Miami

Miami Guide

En af de mest spændende byer i Florida – og samtidigt den største – er Miami. Storbyområdet Miami inklusiv forstæder har et indbyggertal på mellem 5,5 og 6 millioner og med den attraktive beliggenhed på østkysten i det sydlige Florida tiltrækker byen turister fra nær og fjern året rundt.

De mange gæster kommer bl.a. til Miami for at opleve de lange hvide sandstrande ved South Beach, den afslappende feriestemning, flotte art deco designer-bygninger, multi-etniske indbyggere, de mange design- og modebutikker samt adskillige kunstgallerier og museer.

Miami Beach

Miami Beach ligger på tangen umiddelbart øst for Downtown Miami.

I 1960’erne og 70’erne tog turismen for alvor til, men pga. en hastigt stigende kriminalitet i form af både bandeuroligheder og narkoimport blev Miami berygtet som den amerikanske by, hvor flest mord fandt sted i starten af 1980’erne. Den høje kriminalitet fik turisterne til at gå uden om Miami og først i slutningen af 1980’erne fik turistbranchen igen fremgang.

Myndighederne begyndte at slå hårdt ned på det kriminelle miljø i byen og samtidig var tv-serien Miami Vice med til at promovere Miami i flot stil fra midten af 1980’erne. Turisterne har siden sidst i 80’erne således igen valfartet til ”The Magic City”.

Miami havde specielt i 1960’erne stor indvandring fra hovedsageligt Cuba, men også andre mellem- og sydamerikanske lande. Indvandrerne fra syd har sat deres tydelige præg på forskellige bydele i Miami, og den afslappede caribiske atmosfære er nem at finde når de eksotiske rytmer høres rundt omkring i Miami.

Little Havana Miami Maximo Gomez Park

Maximo Gomez Park i Little Havana, Miami.

Little Havana er det mest kendte eksempel på et kvarter i Miami, som fortrinsvis er beboet af indvandrere fra syd – nemlig cubanske imigranter. Tag en gåtur på den cubanske del af Calle Ocho, og du vil føle dig hensat til en afslappet dag i Havana.

De senere år har Miami arbejdet på at blive det sydlige USA’s hovedstad for kunst. Hvert år afholdes Miami Art Week med adskillige design og kunst udstillinger – herunder den verdenskendt Art Basel Miami Beach, som siden 2002 er blevet afholdt i december.

Miami har ligeledes været det store udgangspunkt for cruises i mange år. I cruise-branchen bliver byen kaldt verdens hovedstad for cruises, idet ingen anden havn i verden har flere cruise-afgange end Miami. Fra Miami kan du tage på luksus cruise til eksempelvis Bahamas, rundt i det Caribiske Hav, Mexico og mange andre spændende destinationer.

Port of Miami

Verdens største havn for cruise skibe ligger i Miami.

Denne artikel er senest opdateret i