Disneyland i Los Angeles og Disney California Adventure Park

Den første Disney forlystelsespark i verden åbnede i Anaheim i den sydlige del af Los Angeles tilbage i 1955. Disneyland i Los Angeles kan udover at være den første Disney park i verden også bryste sig af at være den eneste af de mange Disney forlystelesparker, som er bygget under direkte overvågning fra selveste Walt Disney.

Få rabat på billetter til Disneyland i Los Angeles.

Disneyland Los Angeles Anaheim

Disney i Los Angeles.

Læs også Spar penge på billetter til Disney og Universal

I løbet af de mange år, der er gået siden åbningen af Disneyland i Californien, er parken blevet udvidet af flere omgange, og i midten af 90’erne skiftede det oprindelige Disneyland navn til Disneyland Park. I 2001 åbnede Disney California Adventure Park umiddelbart ved siden af Disneyland Park i Los Angeles.

Find og book overnatning tæt på Disneyland i L.A.

Disneyland Park

Verdens første Disney forlystelsespark – Disneyland Park – er en rigtig Disney-klassiker med mere end 60 forlystelser, flotte bygninger, de kendte Disney-figurer og meget meget mere.

Senest er Disneyland blevet udvidet med det populære Star Wars temaområde – Star Wars: Galaxy’s Edge, hvor man kan komme helt tæt på det verdenskendte Star Wars univers.

Disneyland i Los Angeles er delt ind i 9 forskellige temaområder, som har deres egne karakteristika i form af udsmykninger, attraktioner, figurer og specialiteter.

Populære forlystelser i Disneyland Park

I Adventureland finder du bl.a. forlystelsen Indiana Jones Adventure, som tager dig med Harrison Ford på eventur i den kendte films verden. I temaområdet Adventureland finder du også en af de ældste attraktioner i Disneyland – som dog er blevet opgraderet af flere omgange – Jungle Cruise, hvor du sammen en livlig og sjov skipper sejler rundt på en af verdens mest afsides floder. Den oprindelige Jungle Cruise stod klar, da Disneyland i Los Angeles åbnede i 1955.

Indiana Jones Adventure

Indiana Jones Adventure i Disneyland.

I Tomorrowland temaområdet kan du i Space Mountain få stillet din lyst til en meget mørk rutsjebanetur, som giver dig en masse overraskelser undervejs i form af bl.a. rum-tunneller, hurtige sving og bratte fald. I Tomorrowland kan Star Wars fans også besøge Star Tour, som er en 3D tur rundt i galaksen, som blev kraftigt opgraderet i 2011.

Tomorrowland i Disneyland

Star Tour i Tomorrowland.

Tag på den glade og livsbekræftende bådtur ”it’s a small world” i Fantasyland eller på flyvetur med Peter Pan i forlystelsen Peter Pan’s Flight i samme temaområde.

I New Orleans Square temaområdet finder du den meget populære Pirates of the Caribbean tur, hvor Jack Sparrow huserer, og i samme temaområde kan du få uhyggelige gys i Haunted Mansion.

Big Thunder Mountain Railroad

Big Thunder Mountain Railroad i Disneyland.

I Frontierland må du ikke misse en tur med minetoget i Big Thunder Mountain Railroad, som er en af de populæreste rutsjebaner i Disneyland. Det er også i Frontierland, at du finder en af de ældste attraktioner, nemlig Mark Twain Riverboat, som er en behagelig tur tilbage i tiden på en gammel hjuldamper.

I Critter Country temaområdet kan du komme på en våd, men sjov rutsjebanetur i Splash Mountain, og især de mindre børn vil synes om attraktionen The Many Adventures of Winnie the Pooh, hvor Peter Plys sammen med hans venner er på jagt efter honning.

Star Wars i Disneyland

Star Wars: Galaxy’s Edge – det nye Star Wars område.

Det nyeste temaområde i Disneyland i Anaheim er Star Wars: Galaxy’s Edge. Star Wars temaområdet åbnede 31. maj 2019, og er Disneys største satsning og udbygning i mange år.

I forlystelsen Millennium Falcon: Smugglers Run kan du få mulighed for at styre Han Solo’s berømte rumskib fra film-sagaen. Mange “stamgæster” i Disneyland betegner denne nye forlystelse som en af de allerbedste nye attraktioner i den populære park.

Endnu en populær Star Wars oplevelse finder du i Star Wars: Rise of the Resistance, hvor du deltager i kampen mod First Order, som inkluderer selveste Kylo Ren.

Star Wars fans vil kunne få masser af tid til at gå med blot at gå rundt i det store populære Star Wars område, som inkluderer flere overraskelser samt spændende mad- og drikkevarer fra filmene.

Se nedenstående video med tips til turen i Galaxy’s Edge:

Læs mere om Galaxy’s Edge i artiklen: Star Wars i Disney

Læs ligeledes: Disney dropper forbud i nyt Star Wars område

Oplev Disney magien

Udover forlystelserne, som kan få adrenalinen op og give mindre børn oplevelser for livet, består Disneyland Park også af de mange kendte Disney-figurer, som både store og små kender fra eventyrernes og filmens verden. Figurerne vandrer rundt i gaderne og der er rig mulighed for at hilse på dem. Ikke mindst i temaområdet Mickey’s Toontown finder du alle Mickeys venner, og især mindre børn vil finde sjove forlystelser her, som er tilpasset deres alder.

Temarområdet Main Street USA er det du møder, når du går igennem indgangen til Disneyland Park. Denne autentiske amerikanske hovedgade fra begyndelsen af 1900-tallet valgte Walt Disney at lade bygge med stor inspiration fra hans barndomsby Marceline i Missouri. Du vil bl.a. opleve restauranter, butikker og transportmidler, som de så ud i gamle dage. Tag en tur i Disneyland Railroad, som er et autentisk damplokomotiv, som transporterer dig rundt i parken eller hop på en hestevogn og oplev den hyggelige stemning i Main Street USA.

Disneyland Fireworks

Det populære fyrværkeri i Disneyland Los Angeles.

Hver aften lyses himlen op under det flotte fyrværkeri, som foregår ved Askepot slottet for enden af Main Street. Det er også her at mange af de flotte optog hver dag foregår med flot lyd, fest og farver.

Disney California Adventure Park

I 2001 åbnede Disney California Adventure Park, som er bygget op som en temapark over staten Californien. Parken har således referencer til Californiens historie, natur og kultur.

Parken har forandret sig en del gennem årene, og består i 2022 af følgende 8 temaområder:

  • Buena Vista Street
  • Pixar Pier
  • Paradise Gardens
  • Pacific Wharf
  • Grizzly Peak
  • Hollywood Land
  • Avengers Campus
  • Cars Land

Buena Vista Street er temaområdet du ankommer i, når du går igennem indgangen til Disney California Adventure Park. Dette temaområde kan sammenlignes med Main Street USA i Disneyland Park, og er ment til at vise hvordan Los Angeles så ud i 1920’erne, hvor Walt Disney ankom til byen.

I området Buena Vista Street finder du bl.a. masser af restauranter, cafe’er, butikker og isboder. Den flotte røde sporvogn Red Car Trolley har start i Buena Vista, og du kan køre med den til Hollywood Land.

I temaområdet Pixar Pier , som ligger ud til søen i forlystelsesparken, er der masser af referencer til de populære animationsfilm, som er lavet af Disney’s animations-filmselskab Pixar Animation Studios. Film som Toy Story, The Incredibles, Finding Nemo/Dory, Inside Out og mange flere er nogle af filmene, som Pixar står bag.

Pixar Pal-A-Around

Pariserhjulet i Disney California Adventure Park.

Populære attraktioner i Pixar Pier er den legendariske rutsjebane Incredicoaster (tidligere California Screamin’) og det store pariserhjul Pixar Pal-A-Round (tidligere Mickey’s Fun Wheel). Prøv versionen “swinging” hvis du skal have den vilde version og “not swinging” hvis du har hang til søsyge.

Forlystelsen Toy Story Midway Mania ligger ligeledes i Pixar Pier og er en 4D-forlystelse, hvor du kan få afprøvet dine skydeevner mens turen går gennem Toy Story universet.

Paradise Gardens er det største temaområde i Disney California Adventure Park, og det er ligeledes parkens midtpunkt. Parkområdet i Paradise Gardens er hvor live shows og parader kan opleves, og det er også her at aftenens afsluttende flotte show World of Color bedst opledes. Af de få forlystelser i Paradise Gardens er The Little Mermaid den mest populære.

Pacific Wharf temaområdet ligger mellem Pixar Pier og Avengers Campus, og er bygget op med inspiration fra havneområdet i den californiske kystby Monterey. Pacific Wharf er domineret af en masse små og større spisesteder.

Pacific Wharf i Disney

Hyldest til californisk havnemiljø – Pacific Wharf i Disney.

Grizzly Peak temaområdet er en reference til Yosemite og Redwood nationalparkerne, og her finder du bl.a. Grizzly River Run, som er en tømmerflådetur på og omkring Grizzly Peak med både roligt – og noget mere uroligt vand….. En anden populær attraktion i dette temaområde er Soarin’ Around the World, som er en flot simuleret svævetur rundt i verden. I legeområde Redwood Creek Challenge Trail kan du gå rundt i en miniudgave af en californisk Redwood skov.

Hollywood Land temaområdet, som naturligvis refererer til filmmekkaet i Los Angeles, består af forlystelser baseret på forskellige film, tv-shows mv. Besøg bl.a. det store Hyperion Theater, som viser forskellige imponerende forestillinger. Anbefales kan også Mickey’s PhilharMagic – en 4-D attraction, som tager dig på en magisk tur gennem mange af Disneys film. Den ca. 12 min. lange attraktion kombinerer de populære Disney figurer med den mest moderne computer animation.

Avengers Campus er parkens seneste temaområde, og referer naturligvis til Marvel’s univers af superhelte. To af de mest populære ture i Disney parken findes her. Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout er en mørk tur i et såkaldt drop tower, hvor du sidder i bevægelige stole og rum samtidig med at flotte og overraskende scene-sekvenser kører. Du skal ikke være bange for mørke og pludselige hurtige fald, når du besøger Guardians of the Galaxy.

Populære Web Slingers: A Spider-Man Adventure er en forlystelse, som åbnede i sommeren 2021. Den minder lidt om Toy Story Midway Mania, men i Spider-Man attraktionen skal du bruge dine hænder i stedet for skydevåben.

På tur med Lynet McQueen fra Cars

Temaområdet Cars Land i Disney California Adventure Park åbnede i 2012 og er bygget op over de populære film Cars med Lynet McQueen, Bumle og deres venner. Den største attraktion i Cars Land er Radiator Springs Racers, hvor du bliver ført igennem forskellige værksteder for til sidst at køre om kap i Radiator Springs.

Cars Land Disneyland

Cars Land i Disney California Adventure Park.

Byen Radiator Springs i Cars Land samt de tilhørende biler er bygget som en tro kopi af den populære animerede verden fra filmene. I Cars Land finder du også et par attraktioner for de yngre årgange – nemlig Mater’s Junkyard Jamboree og Luigi’s Rollickin’ Roadsters. Ligeledes finder du her adskillige spisesteder samt butikker.

Som afslutning på en dag i Disney California Adventure Park bør du opleve det flot anlagte show World of Color, som finder sted når mørket sænker sig over parken ved den store sø foran pariserhjulet Pixar Pal-A-Round.

Læs også Spar penge på billetter til Disney og Universal

Lightning Lane og Genie i Disney

I efteråret 2021 blev der introduceret et nyt system for kø-reservation i alle Disney parker i USA. Lightning Lane går kort sagt ud på at få mulighed for at købe et time-slot/tidsperiode, hvor du ønsker at prøve specifikke forlystelser.

Tidligere opererede Disney med FASTPASS og MaxPass systemet, men det er fra efteråret 2021 blevet udskiftet med Ligtning Lane konceptet i alle Disney forlystelsesparker i USA. Den store forskel ift. det tidligere system er, at Lightning Lane muligheden skal tilkøbes oveni indgangbilletten til Disney parker.

