Hvad er billigt i USA?

Der er masser af muligheder for at spare penge på indkøb i USA.

2023 opdatering – Er det fortsat billigt at shoppe i USA?
Grundet den høje inflation samt den høje dollarkurs i USA er det aktuelt mindre fordelagtigt at shoppe i USA sammenlignet med tidligere år, men man kan stadig finde gode tilbudsvarer, og i mange amerikanske stater er momsen (sales tax) fortsat meget lav.

Mange populære mærkevarer stammer fra Amerika, og med de mange indkøbscentre/shopping malls, factory outlets mv. er der ikke mangel på indkøbsmuligheder. Men på hvilke varer sparer man mest? Hvad er billigt i USA?

Læs mere om factory outlets, shopping malls, sales tax i USA og meget mere i artiklen Shopping i USA.

Hvad er billigt i USA

Hvad er billigt i USA?

Billigere i USA end Danmark – hvad sparer man mest på i USA?

Generelt er der et lavere prisniveau i USA, end hvad vi kender fra Danmark. Udvalget indenfor de mange forskellige varekategorier er gigantisk og meget større end i Danmark, så du finder ikke et større indkøbsmekka end i USA.

Læs også artiklen – Opnå de bedste priser i outlets i USA

Hvilke varer sparer man mest på i USA? Herunder følger en liste over hvad danskere primært sparer penge på i USA.

Hvad er billigt i USA?

 • Tøj – herunder bl.a. jeans, t-shirts, skjorter, kjoler, undertøj mv.
 • Sko – både sneakers, festsko, lædersko mv.
 • Sport og outdoor udstyr – løbetøj, tennisudstyr, vandreudstyr mv.
 • Kosmetik og beauty produkter – eksempelvis shampoo, neglelak, make-up mv.
 • Håndkøbsmedicin
 • Tasker og punge – til både kvinder og mænd
 • Kufferter – oplagt at købe når du mangler plads på hjemturen
 • Bøger – herunder fagbøger om kunst, historie mv.
 • Elektronik – ex. pc udstyr, kameraer og mobiltelefoner
 • Benzin – især rart når roadtrip er en del af USA rejsen
 • Billeje – oftest en hel del billigere end i Europa; ikke mindst SUV og cabriolet biler (altså når der ikke er corona-pandemi!)

REJSETIP: Find og book nemt billig billeje i USA

Lewi's jeans

Levi’s jeans billige i USA.

Læs også: Rejs dig rig i USA – find de bedste USA rejsetips i Facebook-gruppe

Amerikanske mærkevarer billige i USA

Varer og produkter fra amerikanske virksomheder er oftest dem, man som dansker sparer mest på, når man shopper i USA. Dog vil du også oftest finde besparelser på mærkevarer fra den øvrige del af verden – så som Adidas, Puma, Diesel, Gucci, Hugo Boss, Sony, Canon mv.

Lee og Levi’s jeans er klassikere blandt danske turister i USA – under halv pris i forhold til danske priser kan du nemt finde de kendte jeans mærker til. Husk dog at prøve cowboybukserne inden du køber, idet der er forskel i både modeller og størrelser, når du eksempelvis køber Levi’s jeans i USA. Taljemål og længdemål er ikke identiske med målene i Europa.

Eksempelvis Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Gant, DKNY og Calvin Klein er ligeledes amerikanske tøjmærker, hvor du kan opnå store besparelser ved at handle ind i USA.

På eksempelvis Vans, Converse og Nike sneakers samt sportstøj generelt kan der være over 50% besparelser i forhold til danske priser.

Hvad er billigt i USA

Sneakers og sportstøj er billigt i USA.

The North Face og Columbia er eksempler på brands indenfor fritidstøj og udstyr, som du med fordel kan shoppe i USA og spare penge ift. priser i Danmark.

Indenfor kosmetik og beauty produkter er det amerikanske mærker som bl.a. Clinique, Essie, Redken, Benefit, M-A-C og Bobbi Brown, hvorpå du kan finde store besparelser.

Lædervarer – så som tasker og punge – kan også med fordel købes i USA. Ikke mindst når man leder efter populære mærker fra USA, kan der være mange penge at spare. Marc Jacobs, DKNY/Donna Karen New York, Kate Spade og Michael Kors er eksempler på amerikanske brands, som mange udenlandske turister køber med hjem.

Marc Jacobs taske

Med på liste over Hvad er billigt i USA – taske fra Marc Jacobs.

Samsonite er et kendt amerikansk kvalitetsmærke indenfor alle størrelser af kufferter og tasker, som ligeledes er billigere at købe i USA. Du kan med fordel købe en ekstra kuffert til alle de øvrige varer, som du har købt i USA.

Indenfor elektronik produkter er ofte mindre besparelser på Apple produkter, men derimod kan du eksempelvis spare en del på eksempelvis spejlreflekskameraer og tilbehør – også selvom der fortrinsvis er tale om asiatiske producenter. Du finder ligeledes diverse memory-kort og GoPro kameraudstyr billigere i USA end i Danmark.

Toldfri grænse USA – 3.250 kroner

Husk at der eksisterer en toldfri grænse på kr. 3.250 på indførelse af varer i Danmark fra ikke-EU-lande. Det betyder, at du toldfrit må indføre varer købt i USA til en max. grænseværdi på kr. 3.250.

Bliver du stoppet i tolden i den danske lufthavn, og tolderne kan bevise, at du har købt for over den toldfri beløbsgrænse, vil du kunne blive opkrævet told og afgift af beløbet over kr. 3.250.

Yderligere er reglerne sådan, at kan tolderne eksempelvis bevise, at du har købt en dyr mobiltelefon til en vareværdi på over kr. 3.250, vil du kunne blive opkrævet told og afgift af hele beløbet, idet der er tale om en enkelt vare med en værdi over den toldfri grænse.

USA kufferter

Spar penge i USA – mange danskere shopper på ferien i USA.

Det skal dog pointeres, at efter den toldfri grænse blev forhøjet i 2008 er det sjældent at returrejsende til Danmark bliver standset ved ankomst i lufthavnen, men reglerne for toldfri grænseværdi på kr. 3.250 er stadig gældende – også fra USA.

Læs aktuelt gældende toldregler fra SKAT her:
Told regler – Rejser uden for EU – toldfri grænse 3250 kr.

Relaterede artikler: