Envejsleje i USA – gratis eller envejsgebyr  (drop-off fee) ?

Envejsleje omtales normalt som one way rental i USA.

Hos alle selskaber skal man regne med at ved lejer over lange afstande opkræves et gebyr – et såkaldt one-way fee for at aflevere udlejningsbilen på en anden lokation end, hvor man afhentede bilen.

Især kørsel over grænser (cross-border rentals) kan betyde at der påløber gebyr (one way fee). Der er imidlertid mulighed for at undgå gebyrer for envejsleje på mange strækninger.

Ved søgning efter billig billeje i USA kan man når det enkelte søgeresultat er valgt se oplysning om evt. envejsgebyr i prisoversigten.

Honda Odyssey SUV

Billig billeje-deal med one-way fee – ofte gratis fra Californien eller fra Florida på kortere distance – her den nye Honda Odyssey SUV.

Store lufthavne er generelt billigst med one-way rentals – mulighed for gratis envejsleje

Man kan næsten altid finde gratis envejsleje (free one-way rental) på kortere distance mellem 2 og nogen gange 3 stater fra internationale lufthavne, når udgangspunktet er i Californien eller Florida. Det gælder dog mest (og nogen gange kun), hvis man booker fra Europa.

Vælger man at booke direkte ved den amerikanske udbyder af billeje, kan man ske at blive betragtet som amerikansk kunde med deraf følgende ringere deal på såvel one-way-fee som på standard-forsikringsbetingelser.

Se også: Forsikringsbetingelser ved billeje i USA.

Fælles for alle kunder (både europæiske og amerikanske) er at der stort set aldrig er kilometerbetaling i USA; bortset fra på specialbiler og eksotiske biler fra visse selskabers ‘individual’, ‘prestige’, ‘luxury’ eller ‘VIP’ bilklasser.

Se eksempler på envejsleje-betaling og gratis one way fee herunder for udvalgte selskaber.

Vi opdaterer løbende med nye oplysninger på de enkelte selskaber. Der er mange at holde styr på, så indledningsvis har vi set på Sixt, Dollar og Avis Rent-A-Car.

Kært barn har mange navne

Envejsleje omtales ofte som one way fee eller eventuelt drop-off fee i USA.

Man kan hos Alamo også se det omtalt som inter-city fee. Enterprise og National biler kommer med et drop charge eller mileage charge uden at der er tale om egentlig kilometerbetaling.

Sixt one way rentals – gebyr for envejsleje

Det tyske udlejningsselskab Sixt er til stede i en række store USA lufthavne, hvorfra der ofte (men ikke altid) tilbydes free one-way rentals.

Mercedes GLA SUV

Sixt har introduceret Mercedes GLA i sub-compact SUV klassen.

Sixt kontorerne findes i blandt andet følgende lufthavne:

 • Los Angeles Airport – LAX (Californien)
 • San Francisco Airport – SFO (Californien)
 • Las Vegas McCaran Airport – MCC (Nevada)
 • Phoenix Airport – PHX (Arizona)
 • Atlanta Airport – ATL (Georgia)
 • Miami Airport – MIA (Florida)
 • Fort Lauderdale Airport – FLL (Florida)
 • Orlando Airport – MCO (Florida)
 • Tampa Airport – TPA (Florida)
 • San Diego Airport – SAN (Californien)
 • Indianapolis Airport – IND (Indiana)
 • Seattle-Tacoma Airport – SeaTac/SEA (Washington)
 • Dallas Fort Worth – DFW (Texas)

Sixt Car Rental tilbyder ofte free one way rentals (ingen/gratis gebyr for envejsleje) mellem følgende lufthavne Miami-Tampa, Los Angeles-Las Vegas, Phoenix-Las Vegas, San Francisco-Los Angeles, Orlando-Miami.

Ovenstående Sixt tilbud på envejsleje var gældende per sommer-19. Bemærk at tilbud kan ændre sig.

Det sker også at nogen billejeselskaber i efteråret tilbyder gratis envejsleje fra New York til lufthavne i Florida og Georgia. Mange biler ender nemlig i New York og skal returneres til sydstaterne.

Dollar billeje – one way fee billigt på populære strækninger til Florida

Billig-selskabet Dollar Car Rental har ofte tilbud envejsleje.

Gratis er det sjældent med Dollar, men man kan ofte finde tilbud i de billigere bilklasser (fra economy op til full size), hvor der eksempelvis hos Dollar billeje kun betales $4,99 per dag i gebyr for envejsleje. Der er ofte en grænse på det gode tilbud på 14 dages leje. Bemærk at tilbud kommer og går – alt efter, hvad konkurrenterne gør.

Dollar Car Rental Toyota Prius Hybrid

Dollar lejebil – den lidt usædvanlige Toyota Prius Hybrid i mid-size klassen.

Lavprisselskabet Dollar tilbyder ofte, men ikke altid, denne deal med aflevering (drop-off) i følgende lufthavne (alle i Florida):

 • Miami International Airport – MIA
 • Tallahassee international Airport – TLH
 • Jacksonville International Airport – JAX
 • Lauderdale International Airport – FLL
 • Fort Meyers International Airport – RSW
 • Orlando International Airport – MCO
 • Palm Beach International Airport – PBI
 • Sarasota Bradenton Airport – SRQ
 • Tampa International Airport – TPA

Ovenstående drop-off lufthavne med lavt envejsleje-gebyr kan bookes med pick-up fra eksempelvis Ronald Reagan Airport i Washington DC, New York JFK Airport, New York LaGuardia, Newark Airport New Jersey med flere. Bemærk at specialtilbud hos Dollar som regel ikke gælder ved højtider og helligdage; eksempelvis er der ingen tilbud over jul og nytår.

Avis Rent-A-Car billeje – envejsleje-gebyr

Hos Avis billeje i USA starter one-way fee officielt ved $9,99. Der kan dog sagtens forekomme gratis envejsleje for europæiske kunder (ved booking hjemmefra fra et europæisk land).

Mustang Crimson

Avis Ford Mustang – ofte blandt de billigste cabriolet-tilbud

Avis har som de fleste øvrige billeje-selskaber dén politik at man tilbyder specielt fordelagtige one-way rentals fra udvalgte lufthavne.

Anbefaling: Man kan næsten altid få langt bedre deals ved at booke Avis-biler fra udlandet (Europa). Det kan eksempelvis ske at Avis inkluderer 150 miles i en envejsleje (for $9,99) til normale ‘domestic’ amerikanske kunder. Dette er ikke aktuelt ved booking fra Europa, hvor der med mindre andet er angivet altid er fri kilometre; dvs. ubegrænsede antal kilometre på USA-billejen.

Specielt på envejsleje er Avis ofte blandt de dyreste for amerikanske kunder omend mange firmakunder i USA har betydelige fordele (firma-aftale) med 20%-30%-40%-50% rabat og nogen gange gratis envejsleje inkluderet i firmaaftalen også.

Finder man et godt tilbud med Avis på www.guide-usa.dk er det bare med at slå til. Service-standarden hos Avis Billeje er høj og ofte bedre end hos Avis-koncernens ‘economy’ brand Budget, som dog også ofte er billigst på eksempelvis Mustang cabriolet leje i Florida og Californien.

Rådgivning på guide-usa.dk – skriv til os med spørgsmål

Vi tilbyder gratis rådgivning om billeje og envejsleje på USA-ferie.

Skriv til os med oplysninger om afhentningssted, afleveringssted, tidspunkt for afhentning og tidspunkt for aflevering, bilklasse (biltype), hvor mange personer, som rejser, alder på chauffør og andet, som matte være relevant for turen i bil.

Teamet bag guide-usa.dk har erfaring fra dels længere tids ophold i USA (Californien og Florida) og dels erfaring fra billeje-branchen; herunder fra Avis. Vi kender også til leje af motor-homes.

Vær opmærksom på at de større lufthavne altid er de billigste med envejsleje. Der kan dog være undtagelser. Kan man aflevere/afhente i (en stor) lufthavn vil man stort set altid få den billigste deal ved envejsleje i USA.

Tip til billigste billeje:
Book så snart du ser et godt tilbud. Der er gratis aflysning, så bookingen (bilen) kan altid ændres til nogen billigere/større/bedre, hvis der viser sig et bedre tilbud. Markedet for billeje i USA er ekstremt competitive og kunder med snusfornuft og tid til at surfe tilbud og sammenligne priser ender som regel med den bedste pris.

Relaterede links og artikler:

Avis.com

Avis.dk