Oplevelser i Orlando

Velkommen til verdens største underholdningscentrum for hele familien – Orlando i Florida.

Både store som små vil kunne finde ekstraordinære oplevelser i Orlando, og det er ikke uden grund, at tusindvis af gæster år efter år vender tilbage til det imponerende væld af forlystelser i det meget populære område i den centrale del af Florida.

Find og book overnatning i Orlando.

Orlando

Orlando – det mest besøgte område i USA.

Hele 68 mill. besøgende kommer hver år til Orlando for at opleve forlystelsesparker og andre attraktioner i verdensklasse. Orlando i Florida er dermed området i USA med langt det største antal årlige besøgende. Siden Disney i 1971 åbnede sin første forlystelsespark er udbuddet af underholdningstilbud og oplevelser i Orlando kun blevet blevet større og større.

Læs om og book spændende udflugter fra Orlando – Top 10 ture

De største attraktioner i Orlando

Behagelige temperaturer, beliggende forholdsvis tæt på de mange andre populære turistområder i Florida samt en flyvetid på under 10 timer fra det meste af Europa er blot nogle af grundene til, at det store forlystelsesområde Orlando er så tiltrækkende for masser af turister.

Hvad skal man opleve i Orlando? Herunder kommer vor Top 10 over Orlando attraktioner.

1. Walt Disney World – Med 4 temaparker og 2 vandlande er Walt Disney World Florida det største forlystelseskompleks i verden. Hver år besøger over 52 mill. mennesker de flotte Disney parker i Orlando.

Oplevelser i Orlando

Det hele startede med Disney i Orlando i 1971.

Disney satser konstant på at forny sig, og i 2017 åbnede eksempelvis det allerede meget populære Pandora – The World of Avatar – i Disney’s Animal Kingdom. I sommeren 2018 åbner det nye Toy Story Land i Disney’s Hollywood Studios. Læs alt om Disney i Orlando med alle de spændende attraktioner samt få tips til rabat på indgangsbilletter i artikel om Walt Disney World Orlando.

Find og book overnatning tæt på Disney World Florida.

2. Universal Orlando Resorts – Universal havde det i mange år svært ift. storebror Disney i Florida, men så kom Harry Potter! Med åbningen af Harry Potter områderne Hogsmeade samt Diagon Alley i henholdsvis 2010 og 2014 er Universal forlystelsesparkerne nu for alvor blevet populære igen.

Harry Potter Universal Studios Florida

Harry Potter i Universal Orlando.

Ligeledes er det nye Universal vandland i Florida – Volcano Bay – et besøg værd. Læs alt om Universal Florida oplevelser samt find links til rabatter på entrebilletter i artikel om Universal Orlando Resorts.

3. SeaWorld Orlando – Ligesom i søsterparken i Californien – SeaWorld San Diego – kan du i SeaWorld Orlando både opleve de imponerende spækhuggere i kæmpe saltvandsbassiner, adrætte delfiner og masser af andre spændende dyr fra verdens have. Derudover er SeaWorld Orlando også garant for en hel del adrenalin-fremkaldende rutsjeture!

SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando – VR rutsjebanen Kraken.

Prøv eksempelvis Kraken – en nyligt opdateret rutsjebane tur inkl. virtual reality, Mako – som markedsføres som Orlando’s højeste, hurtigste og længste rutsjebane eller Manta – rutsjebanen, som giver dig oplevelsen af, hvorledes de hurtigt reagerende rokker svømmer rundt i havet.

Find evt. rabat på SeaWorld entrebilletter via Undercover Tourist.

4. Discovery Cove (ejet af SeaWorld) – Vil du eller børnene gerne prøve at komme helt tæt på både delfiner, rokker, mindre hajer og masser af flotte fisk har du muligheden i Discovery Cove i Orlando. Her kan du nemlig snorkle frit både blandt masser af farverige fisk i et kunstigt rev og i delfinlagunen kan du ligeledes komme i nærkontakt med de skønne delfiner og lege delfintræner for en dag. Lidt utraditionelt for en forlystelse i Orlando er Discovery Cove helt fri for rutsjebaner og høje skrig i parken. Her er der fokus på interaktion med havets dyr i rolige og flotte omgivelser.

Discovery Cove Orlando

Svøm med delfiner og hajer i Discovery Cove.

Der tillades et begrænset antal besøgende per dag – 1.300 personer, så det er nødvendigt at bestille billetter i forvejen. Der er tale om forholdsvis dyre billetter – mellem $199 og $299 afhængig af udbud og efterspørgsel. Inkl. i billetprisen er dog både morgenmad og frokost samt lån af snorkeludstyr mv. Ligeledes får du med billetten 14-dages ubegrænset adgang til både SeaWorld og Aquatice i Orlando. Via den officielle billetagent Undercover Tourist kan du finde rabatter på indgangsbilletter til Discovery Cove.

5. Legoland Florida – Ca. 80 km sydvest for Orlando finder du i Winter Haven Legoland Florida. Forlystelserne og attraktionerne i Legoland Florida er primært målrettet familier med børn mellem 2 og 12 år. Du finder således ikke de vildeste og mest hæsblæsende rutsjebaner i denne børnevenlige park.

Legoland Florida

Køreskole i Legoland Florida – et hit for de mindre børn.

Derimod kan du eksempelvis opleve mini-USA bygget af legoklodser, traditionelle hyggelige trærutsjebaner, en børnekøreskole, som foregår i en legeby, og hvor børnene efterfølgende får udleveret et Lego-kørekort. Ligeledes finder du i Legoland Florida et vandland med både vandrutsjebaner og rolige floder. Ninjago temaområdet i Legoland Florida er også meget populært, og i 2018 åbnede The Great Lego Race – en virtual reality rutsjebane.

Læs også om The Lego Movie World, som åbnede i foråret 2019.

Check ligeledes mulighed for rabat på Legoland billetter via Undercover Tourist.

REJSETIP: Tjek hoteltilbud ved Legoland Florida.

6. International Drive – Den ultimative forlystelsesgade i Orlando er International Drive – også blot kaldet I-Drive. På denne vej finder du masser af attraktioner, restauranter, natklubber og naturligvis masser af shoppingmuligheder.

Orlando Eye

Orlando Eye på International Drive.

Orlando International Premium Outlets er Floridas største outlet område, og ligger i den aller nordligste del af International Drive. Langs I-Drive finder du bl.a. også Orlando Eye/I-Drive 360, Ripley’s Believe It or Not, Wonder Works og meget meget mere.

7. Gatorland – Verdens alligator hovedstad kalder Gatorland i Orlando sig også. Tag en gåtur gennem sumpen på den hævede træpromenade, og oplev masser af alligatorer på meget tæt hold.

Gatorland Orlando

Gatorland i Orlando.

Prøv ligeledes svævebanen i Gatorland / Screamin’ Gator Zip Line, hvor du svæver over de vilde dyr eller tag på guidede alligator-ture, hvor du lærer meget mere om de imponerende dyr. Udover alligatorer kan du også komme tæt på krokodiller, pantere, losser m.m.

8. Aquatica – SeaWorld’s vandpark i Orlando er Aquatica, og her kan du både komme meget tæt på havets fantastiske dyr samt tage ture i sjove vandrutsjebaner. Prøv eksempelvis Dolphin Plunge, hvor du bliver skudt igennem et gennemsigtigt rør, som føres ned i bassinet med flotte sort-hvide delfiner. Eller prøv de virkelig hurtige rør-rutsjebaner i Ihu’s Breakaway Falls, hvor man kan se hinanden lige inden lågen åbner under sine fødder – se video heruder.

Ihu’s Breakaway Falls i Aquatica.

9. Winter Park – Lidt nord for centrum af Orlando findes et dejligt område, som blev grundlagt i midten af 1800-tallet. Idag kan det hyggelige Winter Park bedst beskrives som et kulturelt og gastronomisk helle langt væk fra hurlumhejet omkring alle forlystelsesparkerne i den sydlige del af Orlando.

Winter Park Orlando

Hyggelige Winter Park langt væk fra forlystelsesparkerne.

En lidt gammeldags og dagligdags small town atmosfære, som Winter Park også associeres med, kan være et dejligt pusterum efter alle de ellers action-prægede oplevelser i Orlando. Gå eksempelvis en tur på Park Ave. og se på de hyggelige butiksvinduer eller tag et glas vin på en af de mange cafeer og restauranter i området. På museet Morse Museum of American Art finder du bl.a. en flot samling af art nouveau værker, heriblandt verdens største samling fra den amerikanske kunstner Louis Comfort Tiffany.

10. Downtown Orlando – Selve centrum af Orlando har ikke de store seværdigheder at byde på, men der findes mange gode spillesteder, barer og restauranter. Aften- og nattelivet er således det største trækplaster ved Orlando Downtown. Besøg evt. den autentiske franske restaurant Le Coq au Vin på South Orange Ave. eller forkæl dig selv med en kvalitetsdrink i Courtesy Bar på North Orange Ave. Noget af det bedste livemusik kan du ofte finde i den lille hyggelige Tanqueray’s på South Orange Ave. Her finder du live musik hver aften – og gratis entre – kom tidligt fredag og lørdag aften for at være sikker på at komme ind.

Læs også: Oplev rumopsendelse i Florida – find de bedste udsigtssteder

Orlando Lufthavn

Hele fire lufthavne ligger tæt på Orlando, og det vidner naturligvis om det store antal besøgende, som hver år kommer til Orlando og omegn både fra udlandet samt fra resten af USA.

Den største lufthavn i området er Orlando International Airport (MCO), og som det fremgår på nedenstående kort over Orlando ligger MCO ikke langt fra de største attraktioner i Orlando.

Langt de fleste flyrejsende ankommer til Orlando i Orlando International Airport, som ligger syd-øst for centrum af byen. MCO er langt den største af de fire lufthavne i Orlando, og 44 (2023) flyselskaber flyver til og fra Orlando International Airport.

Kort over Orlando

Kort over Orlando.

Fra Danmark flyver Norwegian direkte fra København til Orlando (MCO), mens SAS direkte rute til Florida er fra København til Miami. Adskillige flyselskaber tilbyder flyruter fra Danmark med en enkelt mellemlanding på vejen – se mere i artiklen Oversigt over flyselskaber med fly til USA.

Find og book overnatning i Orlando.

Relateret artikel: Oplev Kennedy Space Center i Florida

Rejsetip: Spar penge på billeje i Orlando Lufthavn