Billeje i USA – find de bedste tilbud på biludlejning

USA anbefaling – hvor er det billigst at leje bil?

Biludlejning i USA er blevet dyrere efter pandemien, men især de lidt mere luksuriøse lejebiler og store SUV biler, kan man af og til stadig booke til fair priser.

Se anbefalinger og tips til, hvordan man booker den billigste lejebil herunder.

Som dansker vil man oftest kunne finde de bedste tilbud på biludlejning i USA via Cartrawler (søgefeltet ovenfor) eller Auto Europe eller Discover Cars. Disse søgemaskiner har specialiseret sig i formidling af biludlejning i hele verden, og tilbyder oftest konkurrencedygtige priser på billeje i USA.

De 10 mest populære destinationer i USA (lufthavne) er:

 • Los Angeles Lufthavn – LAX
 • Miami Lufthavn – MIA
 • San Francisco Lufthavn – SFO
 • Fort Lauderdale – FLL
 • Orlando – MCO
 • Newark – EWR
 • Las Vegas Airport – LAS
 • Jacksonville – JAX
 • Tampa – TPA
 • Chicago O’Hare – ORD

Man kan leje stort set alt i Las Vegas – også Lamborghini. PS: Tilbudspriser (timepris) på $99 er urealistiske – de bliver som regel til samlet $200-$300 i timen for Lambo-oplevelsen.

Specialbiler kan også lejes via Turo. Langt de fleste danskere, som rejser til USA, lejer dog en mellemstor SUV, en stor SUV, en cabriolet eller en people carrier fra ét af de traditionelle biludlejningsselskaber nævnt herunder. Det er også det billigste 😉

Som følge af stor volumen af udlejninger, der formidles til de traditionelle billejeselskaber, vil prisen som oftest være væsentligt lavere ved booking her på siden end ved booking direkte hos Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Fox, Hertz, National, Payless og Thrifty. Senest er de fra Europa kendte selskaber Europcar og Sixt også blevet introduceret på det amerikanske marked. Bemærk også bedre forsikringsbetingelser ved booking fra Europa – se nedenfor.

Teamet bag Guide-USA.dk har mere end 10 års erfaring med online formidling af billeje, og vi undersøger løbende markedet for biludlejning i USA. Vi laver desuden prissammenligninger og skriver mange artikler med anbefalinger og tips.

Man kan ikke generelt sige noget om, hos hvilket selskab, man finder den billigste biludlejning. Tilbud kommer og går. det gælder om at have fingeren ‘på pulsen’.

TIP: Mulighed for gratis personlig rådgivning om billeje i USA – se nedenfor

Af og til, når vi falder over et rigtigt godt tilbud på lejebil, skriver vi en separat artikel, som eksempelvis denne om Mercedes GLC.

Lad Guide USA hjælpe dig med at finde de bedste priser på billeje i USA.

Anbefaling ved leje af bil USA – benyt Cartrawler søgemaskine herover

Oftest finder man oftest de bedste priser på biludlejning i USA ved at søge via Cartrawler søgemaskinen, der findes øverst på denne side.

Bemærk at man også ofte vil få præsenteret Cartrawler søgemaskinen på flyselskabers og hotel-formidleres hjemmesider, men her vil man ret ofte opleve at prisen er betydelig højere. Vi anbefaler derfor altid at checke priser på flere forskellige hjemmesider, inden endelig reservation gennemføres – denne tommelfingerregel gælder også ved booking af fly eller hotel.

Ud over Cartrawler kan man til tider finde gode tilbud via Auto Europe eller Discover Cars.

Billig billeje USA

Billigt at leje bil i Amerika – og masser af spændende biler til lave priser.

Sådan lejer du den bedste USA bil – liste over vores bedste tilbud

Denne liste omfatter de mest populære lejebiler i forskellige bilklasser. Vi opdaterer løbende listen.

Udvalget af biler er stort, og kunder får sågar af og til lov at vælge farve på lejebilen på destinationen.

Insider tip: Spørg om opgraderingsmuligheder ved skranken

Man kan godt være lidt fræk ved skranken og spørge om de ikke har en bedre bilmodel end den tilbudte/bekræftede. Vær dog super-opmærksom på, hvad/hvis der skal betales ekstra.

Se mere i artikel om regler og tips til USA billeje.

Mest populære bil i cabriolet-klassen er Ford Mustang Convertible. Stort set alle selskaber har den, og vi anser denne cabriolet for at være bedste lejebil i klassen – med mindre man falder over et super-godt tilbud på en BMW 3-serie cabriolet.

Ford Mustang Convertible Hawaii

Den ultimative amerikanerbil – Ford Mustang.

Ingen overraskelse her. Mustangen er smart, har mange hestekræfter, kører godt og har plads til 4 personer med behersket bagage eller et par ‘bløde’ kufferter.

SUV biler er blevet voldsomt populære at leje og udgør efterhånden hovedparten af danskernes lejebiler i USA. I den helt store bilklasse er GMC Yukon et hit på grund af størrelsen og pladsforhold.

GMC Yukon leje USA

Lej en stor bil – GMC Yukon – fås ofte hos Sixt billeje USA.

Andre populære full size SUV biler i Staterne: Chevrolet Tahoe og Chevrolet Suburban. Ofte har de store full size SUV biler 7 sæder. Se antal sæder i tilbud inden booking. Se vores guide til bedste store SUV leje i USA – enorme biler med plads til 7 eller 8 personer.

I den lidt mindre SUV klasse (compact SUV / intermediate SUV) regerer Toyota RAV4 suverænt.

RAV4 er mest solgte bil i klassen, og det er der mange gode grunde til.

Toyota RAV4 udlejningsbil SUV

Stort bagagerum og godt udsyn i den nye RAV4 – bedste lejebil i compact SUV klassen.

Hverken Hyundai Santa Fe eller Ford Escape, der begge kan ske at være lidt billigere at leje og stort set er samme størrelse, kan matche den super praktiske og velindrettede RAV4. Især på området sikkerhed kommer selv den mest basale RAV4 med alt som standard.

I klassen af personbiler i økonomiklassen, er der stort set ingen danskere længere, som lejer de allermindste biler. Det kan heller ikke betale sig. Man sparer så at sige ingenting – eller i hvert fald meget lidt.

I stedet går mange efter en fornuftig (og billig) bil til leje i Toyota Corolla klassen (intermediate). Det kan eksempelvis være VW Jetta, som i USA er næsten samme størrelse som en europæisk VW Passat.

VW Jetta 2019

Masser af bil for pengene – VW Jetta er det økonomiske alternativ.

Og til sidst på listen i vores anbefaling af bedste billeje i USA lige et ‘afbud’. Danske kunder overser den nye, særdeles gode og store Toyota Camry – til fordel for SUV bilerne.

Skal man på forretningsrejse og/eller ikke har brug for pladsen i en SUV, giver en Toyota Camry virkelig valuta for pengene med en bjørnestærk motor (ofte hybrid), tyst fremfærd, godt udstyr og en lejepris, der ofte ligger i niveau med en RAV4.

Toyota Camry USA

Måske den bedste lejebil i USA til fornuftig pris – Toyota Camry.

Uanset hvilket køretøj, man booker, er der naturligvis altid automatgear og benzinmotor.

Herunder en gennemgang af, hvad man skal overveje i forbindelse med billeje i USA.

Hvad skal man overveje i forbindelse med biludlejning i USA?

Der er en del overvejelser, man bør gøre sig, når man skal leje bil i USA. Herunder liste over de mest aktuelle spørgsmål om biludlejning i USA.

Tidspunkt / dato samt lokation for afhentning og aflevering af lejebil er naturligvis centralt at få på plads, inden du begynder at søge udlejningsbil i USA. Der kan være stor forskel i udlejningspriser alt efter om du skal leje bil i højsæsonen eller i en periode, hvor der er mindre efterspørgsel efter udlejningsbiler.

 • Hvornår skal man booke udlejningsbil? – tips og anbefalinger

Så snart du kender perioden, du har brug for lejebilen, bør du begynde at undersøge markedet for udlejningsbiler. Ved at benytte søgemaskinen ovenfor til at finde og reservere den rigtige bil, har du mulighed for at ændre bookingen senere og er således ikke låst til bookingen, såfremt du finder et bedre tilbud senere – se yderligere info på Biludlejning USA – tips og anbefalinger

 • Biludlejningsselskaber i USA – hvilket selskab er bedst?

Konkurrencen på billeje USA er stor, og det gør at prisen på leje af bil er presset i bund. Det er således generelt billigere at leje bil på den anden side af Atlanten end i det meste af Europa.

Man kan dog alt andet lige leje en væsentlig større og kraftigere bil i Staterne end man normalt kan i Europa, så store biler med kraftige motorer er billig USA biludlejning – selv sammenlignet med Europa. De små bilklasser er derimod dyre set i europæisk perspektiv.

En anden fordel ved billeje USA er at det ofte ikke er dyrere at leje bil i lufthavnen end inde i byerne. Det skyldes ligeledes den store konkurrence mellem de mange forskellige biludlejningsselskaber. Vigtigst er det at booke hjemmefra – hermed fås langt den bedste pris inklusiv forsikring.

Liste over de mest anvendte billeje-selskaber i USA:

 • Advantage
 • Alamo
 • Avis
 • Budget
 • Dollar
 • Enterprise
 • Europcar USA
 • Fox Car Rental – ejet af Europcar
 • Hertz – tæt på at gå fallit under coronakrisen, men selskabet er reddet
 • National
 • Payless
 • Sixt USA
 • Thrifty
 • Turo – privat biludlejning i USA

Man kan ikke sige at nogen selskaber på denne liste er bedre end andre. Er man på jagt efter billig biludlejning, fås de mest spændende biler ofte hos Sixt, mens en mellemklassebil kan ofte være billigst hos Dollar eller Budget – eller hos et helt tredje selskab.

Ford Escape biludlejning USA

Den nye Ford Escape er en fortræffelig SUV – dog med lidt mindre plads end i en Toyota RAV4.

Europcar er kendt for rigtig gode tilbud på compact/intermedia SUV i Toyota RAV4 / Ford Escape bilstørrelse.

Budget og Avis har ofte, men ikke altid, de bedste tilbud på biludlejning i cabriolet klassen (Ford Mustang Cabriolet).

 • Er der envejsgebyr – liste over, hvad der er inkluderet i prisen?

Envejsgebyr på billeje – også kaldet one way rental – kan opstå i tilfælde, hvor en billeje-kunde ønsker at afhente lejebilen ved én lokation for senere at aflevere bilen ved en anden lokation. Det kan dog også ofte være en gratis service i USA – se også Guide om Envejsleje ved leje af bil i USA i menuen til venstre, som giver dig et dybere indblik i de forskellige bilselskabers politik på området.

Når du søger efter lejebil i søgefeltet øverst på siden vil du altid få priser præsenteret, som inkluderer evt. envejsgebyr, og der vil du således ikke risikere – ved booking her på siden – at skulle betale ekstra gebyr når du står ved udlejningsskranken i biludlejning i USA.

 • Skal man tegne ekstra forsikring ved billeje i USA? – rådgivning og anbefalinger.

Forsikring ved biludlejning er et område, som mange rejsende kan være lidt usikre på, når de skal leje bil. Fakta er, at man generelt er rigtigt godt dækket mht. både ansvars- og kaskoforsikring, når man lejer bil i USA via søgemaskinen øverst på siden. Går man direkte til udlejningsskranken ved et biludlejningsfirma i USA vil man imidlertid kunne risikere ikke at være dækket i lige så høj grad som ved booking via Guide-USA/Cartrawler.

Læs meget mere i vores Guide til Forsikring ifm. billeje i menuen til venstre. Her kan du også læse betydning af de forskellige forsikringsdækninger i USA – eksempelvis Collision-Damage waiver og liability insurance.

 • Hvilken bilstørrelse skal man vælge?

Udtrykket “alting er større i Amerika” kommer også til sin ret, når emnet falder på biler. Du vil stadig kunne finde de små Economy og Compact bilkategorier, når du skal finde din udlejningsbil via søgemaskinen, men det er oftest de lidt større biltyper der udlejes.

Prisforskellen på de forskellige biltyper er generelt mindre i Amerika end i Europa, og såfremt du skal på decideret roadtrip i USA, anbefales det at vælge en størrelse bil, som gør det mindre anstrengende at køre mange miles. Bilklassen SUV er blevet meget populær de senere år, og indenfor denne biltype finder man flere kategorier. Læs vor uddybende ‘Guide til biltypen SUV’ i menuen til venstre – og også guide til mange andre typer af biler.

 • Er det dyrt at leje cabriolet i USA? – rådgivning og anbefaling.

Svaret er nej! Det er populært at leje cabriolet i Californien, Florida og flere af de sydligst beliggende stater, og det gør at der er et forholdsvist stort udbud af åbne biler. Ford Mustang er den mest populære cabriolet, men man kan også leje en åben BMW i den dyrere kategori. Chevrolet Camaro Cabriolet findes også hos en del selskaber og til samme pris som den ‘billige’ Mustang.

 • Minivan leje – har du behov for meget plads og 7-8 sæder? – eller mere?

Den mest rummelige kategori af lejebiler er minivan klassen. Her kan man af og til booke bil med både 12 og 15 sæder og helt lovligt føre sådan ‘bus’ på sit normale danske personbilskørekort kategori ‘B’.

Vær dog opmærksom på at der ofte er en minimumsalder i 20’erne; afhængigt af selskab. De helt store biler ligger ringe på vejen og bør undgås med mindre man virkelig har brug for alle sæderne.

Eksempel på passenger van med plads til 15 personer.

En relativ velkørende og ofte billig lejebil i minivan klassen er den 7 personers Dodge Grand Caravan – ofte billigste minivan til leje og bemærk altid 7 sæder i denne model. Der findes også minivan med 8 sæder – eksempelvis Chrysler Pacifica.

 • Følger der GPS med når man lejer bil?

I nogle tilfælde vil man kunne finde billeje tilbud, hvor der er inkluderet leje af GPS. Der er dog mange alternativer og billigere muligheder ift. den oftest dyre løsning med at leje GPS direkte ved biludlejningsselskabet.

 • Er der aldersbegrænsning ved billeje i USA?

Såfremt du er mellem 18 år og 25 år, vil der ofte dukke ekstra gebyrer op ifm. at leje bil USA. “Under Age Fees” kan forekomme.

 • Skal man have internationalt kørekort med til Staterne?

Der har over årene været en del diskussion, om hvorvidt det er nødvendigt at medtage internationalt kørekort, når man lejer bil i USA. Læs Anbefaling til internationalt kørekort i USA i menuen til venstre.

 • Er der andre færdselsregler?

Det er meget nemt at færdes i trafikken på den anden side af Atlanten. Folk kører generelt pænt, og der er god skiltning langs både de mindre og større veje. Der er nogle få færdselsregler, som er anderledes fra dem, vi kender i Danmark. Må man svinge til højre for rødt i USA? Ja – de fleste steder må man godt 😉

SIPP koder og ACRISS billeje koder – sådan styres bookinger

I bekræftelsen på USA billeje vil man ofte kunne se en kode af 4 bogstaver med store typer. Dette er en kode for den givne udlejningsbil.

SIPP kode ACRISS billeje koder

Eksempel på bekræftelse – GMC Yukon fra Sixt med kode: FFAR.

Liste over de forskellige kodes kan findes hos organisationen af biludlejere ACRISS. Tidligere anvendte man SIPP koder. ACRISS billeje koder er en videreudvikling af SIPP, som ligeledes var en kode af 4 cifre/bogstaver.

I ovenstående eksempel angiver det første ‘F’ at bilen er en full size bil, det næste ‘F’ at bilen er en SUV. Derefter følger ‘A’ på tredjeplads i koden, som angiver at bilen er med automatgear, og det sidste bogstav ‘R’ angiver at bilen kører på regular fuel – dvs. benzin.

Alle biler har en kode og har man fået bekræftet en bil med en given kode – se ovenstående eksempel – har man naturligvis ret til en sådan bil. Det kan i eksemplet så godt ske at blive en Chevrolet Tahoe – eller en Chevrolet Suburban (som er endnu større) eller måske en GMC Yukon XL, der ligeledes er en kleppert på over 5,5 meter.

Få personlig vejledning til leje af bil til roadtrip i USA

Planlægning af roadtrips i USA kan være en udfordring, der kræver længerevarende leje af bil i en fornuftig størrelse.

Start med at danne et overblik over biltyper og priser via Cartrawler søgemaskinen øverst på siden. Dernæst er du velkommen til kontakte os for personlig og uforpligtende vejledning om optimal leje af bil til netop jeres roadtrip i USA via følgende formular, hvor du kan sende os dit specifikke spørgsmål:

Guide-USA.dk forbeholder sig ret til at publicere USA billeje spørgsmål og svar i anonymiseret form, hvis vi vurderer at emnet er af almen interesse for andre læsere, der planlægger road trips.

Relaterede artikler:

Lej autocamper i USA