Sommertid i USA – hvornår skal uret stilles?

Tidspunkt for både sommertid-start og -slut er en smule forskellig i Nordamerika ift. Europa. Daylight saving time (DST) / sommertid i USA eksisterer i langt størstedelen af landet – men der er undtagelser!

Sommertid i USA

De fleste steder i USA overholdes sommertid-reglen.

Hvornår begynder sommertid i USA?

I USA stiller man uret en time frem natten til den anden søndag i marts. Det samme gør sig gældende for det meste af det øvrige Nordamerika – dog med få undtagelser i både Canada, USA og Grønland. I Europa (inkl. Danmark) starter sommertid den sidste søndag i marts.

Sommertid USA dato – Hvornår skal uret stilles frem?
Skal det være helt præcist er det kl. 2:00 natten til den anden søndag i marts at uret skal stilles 1 time frem. (til kl. 03:00)

Hvornår slutter sommertid i USA?

Afslutning på sommertid i USA er natten til den første søndag i november, hvor urene skal stilles en time tilbage. I Europa slutter sommertid natten til sidste søndag i oktober – så præcis en uge tidligere end i USA. Der er således en kort periode om året, hvor tidsforskellen til USA er en time mindre.

Vintertid USA dato – Hvornår skal uret stilles tilbage?
Skal det være helt præcist er det kl. 2:00 natten til den første søndag i november at uret skal stilles 1 time tilbage. (til kl. 01:00)

Perioden efter sommertid kaldes også for normaltid eller vintertid.

  • I 2021 er det den 14. marts 2021 at uret skal stilles 1 time frem i USA (sommertid start 2021)
  • I 2021 er det den 7. november 2021 at uret skal stilles 1 time tilbage i USA. (sommertid slut 2021)

Hawaii samt stort område i Arizona har ikke sommertid

Både staten og øgruppen Hawaii samt størstedelen af Arizona har valgt ikke at have sommertid.

Kun i det aller nordøstligste hjørne af Arizona, som er en del af Navajo Nation, overholder man sommertid – i resten af Arizona gør man ikke.

Navajo Nation (tidligere kaldet Navajo Indian Reservation) er det største indianerreservat i USA, og dækker et stort område, som ligger i dels Arizona, Utah og New Mexico. Navajo Nation administreres af de oprindelige amerikanere fra Navajo-stammen, og de har valgt at følge sommertid, som resten af det kontinentale USA.

Sommertid Navajo Nation

Det meste af Arizona følger ikke sommertid (No DST).

Inde i Navajo Nation ligger imidlertid Hopi-reservatet, og her har administrationen valgt at følge resten af Arizona stat og således ikke følge sommertid. For at gøre forvirringen endnu større er byen Tuba City, som også er omringet af Navajo Nation området, ikke under Navajo Nation administrationen, så her følges sommertid heller ikke.

Populært sagt skifter størstedelen af Arizona tidszone under sommertid.

Arizona ligger i tidszone Mountain Time Zone, men når sommertid indtræffer, følger størstedelen af staten således Pacific Time Zone, som jo rykker tiden en time frem, mens det store område i Arizona ikke gør det.

Læs mere om Tidszoner i USA

Grand Canyon følger ikke sommertid

Den store naturattraktion i Arizona – Grand Canyon nationalpark – følger ligesom størstedelen af Arizona ikke sommertid, og man skal således ikke stille uret, når sommertid begynder eller slutter. I Monument Valley området derimod, som delvist ligger i Arizona og i Navajo Nation, følger man sommertid.

Se det aktuelle klokkeslet i USA – søg på stater og byer i USA.

Relaterede artikler: