Pas og ESTA til USA

Udover selve flybilletten er der et par ting, som skal være på plads inden du kan sætte dig på flyet mod USA – nemlig Pas og ESTA (eller Visum såfremt du skal opholde dig over 90 dage i USA, skal arbejde i USA eller hører ind under undtagelserne fra ordningen) – se Regler for indrejse i USA.

Vær også opmærksom på at ALLE børn – selv babyer – skal have både deres eget pas samt ESTA for at få lov at komme med flyet til USA.

I denne artikel kan du nedenfor læse vejledning og tips til, hvorledes du udfylder ESTA ansøgning korrekt.

Bemærk at prisen per ESTA ansøgning er steget til $21 per ansøgning.

ESTA USA pris – USA hæver gebyr for ESTA til 21 dollars per ansøgning

Pas med chip

Såfremt dit pas er udstedt senere end 1. august 2006 er det et e-pas med indbygget chip, og således godkendt til at benytte på rejsen til USA. Pas med chip (e-pas) er obligatorisk når du skal rejse til USA, så hvis dit pas er udstedt inden 1. august 2006 skal du have et nyt inden du kan rejse til USA.

Visum eller ESTA til USA?

Såfremt du opholder dig som turist i USA i max. 90 dage behøver du ikke visum, men kan nøjes med at få en rejsetilladelse elektronisk – kaldet ESTA (electronic system for travel authorization). Der er dog undtagelser fra ordningen – se Regler for indrejse i USA, som gør at du skal søge om visum til USA.

Værd at vide om ESTA:

 • ESTA er ikke et visum, men derimod en forhåndsgodkendelse til at gå ombord på fly eller skib mod USA.
 • Såfremt din ESTA-ansøgning ikke godkendes skal du søge om B-1 eller B-2 turistvisum via den amerikanske ambassade i Danmark.
 • ESTA rejsegodkendelsen er ikke en 100% garanti for indrejsetilladelse i USA – du skal stadig snakke med en embedsmand i immigrationen, det sted du ankommer til USA, inden endelig tilladelse gives.
 • Godkendt ESTA gælder i en periode på 2 år – herefter skal du ansøge om ny ESTA.
 • ESTA forhåndsgodkendelsen skal blot gælde på tidspunkt for indrejse i USA – og må altså gerne udløbe mens du er i landet.
 • Selvom du blot er i transit i USA (skal videre med et andet fly til et andet land) skal du også have ESTA forhåndsgodkendelse.
 • Det koster $21 (pris 2024) at ansøge om ESTA forhåndsgodkendelsen.

Sådan udfylder du ESTA til USA

Det er nemt og hurtigt selv at udfylde ESTA ansøgningen!

Der dukker en masse ”hjælpesider” op, når du søger på ESTA på internettet – men brug dem ikke, idet de er rene pengemaskiner.

Læs mere om ESTA svindel – pas på falske hjemmesider.

Flere af disse sider tager over $100 for at hjælpe med at skaffe ESTA godkendelsen, og det er set flere gange, at ansøgningen er lavet forkert via disse ”hjælpesider”, så det har skabt problemer i immigrationen i USA. Så brug ca. 20 min på selv at lave ansøgningen.

Ansøgningen om ESTA forhåndsgodkendelsen skal indtastes på
Det officielle ESTA site.

Den rigtige ESTA hjemmeside findes også i dansk version.

Det er det eneste sted ESTA ansøgningen kan udarbejdes, og du kan sågar vælge dansk sprog oppe i højre hjørne af forsiden på sitet.

Ansøgning om ESTA til USA – hvad skal man være særligt opmærksom på?

Official ESTA Application Form

Officielt ESTA site. Skift evt. til dansk version øverst i højre hjørne under “Change language”.

Det er meget selvforklarende at udfylde ansøgningen, og ved felterne, som skal udfyldes, kan du klikke på et lille rundt spørgsmålstegn og få nærmere forklaring til de enkelte felter, hvis du er i tvivl om noget.

Bemærk også at det kun er felterne markeret med røde stjerner, som er obligatoriske at udfylde! Såfremt du har misset et rød-stjernet felt eller evt. kommet til at bruge æ,ø eller å, vil du blive gjort opmærksom på dette, og du vil blive bedt om at tilføje/rette inden du kan gå videre.

Det du skal bruge når du udfylder ESTA ansøgning er:

 • Dit pas
 • Din adresse samt e-mail adresse
 • Dine forældres navne (skal også skrives selvom de ikke lever mere)
 • Navn og adresse på nuværende eller tidligere arbejde
 • Kontaktinfo på en pårørende, som kan kontaktes i tilfælde af uheld under din rejse
 • Adresse på første overnatningssted i USA
 • Dit kreditkort

Ingen Æ, Ø eller Å i ESTA ansøgning

Den amerikanske side tillader ikke de danske æ, ø og å – såfremt disse indgår i dit navn skal du se i dit pas under pasbilledet hvorledes det skal staves. I område <<<<<<<<<<< står dit navn skrevet uden æ/ø/å, og det er denne måde du skal skrive det i ansøgningen.

Såfremt din adresse, fødselsregistreringssted mv. også indeholder æ/ø/å skal du skrive ”ae” som ”æ”, “oe” som “ø” og “aa” som “å”.

Mulighed for at lave gruppe af ESTA ansøgninger

På forsiden af ESTA sitet kan man vælge at lave enkeltansøgning eller en gruppe af ESTA ansøgninger. I princippet skal du igennem alle de samme felter for hver person i gruppen som ved enkeltansøgninger. Forskellen er blot at du betaler samlet til sidst når du har indtastet alle i gruppen. Desuden behøver du ikke indtaste alle i gruppen på en gang, men kan gemme og komme tilbage til samme gruppeansøgning og tilføje flere for til sidst at lave en samlet ESTA betaling for hele gruppen med dit kreditkort.

Benyt første overnatningssted som ”Information på kontaktperson i USA”

Eneste lille tricky felt kommer ca. midt i ESTA ansøgningen, hvor skal du ”angive rejseinformation”. Det første felt er vedr. kontaktperson i USA, og det har man jo oftest ikke, såfremt man ikke kender nogen i forvejen, som man skal besøge. Kender du ingen indtaster du blot dit første overnatningssted du har booket.

ESTA Rejseinfo

ESTA – Information på kontaktperson i USA.

Tjek om du har fået godkendelse af ESTA

Når du har indtastet alle obligatoriske felter og checket/godkendt dem, kommer du videre til betalingssiden, hvor du betaler $ 21 (pris 2024) enten via PayPal eller internationalt kreditkort. Når betalingen er gået igennem – kan godt tage et minuts tid – vil du på ESTA sitets forside kunne vælge ”Tjek eksisterende ansøgning”. Her indtastes dit pasnr. og ESTA ansøgningsnr. – og her vil du kunne holde øje med, om din ansøgning er blevet godkendt.

Bemærk således at du IKKE automatisk for tilsendt en e-mail om godkendt ESTA til USA, når din ansøgning er blevet behandlet – du skal selv ind og holde øje via det officielle ESTA site.

Der kan gå op til 72 timer inden ESTA ansøgningen er behandlet, men det er flere gange set, at ansøgninger er behandlet på under en time.

VIGTIGT: Bemærk at fristen for ansøgning per ultimo 2018 blev ændret til minimum 72 timer før afrejse. Denne tidsfrist skal tages alvorligt og fremgår også eksempelvis på flyselskabet SAS’s hjemmeside – så ansøgning skal gennemføres minimum 3 døgn (72 timer) før afrejse.


Guide-USA.dk tager forbehold for at regler for ESTA til USA løbende kan ændres.