Top 5 seværdigheder Californien

Den smukke storslående natur krydret med storby charme og anerkendte forlystelsesparker gør Californien til et sted, du kan besøge igen og igen – og stadig få nye oplevelser med hjem.

Tilbudene er enorme i Californien, og det er umuligt at nå alt på en enkelt ferie – derfor vil vi på Guide-USA.dk gerne give vores bud på Top 5 seværdigheder Californien.

1. Yosemite National Park

Yosemite

Yosemite. I toppen af Top 5 seværdigheder Californien.

Har du begrænset tid til at opleve Californiens perlerække af nationalparker og således må nøjes med at besøge en enkelt, anbefaler vi, at du fokuserer på Yosemite National Park. Yosemite er et overflødighedshorn af flotte vandfald og enorme klippevægge samt flotte bjergsøer, enorme træer og rigt dyreliv. Oplev bl.a. den imponerende Yosemite Valley med de kendte seværdigheder Glaciers Point, Half Dome, El Capitan, Yosemite Falls mv.

Guide: Yosemite National Park

2. San Francisco

San Francisco by night

San Francisco by night.

“City by the Bay” sang Tony Bennett i sin hyldest til den fascinerende storby i den nordlige del af Californien. San Francisco bliver ofte benævnt som en af de flotteste, mest levende og alsidige byer i hele verden. Med sin beliggenhed for enden af en ca. 50 km lang halvø har folk i San Francisco udsigt til enten Stillehavet, Golden Gate Strædet eller San Francisco Bay fra utallige steder i byen. Oplev bl.a. den flotte bro Golden Gate Bridge, fængselsøen Alcatraz og de mange interessante bydele i denne herlige atypiske amerikanske storby.

Guide: San Francisco

3. Redwood National State Parks

Redwood Californien

Redwood National State Parks.

De højeste træer i verden er hvad du kan opleve i Redwood National State Parks i den aller nordligste del af Californien. Du vil føle dig meget lille, når du går rundt blandt Redwood kæmperne og i de ialt 4 tilknyttede naturparker, som alle er en del af Redwood National State Parks, vil du ligeledes kunne opleve et rigt dyreliv.

Guide: Redwood National State Parks

4. Highway 1 mellem San Francisco og Los Angeles

Big Sur

Highway 1 – Big Sur.

Langs den imponerende kyststrækning mellem San Francisco i nord og Los Angeles i syd snor sig den ikoniske Highway 1. Forrevne klippekyster med fantastiske udsigtspunkter og masser af søløver, søelefanter og sæler er nogle af ingredienserne på Highway 1 mellem S.F. og L.A. Ikke mindst i området omkring Big Sur vil du kunne opleve de flotte kystklippe landskaber, som hver dag bliver udfordret af Stillehavets bølger. Den lidt oversete Highway 1 strækning nord for San Francisco kan forøvrigt også varmt anbefales.

Guide: Highway 1 mellem San Francisco og Los Angeles

5. Los Angeles

Los Angeles Downtown

Los Angeles.

“Englenes By” i den sydlige del af Californien er by-metropolen i delstaten, som har udviklet sig drastisk de sidste par årtier. Fra et blakket ry med bandekrige, mange hjemløse og etniske konflikter op gennem 1940’erne og frem til slutningen af 1990’erne er Los Angeles idag den kulturelle millionby med masser af verdenskendte museer, gallerier, teatre, spillesteder og naturligvis filmmekkaet Hollywood. Læg dertil Disneyland og de kendte filmstudier – bl.a. Universal Studios og Warnes Bros. – naturligvis skal “verdens underholdningshovedstad” med på listen over top 5 seværdigheder Californien.

Guide: Los Angeles

Find flere aktuelle rejsetips til de bedste oplevelser i Californien i den danske USA Facebook Gruppe: Rejs Dig Rig I USA.

Relaterede artikler og links

Book billig billeje Californien

Californien rejsetips, seværdigheder og nyheder

Ny direkte SAS rute til Los Angeles fra Københavns Lufthavn

Book oplevelser i Californien

Turistbureau Visit California