Mobiltelefon, data og WiFi i USA

Det er betryggende at have en mobiltelefon ved hånden når du er på rejse – måske ikke fordi du har i sinde at benytte den ret meget, men mere som sikkerhed i nødstilfælde. Ligeledes er det godt at kunne ringe til eksempelvis hotellet eller biludlejningsselskabet og fortælle at du bliver forsinket eller søge information via nettet når det næste overnatningssted skal lokaliseres.

Wifi USA

Tidligere var det lidt af en udfordring at benytte mobiltelefon i USA pga. der er forskel i hvilke frekvensbånd, som mobilnettene benytter i henholdsvis USA og Europa. De ældre mobiltelefoner var for de flestes vedkommende ikke gearet til at kunne benytte nettet i USA. Derfor var man tvunget til at købe en mobiltelefon i USA, hvis man ville have mulighed for at ringe, sms’e mv. mens man opholdte sig i landet.

Idag indeholder alle nyere mobiltelefoner den såkaldte Tri-band teknologi, hvilket betyder, at de kan benyttes på alle mobilnet både i Europa og USA.

Husk en adapter til mobiloplader – køb stikomformer via Rejsegear

Kan blive dyrt at benytte dit danske SIM-kort under ophold i USA

Du skal være opmærksom på, at det kan blive en meget dyr affære, såfremt du vælger at benytte din mobiltelefon med dit danske SIM-kort i USA.

Problemet er bl,a., at når du modtager opkald, mens du opholder dig i USA, er det dig der betaler regningen for opkaldet fra Danmarks grænse til USA. Det er ikke unormalt at se minutpriser på 10 – 15 kr. for at modtage opkald fra Danmark på dit danske SIM-kort, mens du er i USA.

Det samme er tilfældet, når du benytter dit danske SIM-kort og ringer til et nummer – enten i USA eller i Danmark – her vil der også typisk gælde en minutpris på over 10 kr.

Ligeledes vil prisen på data ligge i den meget høje ende, såfremt du benytter dansk SIM-kort i USA – fra 10 kr. per MB og opefter.

Undgå de høje gebyrer på tale og data i USA

For at undgå ubehagelige overraskelser på mobilregningen skal du gøre følgende:

  • Slå mobildata fra på din mobiltelefon inden du lander i USA – såfremt du har dansk sim-kort installeret
  • Køb et prepaid SIM card (taletidskort) i USA
  • Eller benyt 3LikeHome abonnement fra mobilselskabet 3

Benyt amerikansk prepaid SIM card / taletidskort når du opholder dig i USA

En måde at undgå de dyre minuttakster, som mange danske teleselskaber opererer med, er at købe et amerikansk SIM-kort, som fungerer ligesom de danske taletidskort, hvor man via nettet kan tanke flere penge på kortet.

Mobile Phone US

Det er meget simpelt at få fat i et amerikansk taletidskort – gå ind i en af butikkerne for en af de større udbydere af mobiltelefoni – ex. AT&T, Verizon eller T-Mobile og spørg efter et prepaid SIM card. Du skal blot tage stilling til hvor megen data, du tror du har brug for i en periode på en måned – 4 GB, 6 GB eller mere.

Udbyderne ændrer ligesom i Danmark løbende deres løsninger for taletidskort, men det skulle være muligt at få 4 GB til ca. 30$.

Ekspedienten vil være behjælpelig med at isætte SIM kortet og dobbeltchecke at det hele fungerer, inden du forlader butikken.

Nogle af mobilselskaberne – ex. AT&T har hotspots på forskellige offentlige områder, og har du købt prepaid gennem dem kan du gratis benytte WiFi i disse hotspots, således du ikke behøver bruge af din data her.

Det amerikanske prepaid SIM kort vil for øvrigt kunne benyttes igen til dine næste USA ture – der skal blot tankes penge på via nettet.

Dansk løsning med billig mobiltelefoni i USA

Det danske teleselskab 3 tilbyder en billig løsning for mobildækning i USA (per 2019). Deres mobilabonnement 3LikeHome vil nemlig også fungere i USA – på samme betingelser og med de samme gebyrer, som gælder i Danmark.

Bestil 3 mobilabb. 3LikeHome.

Gratis WiFi i USA

Langt de fleste hoteller, moteller og campingpladser i USA har i dag gratis WiFi, som man kan logge sig på når man overnatter på stedet. Kvaliteten af nettene kan dog variere meget og man kan i nogle tilfælde blive nødt til at opholde sig i fællesarealer for at få en god forbindelse til sin tablet, bærbare pc mv.

Læs vores artikel: VPN anbefaling til sikker brug af gratis WiFi

Store amerikanske restaurations-kæder som eksempelvis McDonalds, Burger King og Dennys samt masser af café’er og kaffekæder – som ex. Starbucks – tilbyder ligeledes fri WiFi til deres kunder.

Se også: Nyttige apps i USA samt Bedste GPS app til mobil.

Områder uden mobildækning i USA

Størrelsen af USA gør, at det stadig er nemt at finde områder uden mobildækning. De hurtige mobilforbindelser findes primært i større byer, og du kan sagtens opleve at miste forbindelsen helt, når du bevæger sig udenfor bymæssig bebyggelse på mindre befærdede veje. I mange nationalparker kan du også opleve at mobildækningen mangler – dog vil langt de fleste besøgscentre i parkerne have dækning – og også ofte WiFi muligheder.