Disneyland i Los Angeles og Disney California Adventure Park

Den første Disney forlystelsespark i verden åbnede i Anaheim i den sydlige del af Los Angeles tilbage i 1955. Disneyland i Los Angeles kan udover at være den første Disney park i verden også bryste sig af at være den eneste af de mange Disney forlystelesparker, som er bygget under direkte overvågning fra selveste Walt Disney.

Få rabat på billetter til Disneyland i Los Angeles.

Disneyland Los Angeles Anaheim

Disney i Los Angeles.

Læs også Spar penge på billetter til Disney og Universal

I løbet af de mange år, der er gået siden åbningen af Disneyland i Californien, er parken blevet udvidet af flere omgange, og i midten af 90’erne skiftede det oprindelige Disneyland navn til Disneyland Park. I 2001 åbnede Disney California Adventure Park umiddelbart ved siden af Disneyland Park i Los Angeles.

Find og book overnatning tæt på Disneyland i L.A.

Disneyland Park

Den oprindelige forlystelsespark er en rigtig Disney-klassiker med mere end 60 forlystelser, flotte bygninger, de kendte Disney-figurer og meget meget mere.

Senest er Disneyland blevet udvidet med det populære Star Wars temaområde – Star Wars: Galaxy’s Edge, hvor man kan komme helt tæt på det verdenskendte Star Wars univers.

Disneyland i Los Angeles er delt ind i 9 forskellige temaområder, som har deres egne karakteristika i form af udsmykninger, attraktioner, figurer og specialiteter.

Populære forlystelser i Disneyland Park

I Adventureland finder du bl.a. forlystelsen Indiana Jones Adventure, som tager dig med Harrison Ford på eventur i den kendte films verden. I temaområdet Adventureland finder du også en af de ældste attraktioner i Disneyland – som dog er blevet opgraderet af flere omgange – Jungle Cruise, hvor du sammen en livlig og sjov skipper sejler rundt på en af verdens mest afsides floder. Den oprindelige Jungle Cruise stod klar, da Disneyland i Los Angeles åbnede i 1955.

Indiana Jones Adventure

Indiana Jones Adventure i Disneyland.

I Tomorrowland kan du i Space Mountain få stillet din lyst til en meget mørk rutsjebanetur, som giver dig en masse overraskelser undervejs i form af bl.a. rum-tunneller, hurtige sving og bratte fald. I Tomorrowland kan Star Wars fans også besøge Star Tour, som er en 3D tur rundt i galaksen, som blev kraftigt opgraderet i 2011.

Tomorrowland i Disneyland

Star Tour i Tomorrowland.

Tag på den glade og livsbekræftende bådtur ”it’s a small world” i Fantasyland eller på flyvetur med Peter Pan i forlystelsen Peter Pan’s Flight i samme temaområde.

I New Orleans Square temaområdet finder du den meget populære Pirates of the Caribbean tur, hvor Jack Sparrow huserer, og i samme temaområde kan du få uhyggelige gys i Haunted Mansion.

Big Thunder Mountain Railroad

Big Thunder Mountain Railroad i Disneyland.

I Frontierland må du ikke misse en tur med minetoget i Big Thunder Mountain Railroad, som er en af de populæreste rutsjebaner i Disneyland. Det er også i Frontierland, at du finder en af de ældste attraktioner, nemlig Mark Twain Riverboat, som er en behagelig tur tilbage i tiden på en gammel hjuldamper.

I Critter Country temaområdet kan du komme på en våd, men sjov rutsjebanetur i Splash Mountain, og især de mindre børn vil synes om attraktionen The Many Adventures of Winnie the Pooh, hvor Peter Plys sammen med hans venner er på jagt efter honning.

Star Wars i Disneyland

Star Wars: Galaxy’s Edge – det nye Star Wars område.

Det nyeste temaområde i Disneyland i Anaheim er Star Wars: Galaxy’s Edge. Star Wars temaområdet åbnede 31. maj 2019, og pga. den store interesse for det nye område har det frem til d. 24. juni 2019 kun været muligt at komme ind i Star Wars området via forudgående reservationer.

Se nedenstående video med tips til turen i Galaxy’s Edge:

Læs mere om Galaxy’s Edge i artiklen: Star Wars i Disney

Læs ligeledes: Disney dropper forbud i nyt Star Wars område

Oplev Disney magien

Udover forlystelserne, som kan få adrenalinen op og give mindre børn oplevelser for livet, består Disneyland Park også af de mange kendte Disney-figurer, som både store og små kender fra eventyrernes og filmens verden. Figurerne vandrer rundt i gaderne og der er rig mulighed for at hilse på dem. Ikke mindst i temaområdet Mickey’s Toontown finder du alle Mickeys venner, og især mindre børn vil finde sjove forlystelser her, som er tilpasset deres alder.

Temarområdet Main Street USA er det du møder, når du går igennem indgangen til Disneyland Park. Denne autentiske amerikanske hovedgade fra begyndelsen af 1900-tallet valgte Walt Disney at lade bygge med stor inspiration fra hans barndomsby Marceline i Missouri. Du vil bl.a. opleve restauranter, butikker og transportmidler, som de så ud i gamle dage. Tag en tur i Disneyland Railroad, som er et autentisk damplokomotiv, som transporterer dig rundt i parken eller hop på en hestevogn og oplev den hyggelige stemning i Main Street USA.

