholder mange features så som trafik-opdateringer, info om butikker, hoteller mv. i området du befinder dig i, information om offentlig transport mv.

Google Maps som GPS i USA

Google Maps – en af de bedste apps til navigation på smartphone.

Du kan benytte Google Maps både offline og online.

Når du benytter app’en offline, skal du på forhånd have downloaded kort over de steder i USA, som du har brug for. Der kan gemmes op til 6 offline kort, og du kan både planlægge ruten online hjemmefra eller evt. på hotellets WiFi net eller offline, når kortene er downloaded. Du får stemme-navigationsvejledning i offline tilstand og du kan stadig søge på bestemte ting – eksempelvis hoteller eller restauranter på kortene offline.

En mindre ulempe ved at benytte Google Maps offline er, at man skal følge den planlagte rute, idet offline rutevejledningen ikke indeholder alternative ruter, og man kan således ikke eksempelvis ændre ruter for at undgå vejafgifter eller færger.

Ligesom øvrige GPS apps, der arbejder offline, får man heller ikke live opdateringer vedr. ulykker, vejarbejde mv. under kørslen

Benytter du Google Maps online vil du få det fulde udbytte af app’n – men naturligvis spiser den noget data, når den er online. En god taktik er kun at benytte Google Maps online når det er nødvendigt – eksempelvis i storbyområder eller når du bliver nødt til at ændre rute.

Se anbefaling vedr. mobildata i USA.

Sygic GPS (gratis – både til Android og IOS, dog med mulighed for tilkøb af ekstra funktioner)

Denne meget populære GPS / navigation app har i 2017 over 150 millioner brugere og reklamerer med at være den mest downloadede offline navigations app. Sygic GPS benytter kort fra GPS giganten Tom Tom, og når app’n først er installeret på din smartphone, spørger den automatisk om du vil downloade kort for det område, du befinder dig i.

Sygic GPS har kort over USA i både 2D og 3D, og har bl.a. nogle smarte funktioner vedr. bl.a. fart advarsler for en bestemt rute og hjælp til at finde benzinstationer med den billigste benzin (i Premium pakken).

Sygic GPS Navigation app

Sygic GPS Navigation – også med på liste over bedste GPS app til mobil.

Bemærk at Sygic ikke tilbyder stemme-navigationsvejledning i den gratis version – her skal tilkøbes en Premium pakke.

Sygic har ikke alle navigations-features, som Google Maps, men der er derimod ingen grænse for antal af downloadede kort.

Det skal nævnes at nogle kort koster penge ved Sygic – eksempelvis koster kort over Australien $25. Kort over alle stater i USA er dog gratis.

Premium eller Premium+trafic pakker kan tilkøbes og inkluderer bl.a. livstids licence med garanterede kort opdateringer, stemme-navigationsvejledninger og hastighedsbegrænsning advarsler. I Premium+trafic pakken inkluderes desuden online trafik information – om vejarbejde, bilkøer mv.

Se mere om priser for opgradering til Premium eller Premium+trafic pakker.

Waze GPS, Kort & Trafik – (gratis – både til Android og IOS, men benyt kun med data inkluderet i USA!)

Waze er en genial realtids-app som Google står bag. Vær dog meget opmærksom på kun at benytte Waze Navigation, hvis du har data inkluderet på din mobil under hele din roadtrip i USA – ellers kan Waze meget hurtigt blive en dyr fornøjelse, da app’en bruger en hel del data.

Modsat de øvrige USA GPS anbefalinger ovenfor, er Waze således ikke egnet som offline-app uden online adgang.

Vi har dog valgt at medtage Waze som anbefaling, idet Waze er en af de bedste apps til navigation i USA, hvis man har internetadgang på mobiltelefonen.

Waze - Bedste USA Navigations App

Har man et mobil-abonnement med data inkluderet i USA (dobbelt-check hos din udbyder inden afrejse om data også kan benyttes i USA) kan Waze GPS, Kort & Trafik derfor klart anbefales.

Med Waze GPS, Kort & Trafik får man bl.a. adgang til følgende funktioner:

 • Komplet navigation baseret på trafikinformation i realtid.
  – Waze forsøger konstant i realtid at finde bedste/hurtigste rute.
 • Navigering med stemmevejledning.
  – præcis som en normal GPS fra Garmin, Thomson etc.
 • Trafikinformation, ulykker mm. registreres og deles med andre direkte fra app’en.
  – man kan også selv advare andre trafikanter om køer, ulykker, politi mv.
 • Stemmeadvarsler når du nærmer dig eksempelvis ulykker.
  – man gøres opmærksom på at være varsom og sænke farten.
 • Automatisk omdirigering hvis trafiksituationen ændrer sig.
  – hvis der f.eks. opstår kø vil Waze automatisk finde en bedre/hurtigere rute.
 • Waze lærer dine mest vante destinationer, tider og foretrukne ruter at kende.
  – man kan dele sin position og ankomsttid med andre gennem app’en.
 • Kortet er altid aktuelt og alle brugere kan opdatere.
  – for eksempel kan man rapportere hvis en vej er blevet lukket.
 • Opret Waze profil.
  – optjen point og stig i graderne når du kører, registrerer trafikinformation og redigerer i kortet.
 • Tilslut sociale medieprofiler for at se dine venner på kortet.
  – få for eksempel nemt overblik over øvrige medrejsendes bilers placering.

Husk: Benyt kun Waze, hvis du har et mobil-abonnement med data inkluderet i USA som bl.a. kan købes hos 3 Mobil i Danmark.

Relaterede artikler og anbefalinger: