Miami Guide – tips og anbefalinger

En af de mest spændende byer i Florida – og samtidigt den største – er Miami. Storbyområdet Miami inklusiv forstæder har et indbyggertal på mellem 5,5 og 6 millioner og med den attraktive beliggenhed på østkysten i det sydlige Florida tiltrækker byen turister fra nær og fjern året rundt.

Find og book overnatning i Miami.

De mange gæster kommer bl.a. til Miami for at opleve de lange hvide sandstrande ved South Beach, den afslappende feriestemning, flotte art deco designer-bygninger, multi-etniske indbyggere, de mange design- og modebutikker samt adskillige kunstgallerier og museer.

Miami Beach

Miami Beach ligger på tangen umiddelbart øst for Downtown Miami.

I 1960’erne og 70’erne tog turismen for alvor til, men pga. en hastigt stigende kriminalitet i form af både bandeuroligheder og narkoimport blev Miami berygtet som den amerikanske by, hvor flest mord fandt sted i starten af 1980’erne. Den høje kriminalitet fik turisterne til at gå uden om Miami og først i slutningen af 1980’erne fik turistbranchen igen fremgang.

Anbefalinger til guidede ture og udflugter i Miami

Myndighederne begyndte at slå hårdt ned på det kriminelle miljø i byen og samtidig var tv-serien Miami Vice med til at promovere Miami i flot stil fra midten af 1980’erne. Turisterne har siden sidst i 80’erne således igen valfartet til ”The Magic City”.

Miami havde specielt i 1960’erne stor indvandring fra hovedsageligt Cuba, men også andre mellem- og sydamerikanske lande. Indvandrerne fra syd har sat deres tydelige præg på forskellige bydele i Miami, og den afslappede caribiske atmosfære er nem at finde når de eksotiske rytmer høres rundt omkring i Miami.

Little Havana Miami Maximo Gomez Park

MIami Guide: Maximo Gomez Park i Little Havana, Miami.

Little Havana er det mest kendte eksempel på et kvarter i Miami, som fortrinsvis er beboet af indvandrere fra syd – nemlig cubanske imigranter. Tag en gåtur på den cubanske del af Calle Ocho, og du vil føle dig hensat til en afslappet dag i Havana.

De senere år har Miami arbejdet på at blive det sydlige USA’s hovedstad for kunst. Hvert år afholdes Miami Art Week med adskillige design og kunst udstillinger – herunder den verdenskendt Art Basel Miami Beach, som siden 2002 er blevet afholdt i december.

Miami Guide – verdens hovedstad for cruises

Miami har ligeledes været det store udgangspunkt for cruises i mange år. I cruise-branchen bliver byen kaldt verdens hovedstad for cruises, idet ingen anden havn i verden har flere cruise-afgange end Miami. Fra Miami kan du tage på luksus cruise til eksempelvis Bahamas, rundt i det Caribiske Hav, Mexico og mange andre spændende destinationer.

Port of Miami

Verdens største havn for cruise skibe ligger i Miami.

Læs om og book spændende udflugter fra Miami med Tours4fun

Miami guide – relaterede artikler og links:

Book oplevelser i Miami, Florida