Disneyland Fireworks

Det populære fyrværkeri i Disneyland Los Angeles.

Hver aften lyses himlen op under det flotte fyrværkeri, som foregår ved Askepot slottet for enden af Main Street. Det er også her at mange af de flotte optog hver dag foregår med flot lyd, fest og farver.

Disney California Adventure Park

I 2001 åbnede Disney California Adventure Park, som er bygget op som en temapark over staten Californien. Parken har således referencer til Californiens historie, natur og kultur.

Bl.a. kan du besøge temaområdet Paradise Pier, som refererer til de populære forlystelsesmoler ved Stillehavet, som man bl.a. kan opleve på Santa Cruz Pier og Santa Monica Pier. Det mest iøjnefaldende i Paradise Pier er det 49 meter høje pariserhjul Mickey’s Fun Wheel samt den traditionelle rutsjebane California Screamin. Vær dog forberedt på at denne rutsjebane er noget vildere end de gamle trærutsjebaner du finder i Santa Cruz og Santa Monica.

Mickeys Fun Wheel

Pariserhjulet Mickey’s Fun Wheel og California Screamin i temaområdet Paradise Pier.

Grizzly Peak temaområdet er en reference til Yosemite og Redwood parkerne, og her finder du bl.a. Grizzly River Run, som er en tømmerflådetur på og omkring Grizzly Peak med både roligt – og noget mere uroligt vand….. En anden populær attraktion i dette temaområde er Soarin’ Around the World, som er en flot simuleret svævetur rundt i verden.

Hollywood Land temaområdet, som naturligvis refererer til filmmekkaet i Los Angeles, består af forlystelser baseret på forskellige film, tv-shows mv. Besøg bl.a. det store Hyperion Theater, som viser forskellige imponerende forestillinger.

På tur med Lynet McQueen fra Cars

Temaområdet Cars Land i Disney California Adventure Park åbnede i 2012 og er bygget op over de populære film Cars med Lynet McQueen, Bumle og deres venner. Den største attraktion i Cars Land er Radiator Springs Racers, hvor du bliver ført igennem forskellige værksteder for til sidst at køre om kap i Radiator Springs.

Cars Land Disneyland

Cars Land i Disney California Adventure Park.

Byen Radiator Springs i Cars Land samt de tilhørende biler er bygget som en tro kopi af den populære animerede verden fra filmene. I Cars Land finder du også et par attraktioner for de yngre årgange – nemlig Mater’s Junkyard Jamboree og Luigi’s Rollickin’ Roadsters. Ligeledes finder du her adskillige spisesteder samt butikker.

Som afslutning på en dag i Disney California Adventure Park bør du opleve det flotanlagte show World of Color, som finder sted når mørket sænker sig over parken ved den store sø foran pariserhjulet Mickeys-fun-wheel.

FASTPASS i Disneyland Los Angeles

FASTPASS løsningen i de to Disney parker i Californien er ikke helt så veludbygget som FASTPASS+ løsningen i Disney World i Florida.

I både Disneyland Park og Disney California Adventure Park kan du ved de mest populære forlystelser booke et time-slot/tidsperiode, hvor du ønsker at komme tilbage og prøve forlystelselsen. Har du et time-slot kan du i dette komme tilbage og benytte en særlig kø for gæster med FASTPASS bookning. Der kan bookes én FASTPASS ad gangen, og du skal benytte din indgangsbillet når du booker i FASTPASS standeren, hvorefter du får en printet en FASTPASS billet.

Der er planer om at gøre FastPASS løsningen i Disney, Californien app-baseret, hvilket FASTPASS+ allerede er i Disney World i Florida.

For mere udførlig forklaring se Disney FASTPASS Service.

Downtown Disney District

Mellem de to forlystelsesparker ligger Downtown Disney District, som byder på masser af spisesteder, biografer, cafeer, spillesteder og naturligvis butikker, hvor du kan købe alverdens Disney-figurer og souvenirs.

Billetter til Disney i Californien

Som alle større forlystelsesparker i Californien er det ikke billigt at besøge Disney’s verden i Los Angeles.

En dagsbillet til en af de to Disney parker koster $97 – $124 (2017) for personer 10 år og derover samt $91 – $118 (2017) børn mellem 3 og 9 år. De billigste priser er i lavsæson på hverdage og de dyrreste er i højsæson i weekenden.

Såfremt du gerne vil besøge begge parker koster en Park Hopper billet $157 – $174 (2017) personer over 10 år og $151 – $168 (2017) for børn mellem 3 og 9 år.

Der er også mulighed for at købe billetter til flere dage og her bliver det forholdsvis billigere per dag, ligesom der ved 3-5 dagesbilletter er mulighed for at få en Magic Morning billet. Med denne I hånden kan du én dag komme 1 time tidligere ind I parken før dem med alm. billetter og således undgå køer ved udvalgte forlystelser.

Læs også Spar penge på billetter til Disney og Universal

Hvis du har planer om både at besøge Disney i Los Angeles samt evt. Legoland i Californien eller Sea World i San Diego bør du undersøge om det vil være en fordel at investere i CityPASS for det sydlige Californien – se SoCal CityPASS.

Relaterede artikler:

Book øvrige oplevelser i Anaheim, LA: