Klimaet i Florida

Florida lever fuldt ud op til sit kælenavn ”The Sunshine State”, og den solrige stat tiltrækker hvert år solglade mennesker fra hele verden.

Den mest sydøstlige af alle amerikanske stater er udformet som en aflang halvø og vest for Florida ligger Den Mexicanske Golf, mod øst Atlanterhavet og mod syd det såkaldte Floridastræde, som havet kaldes, som adskiller Florida-halvøen fra Cuba og Bahamaøerne. Mod nord grænser Florida op til staterne Georgia og Alabama.

Siesta Key Florida

Siesta Key, Florida.

Klimaet i Florida er mildere end i mange øvrige (sub)tropiske destinationer, ikke mindst fordi du aldrig er ret langt væk fra vandet, uanset hvor i Florida du opholder dig. Nærheden af hav influerer på Floridas klima og det begrænser i vid omfang opbygningen af extreme vejrfænomener, som man ellers oftest ser i (sub)tropiske områder.

Vejrmæssigt kan der være stor forskel på, om du opholder dig i den nordlige eller sydlige del af Florida. Den nordlige og centrale del af Florida har subtropisk klima, mens den sydligste del har tropisk monsunklima.

Især om vinteren kan der være store temeraturforskelle mellem syd og nord i Florida. Det bliver sjældent køligere end ca. 18 gr. i den sydlige del af Florida – ca. fra West Palm Beach og mod syd. Derimod kan det blive noget køligere længere nordpå. I Orlando, som er centralt beliggende midt i Florida, er der af og til temperaturer ned til 4-6 gr. i vinterperioden, som strækker sig fra december til februar.

Golfstrømmen giver varme til Floridas kyst om vinteren

Den varme golfstrøm, som bevæger sig sydpå langs Floridas vestkyst i Den Mexicanske Golf og runder sydspidsen af Florida for at forsætte op langs østkysten af Florida, gør sit til at temperaturerne i vinterperioden er varmere ved kysten end inde i landet. Ligeledes medvirker den varme gulfstrøm til at badevandet ved kysten i eksempelvis Miami og Fort Lauderdale året rundt ligger på temperaturer mellem 22 og 32 gr.

Klimaet i Florida

Mange solskinstimer i Florida.

Regnsæson i Florida

Pga. det tropiske monsunklima i den sydlige del af Florida, vil du om sommeren kunne opleve høje temperaturer og store nedbørsmængder. Regntiden starter i maj og varer indtil september – og det er også her de højeste temperaturer forekommer. I sommermånederne vil dagstemperaturerne i Miami og Fort Lauderdale området ligge på ca. 30 til 33 gr., men pga. den høje luftfugtighed vil det oftest føles endnu varmere end hvad termomeret viser.

Tordenbyger sidst på eftermiddagen efter en varm og fugtig dag er ikke ualmindeligt i regnperioden om sommeren – det renser luften og oftest er uvejret ovre i løbet af kort tid. Regnen falder dog mest i løbet af natten i sommerperioden, så forvent mange solskinstimer, selvom du opholder dig i Florida under regntiden.

Storme og orkaner i Florida

Fra august til oktober kan det sydlige Florida være ramt af storme og i sjældnere tilfælde orkaner. Pga. det sydlige Floridas beliggenhed mellem to have, som kan være ramt af tropisk aktivitet, er især de sydligt beliggende byer udsatte for at blive ramt af orkaner og storme. Orkanvarsling er i årenes løb blevet meget forbedret, og myndighederne vil informere i god tid inden kraftige storme eller orkaner risikerer at ramme området, man opholder sig i.

Vejret i nogle af de populære områder – klimaet i Florida

Se vejrstatistik, aktuelt vejr og vejrudsigt for Miami.

Se vejrstatistik, aktuelt vejr og vejrudsigt for Orlando.

Se vejrstatistik, aktuelt vejr og vejrudsigt for Tampa.

Se vejrstatistik, aktuelt vejr og vejrudsigt for Key West.

Relaterede artikler og links

Find biligt hotel i Florida

Book oplevelser i Florida

Oversigt over Florida rejsetips, seværdigheder og nyheder