Oversigt over flyselskaber med fly til USA

Skal man vælge direkte ruter fra Danmark eller fly med mellemlanding?

Antallet af flyselskaber med fly til USA på programmet er steget i takt med at USA som ferieland er blevet mere og mere populær. Ligeledes har de ældre flyselskaber med USA ruter introduceret nye ruter til attraktive destinationer i USA samt set sig nødsaget til løbende at omlægge deres prisstrukturer på flybilletter.

Søg og book flybillet til USA.

Fly mod USA

Mange flyruter til USA.

Læs også Tips til en behagelig flyrejse til USA

I år 2020 er udbuddet af direkte fly til USA desværre indskrænket i forhold til tidligere som følge af Norwegians ‘riget fattes penge’ delvise tilbagetrækning fra de amerikanske destinationer.

Vi kan på Guide-USA.dk se at det betaler sig at shoppe rundt – brug Momondo link (søg og book billig flybillet til USA) øverst på denne side og tjek nedenstående ruter til USA via nabolande, som Tyskland, Norge, Sverige og Polen via Warszawa (ofte billigt at flyve via den polske hovedstad).

Her følger en oversigt over flyselskaber med fly til USA – enten direkte fly til USA eller med mellemlanding.

Flyselskaber med direkte fly til USA

Fra Københavns Lufthavn har flyselskaberne SAS og Delta Airlines direkte afgange til forskellige destinationer i USA. Nogle direkte flyruter til USA fra København er sæsonbestemte og således ikke åbne hele året.

Per primo-20 ser direkte flyforbindelser til USA således ud:

SAS destinationer i USA – København-USA direkte:

 • New York (Newark Lufthavn – EWR)
 • Washington D.C. (Washington Dulles Airport)
 • Chicago
 • San Francisco
 • Los Angeles – LAX (start januar-20 – daglige fly fra sommer-20)
 • Miami (pause fra 6. maj til 26. september)
 • Boston (aktiv sommer-rute fra sidst i marts)

….. nedenstående Norwegian-ruter er udgået ………

Norwegian destinationer i USA – København-USA direkte:

 • New York (JFK Lufthavn) – sommerrute – lukker per forår-20
 • Los Angeles – sommerrute – lukker per forår-20
 • Orlando – sommerrute – lukker per forår-20
 • Fort Lauderdale – sommerrute – lukker per forår-20
 • Oakland (ved San Francisco) – lukker per forår-20

Bemærk at alle Norwegian ruter til Las Vegas indstilles (også fra London-Gatwick). Ligeledes er den direkte Boston-rute fra København indstillet indtil videre. Flyskift til Boston via London er muligt.

Søg de billigste priser med Norwegian.

Sidste år meldte Norwegian ud at alle direkte fly fra København til USA destinationer er indstillet indtil videre. Der vil fortsat være Norwegian ruter til USA fra Oslo og London-Gatwick.

…………………………………………………………………………

Der er aktuelt ikke ret meget konkurrence til SAS på direkte fly til USA fra Københavns Lufthavn:

Delta Air Lines destinationer i USA – København – New York direkte rute lukker i 2021:

 • New York (JFK Lufthavn) – denne rute var tidligere aktiv i sommermånederne maj til september, men blev aflyst i 2020 grundet coronakrisen. Per 2021 er CPH-JFK ikke længere i Deltas trafikplan.

Læs også: Delta Airlines stopper direkte rute fra København til New York

Læs også: Bedste søgeportal for flybilletter er fundet

Mange muligheder for fly til USA med en enkelt mellemlanding

Adskillige flyselskaber tilbyder flyruter til USA med en enkelt mellemlanding. I Norden er de store spillere på markedet for USA flyruter SAS, Icelandair, Norwegian og Finnair.

SAS har via deres samarbejde med United Airlines i Star Alliance mulighed for at tilbyde fly til destinationer over det meste af USA. Ligeledes har SAS direkte ruter mellem Stockholm og Chicago samt Newark, hvilket af og til kan gøre en enkelt mellemlanding i Arlanda Lufthavn ved Stockholm attraktiv.

For nogen år siden introducerede SAS deres hidtil billigste flybilletter til USA – læs mere i artiklen vedr. SAS Go Light flybilletter til USA.

Icelandair flyver via Keflavik på Island direkte til mange populære destinationer i USA. Det drejer sig bl.a. om både New York (Newark & JFK), Washington D.C., Boston, Chicago, Denver, Orlando, San Francisco (indtil sommer-20) og Seattle-Tacoma.

Sommerruter med Icelandair (sæsonafhængige flyruter) findes mellem Keflavik KEF på Island og Anchorage i Alaska, Portland, Oregon og Philadelphia i Pennsylvania.

BEMÆRK: Der er Billund-rute til Keflavik-KEF på Island som sommeren = billige ‘næsten’ direkte fly til USA.

Norwegian tilbyder med mellemlanding i London Gatwick også forbindelser fra både Billund og Ålborg til deres populære destinationer i USA – Herunder eksempelvis Boston, Miami, Tampa (Florida), San Francisco og New York. Hertil kommer sommerruter fra Gatwick Airport med Norwegian til Austin, Chicago og Denver.

Finnair flyver via Helsinki til New York-JFK og Los Angeles hele året. I sommermånederne opereres ligeledes ruter til Miami, San Francisco og Chicago. Finlands største luftfartsselskab har flere daglige afgange mellem København og Helsinki samt ligeledes en daglig afgang mellem Billund og Helsinki.

Der er således mulighed for at flyve fra både København og Billund med Finnair til destinationerne i USA med en enkelt mellemlanding i Helsinki.

Øvrige større flyselskaber med flere indirekte ruter fra Danmark til USA inkluderer bl.a. British Airways, Lufthansa, Air France, KLM og Delta Airlines.

Flyselskaber med USA ruter

Flyselskaber med fly til USA.

British Airways har med sine mange amerikanske destinationer, som udgår fra London Heathrow, den mest omfattende vifte af flyruter til USA af alle europæiske flyselskaber. De mange destinationer inkluderer udover de store populære ruter til de største byer i USA ligeledes direkte fly til bl.a. Atlanta, Denver, Boston, Tampa, Baltimore, Austin, Phoenix, San Jose, Las Vegas, Oakland, Philadelphia og Seattle. Fra Danmark er der med British Airways adskillelige forbindelser til London Heathrow fra både København og Billund. British Airways er del af Oneworld fly-alliancen og samarbejder således med American Airlines, som når ud til nærmest alle afkroge i USA.

Lufthansa – masser af ruter fra Tyskland til USA. Lufthansas program over amerikanske destinationer er omfattende; især fra Frankfurt – herfra flyver verdens største passagerfly Airbus A380, som kan have en kapacitet på op til 840 passagerer afhængig af kabinens indretning.

Lufthansa tilbyder Economy Light flybilletter til USA, hvor kun 1 stk. håndbagage er inkluderet i billetprisen.

Se aktuelle Lufthansa tilbud til USA.

Air France opererer adskillige direkte ruter fra Paris Charles de Gaulle til destinationer i USA.

KLM flyver fra Amsterdam Schiphol Lufthavn direkte til flere af de populære destinationer i USA.

Relateret link: Søg billigste billet hos KLM.

GUIDE-USA anbefaling: LOT Polish Airlines flyver direkte Miami rute fra Warszawa – en oplagt mulighed til flyrejse til Florida fra Billund Lufthavn.

BEMÆRK: Der er direkte fly til Warszawa med LOT fra både Billund og København, så mulighed for at tjekke bagage ind hele vejen. Især Billund fly til USA via Warszawa er fordelagtigt.

LOT har indkøbt hele 15 stk. Boeing 787 Dreamliner fly, hvoraf hovedparten anvendes på Warszawa-USA ruter til Chicago, JFK-New York, Newark-New York, Miami, San Francisco, Washington-Dulles og Los Angeles LAX. Grundlaget for de mange ruter er den store polske diaspora i USA. Man finder stort set ingen familier i Polen, som ikke har én eller flere slægtninge i USA; især i Chicago-området har mange forbindelser til Polen.

TAP Airlines har indkøbt nye Airbus A321LR (Long Range) fly; de samme, som SAS planlægger (engang) at anvende fra Aarhus Lufthavn. TAP flyver fra Lissabon direkte til Washington-Dulles Lufthavn mandag, onsdag, torsdag, fredag og søndag. Bemærk at TAP Airlines; det nationale portugisiske luftfartsselskab har daglig forbindelse fra København til Lissabon og er Star Alliance medlem. TAP flyruter direkte til USA fra Lissabon inkluderer Boston, Chicago, Newark-New York, Washington-Dulles og Miami.

Delta Air Lines tilbyder adskillige direkte amerikanske flyruter fra både Amsterdam og Paris. Fra Amsterdam tæller destinationerne bl.a. New York (JFK), Los Angeles (LAX), Atlanta, Tampa, Seattle-Tacoma, Orlando, Portland (OR), Minneapolis, Detroit, Boston og Salt Lake City. Fra Paris CDH inkluderer de direkte Delta forbindelser flyruter til bl.a. Los Angeles (LAX), Cincinatti, Salt Lake City, Philadelphia og Pittsburgh. Delta har ligeledes siden 2011 opereret deres sæson-flyrute mellem Reykjavik (Keflavik) på Island og JFK lufthavnen i New York.

United Airlines flyver til rigtig mange destinationer i Europa – dog endnu ikke til Danmark.

Relaterede artikler: