GPS ved kørsel i USA

Når du lejer bil i USA, anbefales det at have en GPS / navigation ved din side under kørslen. Især når du ankommer til større byer er det rart ikke at være afhængig af at skulle finde vej via et fysisk kort, mens du kører i den til tider tætte bytrafik.

Kører du udenfor større byområder er det mindre nødvendigt med en GPS – her kan et godt vejatlas sagtens gøre jobbet. I USA er skiltningen langs vejene generelt rigtig god, og mange besøgende i USA kan godt lide at have et godt overblik over området man befinder sig i – det giver en GPS ikke på samme måde som et detaljeret vejatlas.

Kørsel med GPS i USA

Rart med GPS i større byområder i USA.

Skal du tilvælge GPS ved billeje i USA?

Alle biludlejningsfirmaer tilbyder, at man kan leje en GPS / navigationssystem sammen med udlejningsbilen – til et ekstragebyr, som varierer mellem ca. $10 – $18 per dag (2017). Dette er imidlertid oftest en meget dyr løsning i forhold til nedenstående alternativer.

Det skal dog nævnes, at du kan være heldig at finde et godt tilbud på biludlejning, hvor GPS/navigationssystem er inkluderet i prisen, og der således ikke løber ekstra gebyrer på under billejen i USA.

Billige alternativer til at leje GPS ved billeje i USA:

  • Opgradere din GPS til kort over USA
  • Køb billig GPS i USA
  • Køb brugt USA GPS i Danmark
  • Benyt din smartphone som GPS

Opgrader din eksisterende GPS til USA kort

Har du en GPS til bilen derhjemme i forvejen, bør du undersøge, hvor meget det koster at få installeret USA kort på denne. Vær dog opmærksom på at ældre GPS apparater muligvis ikke kan opgraderes med USA kort – kontakt producenten eller butikker, som forhandler dit GPS mærke, og forhør dig om muligheden for en USA kort opgradering. En stor fordel ved denne løsning, i forhold til at leje GPS ved biludlejningsselskabet, er også at du kender din egen GPS ud og ind i forvejen, og således ikke behøver at sætte dig ind i navigations-menu på en model, som du ikke kender i forvejen.

Køb billig GPS i USA

Såfremt du ikke har en GPS i forvejen og foretrækker at have en traditionel GPS i forruden frem for at benytte en smartphone løsning (se nedenfor) kan du nemt finde en god og – i forhold til danske priser – billig GPS i USA.

Store butikskæder som eksempelvis Best Buy og Walmart har gode GPS’er fra ca. $60 – $80, som inkluderer kort over USA. Bemærk at såfremt du også gerne vil have GPS’n til at inkludere Europa kort bliver investeringen lidt dyrere – men stadig billig ift. danske priser.

Køb brugt GPS med USA kort inden afrejse

Da en del danske turister på deres USA-ture har købt en GPS i USA, kan du være heldig at finde en god brugt GPS med USA kort, inden du rejser over Atlanten. Check evt. på DBA eller Gul & Gratis om nogen har deres ”USA GPS” til salg.

Benyt din smartphone som GPS / navigation

De senere år benytter flere og flere deres smartphone som GPS / navigationsværktøj. GPS producenterne kan mærke den hårde konkurrence fra denne ofte gratis løsning, og da de fleste rejsende til USA i dag har en smartphone med på turen, er det oplagt at benytte denne billige navigations-løsning under opholdet i USA.

Læs vor anbefaling til bedste GPS app til mobil