Har man Lightning Lane tids-booking kan Lightning Lane køen benyttes ved forlystelser i stedet for at stå i køen uden tidsreservation.

To muligheder for at købe Lightning Lane booking

Der findes to muligheder for at booke Lightning Lane:

  • Tilkøbe Disney Genie+-service via My Disney Experience app’n. I Genie+ kan du vælge det næste tilgængelige ankomstvindue/foretage booking for Lightning Lane-indgange ved udvalgte attraktioner, én ad gangen, hele dagen igennem. Du kan ikke benytte Genie+-service til 2 af de mest efterspurgte attraktioner i parken (se nedenfor)
  • For 1 til 2 af parkens mest efterspurgte attraktioner vil det være muligt at købe adgang til Lightning Lane Individual. Du kan købe og vælge én booking for hver af de 1 til 2 forlystelser pr. dag. Denne mulighed vil være tilgængelig for alle gæster med gyldig adgang til forlystelsesparken – med eller uden Disney Genie+-service. Lightning Lane Individual kan tilkøbes via My Disney Experience app’n eller inde i parken.

“1 til 2 af de mest efterspurgte attraktioner” vil kunne ændre sig fra dag til dag – se de aktuelle på Disneyland hjemmesiden.

Benyt Disney Genie når du besøger Disney i USA

Når du idag besøger Disney parker er en smartphone næsten et must. I Disneyland app’n finder du nemlig Disney Genie, som er en gratis rejseplanlægningstjeneste, der udarbejder en personlig rejseplan til dig baseret på dine præferencer i forlystelsesparken du besøger.

Disney Genie

Logo for Disney Genie.

Fra mere generelle interesser som prinsesser og Star Wars til specifikke valg som en yndlingsforlystelse eller et must-see-show, fortæller du Genie, hvordan du ønsker at tilbringe din dag. Genie kan derefter oprette en tilpasset tidsplan med forslag, der vil hjælpe dig med at bruge mindre tid i køen og mere tid på at have det sjovt.

Du kan også se aktuelle og forventede ventetider, lave en liste over yndlingsrestauranter og -attraktioner samt foretage restaurant-reservationer og bestille mad via Genie.

Via Disney Genie kan du ligeledes få adgang til oplysninger i realtid, så det er muligt løbende at opdatere din plan i løbet af dagen baseret på din placering og de aktuelle ventetider.

Genie+, hvor du får mulighed for at booke Lightning Lane, kan ligeledes tilkøbes i Disneyland app’n.

Downtown Disney District

Mellem de to forlystelsesparker ligger Downtown Disney District, som byder på masser af spisesteder, biografer, cafeer, spillesteder og naturligvis butikker, hvor du kan købe alverdens Disney-figurer og souvenirs.

Billetter til Disney i Californien

Som alle større forlystelsesparker i Californien er det ikke billigt at besøge Disney’s verden i Los Angeles.

En dagsbillet til en af de to Disney parker koster $104 – $164 (2022) for personer 10 år og derover samt $98 – $155 (2022) for børn mellem 3 og 9 år. De billigste priser er i lavsæson på hverdage og de dyreste er i højsæson i weekenden.

Såfremt du gerne vil besøge begge parker på samme dag koster en Park Hopper billet $164 – $224 (2022) personer over 10 år og $158 – $215 (2022) for børn mellem 3 og 9 år.

Der er også mulighed for at købe billetter til flere dage og her bliver det forholdsvis billigere per dag, ligesom der ved 3-5 dagesbilletter er mulighed for at få en Magic Morning billet. Med denne i hånden kan du én dag komme 1 time tidligere ind i parken før dem med alm. billetter og således undgå køer ved udvalgte forlystelser.

Læs også Spar penge på billetter til Disney og Universal

Hvis du har planer om både at besøge Disney i Los Angeles samt evt. Legoland i Californien eller Sea World i San Diego bør du undersøge om det vil være en fordel at investere i CityPASS for det sydlige Californien – se SoCal CityPASS.

Relaterede artikler:

Book øvrige oplevelser i Anaheim, LA: