Leje bil i USA – tips og bedste priser

USA er bilernes land, og vil man opleve landet The American Way, er det svært at komme udenom at leje bil i USA.

Gå direkte til: Find billigste biludlejning i USA

Skal du på decideret roadtrip, på ture til eksempelvis nationalparker, besøge seværdigheder mellem storbyer eller evt. opholder du dig i en storby uden den mest veludbyggede offentlige transport – som eksempelvis Los Angeles – er billeje i USA nærmest en nødvendighed.

Derimod er billeje mindre attraktivt, såfremt du er på storbyferier i byer, som har et velfungerende offentligt transportsystem – så som eksempelvis New York og San Francisco – under ophold i disse byer er det mindre oplagt at bruge penge på billeje.

Læs også: 10 gode tips til kørsel i USA

Leje bil i USA - Lej en Mustang

Billigt at leje bil i USA.

Heldigvis er det billigt at leje bil i USA! Billeje er en stor business i det bilglade land, og der er mange biludlejningsselskaber at vælge imellem. Det gør, at konkurrencen er stor, og udlejningspriserne er det vigtigste konkurrenceparameter, som selskaberne benytter til at få kunder i hus.

Billigst at booke billeje i USA i god tid

For at få de bedste tilbud på billeje bør du booke lejebilen i god tid inden afrejsen til USA. De bedste priser opnås ved at benytte søgemaskiner, som automatisk sammenligner billejetilbud fra de forskellige udlejningsselskaber.

Når du reserverer billeje online via søgemaskiner, vil du oftest kunne opnå langt billigere priser, end hvis du booker direkte ved biludlejningsselskaberne. Det skyldes, at selskaberne bag søgemaskinerne kan forhandle sig til nogle meget attraktive priser med de forskellige udlejningsselskaber. Samtidig sparer biludlejningsfirmaerne admininistrationomkostninger, og kan derved tilbyde bedre priser via søgemaskinerne.

Ved de fleste udlejningsselskaber vil du kunne ændre eller helt afbestille billeje reservationen gratis indtil 24 timer eller 48 timer inden afhentningstidspunktet. Der ændres af og til på tidsfristen for gratis afbestilling – du kan se de gældende betingelser ved at vælge ”Vilkår og betingelser” ved de enkelte søgeresultater, når du har føretaget en søgning.

Bemærk at Hertz er et af de få udlejningsselskaber, som ikke har denne service – her løber der et gebyr på, såfremt du ønsker at ændre bookningen senere end 7 dage (2020) efter du har foretaget reservationen.

Leje bil i USA – afhent bilen i amerikansk lufthavn

Mange, som rejser til USA, lejer bilen, så den står klar til afhentning i lufthavnen, som de ankommer til fra Europa. I Europa kan det flere steder være dyrere at leje bil i lufthavnen ift. ved centrale udlejningssteder i byerne – det er ikke tilfældet i USA! Der er oftest ikke forskel i billejepriserne om du lejer bilen i lufthavnen eller inde i byen.

Skiltningen i amerikanske lufthavne er altovervejende rigtig god – og følger du skiltene mod ”Car Rental” vil alle de større billejeudbydere være samlet i samme område i lufthavnen. I nogle lufthavne vil du dog kunne opleve at udlejningsselskaberne er samlet i et område lidt væk fra selve lufthavnsbygningerne – her vil gratis bustransport kunne bringe dig hen til biludlejningsfirmaerne.

Billeje i USA - Billig benzin USA

Billigt at tanke benzin i USA i forhold til Europa.

Billig benzinpris i USA

Det er billigt at købe benzin i USA i forhold til i Europa! En gallon benzin, som er ca. 3,8 liter, koster i gennemsnittet i USA per sommeren 2020 ca. $2,56 – det svarer til ca. kr. 4,22 per liter (v/kurs USD ($) på 6,25 kroner).

Benzinpriser varierer fra stat til stat og Californien er oftest dyrest – per sommer 2020 ligger gennemsnitsprisen på en gallon benzin i Californien på ca. $3,34 mens prisen i Missisippi ligger på ca. $1.86 for en gallon benzin.

Aktuel benzinpris USA:

Her kan du finde de aktuelle gennemsnitlige US Gasoline and Diesel Fuel Prices.

Se oversigt over benzinpriser i de enkelte stater: AAA: US State Gas Price Averages.