Internationalt kørekort ved leje af bil og autocamper i USA

Skal man bruge internationalt kørekort ved billeje i USA?

Der har gennem årene været en del usikkerhed om et internationalt kørekort er nødvendigt, når man lejer bil eller lejer autocamper i USA.

Faktum er at der i langt de fleste tilfælde ikke vil være nogen som helst problemer i blot at have sit danske kørekort med, når du skal leje bil i USA. Det anbefales dog at tage et internationalt kørekort med, da dette i praksis vil fungere som en oversættelse af det danske kørekort, som jo ikke inkluderer engelsk-sproget tekst.

Internationalt kørekort USA

Kræves internationalt kørekort i USA? Hvad koster et internationalt kørekort i Danmark?

Krav om internationalt kørekort i visse amerikanske stater

Såfremt du skal leje bil i staten Georgia eller køre i Georgia under din tur til USA, er det et must at tage et internationalt kørekort med! Det skyldes at Georgia har en regel om, at såfremt dit kørekort ikke er på engelsk, skal et internationalt kørekort kunne fremvises. I praksis fungerer dit danske kørekort dog også i de fleste tilfælde, idet du på engelsk kan forklare de enkelte felter på dit danske kørekort.

Florida indførte forøvrigt i 2013 den samme regel som i Georgia. Men efter højlydte protester fra Canada – hvor en større del af befolkningen har kørekort på fransk – blev myndighederne i Florida, samt de store biludlejningsfirmaer i Florida, dog tvunget til officielt at meddele, at de ikke ville håndhæve denne regel.

Der har i årenes løb været tilfælde, hvor det i forbindelse med turisters indblanding i færdelsuheld, har skabt forvirring for færdselspolitiet, at de ikke kunne læse det danske kørekort. Det vil naturligvis i sådanne tilfælde gøre det nemmere at kunne vise det internationale kørekort sammen med det danske.

Se det officielle link på USA.Gov:
Foreign Nationals Driving in the U.S. – International Driving Permit (IDP)

Hvad betyder IDP og IKK?

Internationalt kørekort forkortes IDP i USA, mens forkortelsen der benyttes i Danmark er IKK.

Hvordan får man internationalt kørekort? (IKK)

Det er billigt og nemt at få international kørekort (IKK) før man rejser til USA

Internationale kørekort udstedes på Borgerservice. Du skal blot medbringe dit danske kørekort og et nyere pasfoto – samt betale kr. 25 (2023). Det internationale kørekort gælder i ét år, og er blot et supplement til dit danske kørekort, som altid skal kunne vises sammen med det internationale under din rejse i USA.

Pris internationalt kørekort i Danmark:
Et internationalt kørekort koster 25 kroner via Borgerservice.

Internationale kørekort kan også udstedes på de fleste danske ambassader i udlandet mod fremvisning af gyldigt dansk kørekort og pas.

Bemærk: Et internationalt kørekort udstedt i Danmark giver ikke ret til at køre i Danmark. Her gælder alene det danske kørekort.

Husk også at hvis dit danske kørekort bliver inddraget, så omfatter inddragelsen også et eventuelt internationalt kørekort. Det internationale kørekort er således kun gyldigt på basis af et gyldigt dansk kørekort.

FDM i Danmark anbefaler at man altid medbringer et internationalt kørekort, når man kører bil i lande uden for EU – herunder ved bilkørsel i USA.

Hvordan ser et internationalt kørekort ud?

Et internationalt kørekort har A6-størrelse og måler 148 × 105 mm. Kørekortet har gråt omslag og hvide indersider.

Hvordan ser et internationalt kørekort ud?

Hvornår skal man bruge et internationalt kørekort?

Husk at der kun er tale om en oversættelse af et nationalt kørekort. Man skal derfor altid have det originale nationale kørekort med i tillæg til det internationale kørekort. (International Drivers Permit).

Er dansk app kørekort gyldigt i USA?
Svar: NEJ!

Husk at et dansk app kørekort IKKE er tilstrækkeligt i USA. Et fysisk dansk kørekort – uanset om det er af pap eller plastik – skal altid medbringes.

Danske app kørekort gælder i øvrigt aldrig uden for Danmark.

Hvor længe er et internationalt kørekort gyldigt?

Et internationalt kørekort har en gyldighed på præcis 1 år fra udstedelsesdatoen.

Motorcykel kørekort i USA

Lejer man motorcykel i USA, skal man naturligvis have gyldigt kørekort til motorcykel.

mc-leje USA

Det er billigt at leje motorcykel i USA. MC kørekort er naturligvis påkrævet.

Anbefaling:

Husk altid at medbringe og opbevare dit almindelige danske kørekort sammen med det internationale kørekort ved kørsel i udlandet.

Relaterede artikler om kørsel i USA: