Oversigt over flyselskaber med fly til USA

Skal man vælge direkte ruter fra Danmark eller fly med mellemlanding?

Antallet af flyselskaber med fly til USA på programmet er steget i takt med at USA som ferieland er blevet mere og mere populær. Ligeledes har de ældre flyselskaber med USA ruter introduceret nye ruter til attraktive destinationer i USA samt set sig nødsaget til løbende at omlægge deres prisstrukturer på flybilletter.

Søg og book flybillet til USA.

Fly mod USA

Mange flyruter til USA.

Nye lavprisflyselskaber er kommet på markedet med fokus på lav pris og lave administrative omkostninger, og den stigende konkurrence, og lavere flypriser har medvirket til at flere rejsende har fået mulighed for at besøge det spændende land på den anden side af Atlanten.

Læs også Tips til en behagelig flyrejse til USA

Her følger en oversigt over flyselskaber med fly til USA – enten direkte eller med mellemlanding.

Flyselskaber med direkte fly til USA

Fra Københavns Lufthavn har flyselskaberne SAS, Norwegian og Delta Airlines direkte afgange til forskellige destinationer i USA. Nogle direkte flyruter til USA fra København er sæsonbestemte og således ikke åbne hele året.

Per sensommer 2019 ser direkte flyforbindelser til USA således ud:

SAS destinationer i USA – København-USA direkte:

 • New York (Newark Lufthavn)
 • Washington D.C. (Washington Dulles Airport)
 • Chicago
 • San Francisco
 • Los Angeles – LAX (start januar-20 – daglige fly fra sommer-20)
 • Miami (pause fra 6. maj til 26. september)
 • Boston (aktiv sommer-rute)

Norwegian destinationer i USA – København-USA direkte:

 • New York (JFK Lufthavn) – sommerrute – lukker per forår-20
 • Los Angeles – sommerrute – lukker per forår-20
 • Orlando – sommerrute – lukker per forår-20
 • Fort Lauderdale – sommerrute – lukker per forår-20
 • Oakland (ved San Francisco) – lukker per forår-20

Bemærk at alle Norwegian ruter til Las Vegas ligeledes indstilles (også fra London-Gatwick). Ligeledes er den direkte Boston-rute fra København indstillet indtil videre. Flyskift til Boston via London er muligt.

Norwegian afgange USA

Pris-eksempel. De 5 sommer-19 ruter til USA med Norwegian.

Søg de billigste priser med Norwegian.

Per juli-19 meldte Norwegian ud at alle direkte fly fra København til USA destinationer i vinter 2019/2020 er indstillet indtil videre. Per november-19 blev den endelige beslutning taget om at alle direkte Norwegian fly fra CPH indstilles med virkning fra sommer-20. Der vil fortsat være Norwegian ruter til USA fra Oslo og London-Gatwick.

Delta Air Lines destinationer i USA – København-USA direkte:

 • New York (JFK Lufthavn) – aktiv i sommermånederne maj til september

Læs også: Bedste søgeportal for flybilletter er fundet

Mange muligheder for fly til USA med en enkelt mellemlanding

Adskillige flyselskaber tilbyder flyruter til USA med en enkelt mellemlanding. I Norden er de store spillere på markedet for USA flyruter SAS, Icelandair, Norwegian og Finnair.

SAS har via deres samarbejde med United Airlines i Star Alliance mulighed for at tilbyde fly til destinationer over det meste af USA. Ligeledes har SAS direkte ruter mellem Stockholm og Los Angeles, hvilket kan gøre en enkelt mellemlanding i Arlanda Lufthavn ved Stockholm attraktiv.

I december 2017 introducerede SAS deres billigste flybilletter til USA – læs mere i artiklen vedr. SAS Go Light flybilletter til USA.

Icelandair flyver via Keflavik på Island direkte til mange populære destinationer i USA. Det drejer sig bl.a. om både New York (Newark & JFK), Washington D.C., Boston, Chicago, Denver, Dallas-Fort Worth, Orlando, Portland, San Francisco, Tampa og Seattle. Icelandair har desuden i sommermånederne flere afgange mellem Billund til Keflavik, således man fra Billund også kan nå de populære USA destinationer med en enkelt mellemlanding på Island. Sommerruter med Icelandair (sæsonafhængige flyruter) findes mellem Keflavik KEF på Island og Kansas City i Missouri, Minneapolis i Minnesota, Anchorage i Alaska, Halifax i Nova Scotia og Philadelphia i Pennsylvania.

Norwegian tilbyder med mellemlanding i London Gatwick også forbindelser fra både Billund og Ålborg til deres populære destinationer i USA – Herunder eksempelvis Seattle, Boston, Los Angeles og New York.

KONKURS – WOW Air udgår – læs om WOW Air konkurs
WOW Air er nyeste lavpris flyselskab i Norden, som tilbyder flyruter til USA. Med mellemlanding i Keflavik på Island kan man fra København komme til adskillige destinationer i USA. WOW Air har dog indskrænket udbuddet for 2019 sæsonen til 4 destinationer: Baltimore/Washington D.C. (BWI), New York-Newark, Boston og Detroit. De lukkede WOW Air ruter omfatter Miami,  Cleveland, Cincinnati og St. Louis.

Finnair flyver via Helsinki til New York hele året. Fra ultimo marts 2019 vil ligeledes Los Angeles komme på programmet som en (mulig) helårsrute. Miami er også usikker som helårsrute, men der flyves om sommeren. I sommermånederne opereres ligeledes ruter til San Francisco og Chicago. Finlands største luftfartsselskab har flere daglige afgange mellem København og Helsinki samt ligeledes en daglig afgang mellem Billund og Helsinki. Der er således mulighed for at flyve fra både København og Billund med Finnair til destinationerne i USA med en enkelt mellemlanding i Helsinki.

Øvrige større flyselskaber med flere indirekte ruter fra Danmark til USA inkluderer bl.a. British Airways, Lufthansa, Air France, KLM og Delta Airlines.

Flyselskaber med USA ruter

Flyselskaber med fly til USA.

British Airways har med sine mange amerikanske destinationer, som udgår fra London Heathrow, den mest omfattende vifte af flyruter til USA af alle europæiske flyselskaber. De mange destinationer inkluderer udover de store populære ruter til de største byer i USA ligeledes direkte fly til bl.a. Atlanta, Denver, Boston, Tampa, Baltimore, Austin, Phoenix, San Jose, Las Vegas, Oakland, Philadelphia og Seattle. Fra Danmark er der med British Airways adskillelige forbindelser til London Heathrow fra både København og Billund. British Airways er del af Oneworld fly-alliancen og samarbejder således med American Airlines, som når ud til nærmest alle afkroge i USA.

Lufthansa satser efter Airberlins nedtur endnu mere på flyruter til USA. Lufthansas program over amerikanske destinationer er omfattende, og med flyselskabets nyligt åbnede rute mellem Berlin og New York (JFK), er der nu flyforbindelser til USA med Lufthansa fra både Frankfurt, München, Düsseldorf og Berlin. Lufthansa benytter på flere af de amerikanske ruter, som udgår fra Frankfurt, verdens største passagerfly Airbus A380, som kan have en kapacitet på op til 840 passagerer afhængig af kabinens indretning.

Siden oktober 2017 har Lufthansa tilbudt Economy Light flybilletter til USA, hvor kun 1 stk. håndbagage er inkluderet i billetprisen.

Se aktuelle Lufthansa tilbud til USA.

Air France opererer adskillige direkte ruter fra Paris Charles de Gaulle til destinationer i USA. Herunder New York (JFK), Washington D.C., Los Angeles, Miami, Atlanta, Detroit, San Francisco m.fl. Med flere direkte flyforbindelser mellem både København og Billund til Paris CDG er det således muligt at benytte Air France til USA, og flyselskabet råder ligeledes over det store fly A380, som benyttes på nogle af de amerikanske ruter.

KLM flyver fra Amsterdam Schiphol Lufthavn direkte til flere af de populære destinationer i USA. Herunder bl.a. New York (JFK), Washington D.C., Los Angeles, Atlanta, Houston, Las Vegas (ny rute per juni-19) San Francisco og Dallas (i sommermånederne). Med danske flyforbindeler til Amsterdam fra både København, Billund og Aalborg kan danske USA rejsende nemt benytte KLM over Atlanten. KLM flyver med Boeing 787-9 Dreamliner, Airbus A350 og også nogen få af de klassiske Boeing 747-400 på sine USA ruter.

Relateret link: Søg billigste billet hos KLM.

LOT Polish Airlines introducerer direkte Miami rute fra Warszawa i juni 2019. Der er direkte fly til Warszawa med LOT fra både Billund og København, så mulighed for at checke bagage ind hele vejen. LOT har indkøbt hele 15 stk. Boeing 787 Dreamliner fly, hvoraf hovedparten anvendes på Warszawa-USA ruter til Chicago, JFK, Newark, Miami og Los Angeles LAX. Grundlaget for de mange ruter er den store polske diaspora i USA. Man finder stort set ingen familier i Polen, som ikke har én eller flere slægtninge i USA; især i Chicago-området har mange forbindelser til Polen.

TAP Airlines har indkøbt nye Airbus A321LR (Long Range) fly; de samme, som SAS planlægger at anvende fra Aarhus Lufthavn. TAP flyver fra Lissabon direkte til Washington-Dulles Lufthavn mandag, onsdag, torsdag, fredag og søndag. Bemærk at TAP Airlines; det nationale portugisiske luftfartsselskab har daglig forbindelse fra København til Lissabon og er Star Alliance medlem. Øvrige TAP flyruter til USA fra Lissabon inkluderer Boston, Newark-New York og Miami. Sommerruter med TAP omfatter fly til Chicago og San Francisco.

Delta Air Lines tilbyder adskillige direkte amerikanske flyruter fra både Amsterdam og Paris. Fra Amsterdam tæller destinationerne bl.a. New York (JFK), Los Angeles (LAX), Atlanta, Tampa (ny i 2019), Seattle-Tacoma, Orlando, Portland (OR), Minneapolis, Detroit, Boston og Salt Lake City. Fra Paris CDH inkluderer de direkte Delta forbindelser flyruter til bl.a. Los Angeles (LAX), Cincinatti, Salt Lake City, Philadelphia og Pittsburgh. Delta har ligeledes siden 2011 opereret deres sæson-flyrute mellem Reykjavik (Keflavik) på Island og JFK lufthavnen i New York.

United Airlines flyver til mere en 20 destinationer i Europa, og åbnede 23. maj 2018 deres sæsonflyvning mellem Reykjavik (Keflavik) på Island og Newark lufthavnen ved New York. Ultimo marts 2019 åbner selskabet en ny helårsrute mellem San Francisco og Amsterdam, og med selskabets samarbejde med SAS via Star Alliance kan SAS/United tilbyde flyruter fra Europa til destinationer over det meste af USA.

American Airlines åbnede 7. juni 2018 deres nye transatlantiske flyrute mellem Dallas i Texas og Reykjavik (Keflavik) på Island.

Relaterede artikler:

Denne artikel er senest opdateret i