Redwood National State Parks

Californiens Redwood kyst er kælenavnet for det imponerende kystområde mellem Crescent City i nord og ned til byen Eureka ved Humboldt Bay i det nordlige Californien.

Netop California’s Redwood Coast blev i 2018 af Lonely Planet – verdens største udbyder af rejsebøger – valgt som den bedste og mest overbevisende rejsedestination i USA.

Lonely Planet video om Redwood-kysten i Californien.

Til beskyttelse af verdens naturarv er Redwood National State Parks med på Verdensarvlisten / World Heritage List. I Californien er det udover dette område kun nationalparken Yosemite, som har fået tildelt denne udmærkelse.

Anbefaling til roadtrip: San Francisco nordpå langs Stillehavskysten til Cresent City

Redwood National State Parks består af 4 parker, som mere eller mindre hænger sammen. Den seneste park – Redwood National Park – blev etableret i 1968, og inden da var der tre etablerede statsparker i de store skovområder – Prairie Creek State Park, Del Norte Coast SP og Jedediah Smith SP.

Find og book overnatning tæt på Redwood State Parks.

Kort Redwood National State Parks

Kort over Redwood National State Parks og morgenstund sammen med Redwood træer.

Tilsammen dækker Redwood National State Parks et areal på 560 km2, og her befinder sig 45% af bestanden af Coast Redwood. Oftest kaldes træsorten blot Redwood – og den findes og gror naturligt tæt på USA’s vestkyst fra Oregon i nord og til Big Sur syd for Monterey.

Besøg visitor center i Redwood National Park

Begynd opholdet i Redwood National State Parks med at besøge det sydligst beliggende visitor center – Thomad H. Kuchel Visitor Center ca. 3 km syd-vest for den lille by Orick. Der findes også besøgscentre længere nordpå, men dette i Redwood National Park er det mest interessante og naturligvis også nemmeste at komme til, når man kommer sydfra.

Visitor center Redwood State Parks

Thomas H. Kuchel Visitor center ved Redwood National State Parks.

Foruden at få kort over parkerne samt gode tips til vandreture kan du også se en interessant film om området og de enorme Redwood træer. Såfremt du er til mountain biking eller evt. vil opleve den flotte natur på hesteryg er Visitor Center behjælpelig med at oplyse om alt det praktiske. Der er desuden mulighed for at komme på ture med Forest Rangers, som foreviser dele af parkerne på guidede ture.

Lej autocamper i Californien

Om sommeren er det meget populært at campere i og omkring Redwood National State Parks, så hvis du planlægger at overnatte i området anbefales det at reserve campingspladser / plads til autocamper i god tid inden ankomst til området.

Anbefaling af campingpladser for autocampere ved Redwood National State Parks

Højeste træ i verden

I Redwood National Park – den sydligste af de fire parker – befinder ”Hyperion” sig. Dette Redwood træ har siden 2006, hvor træet blev opdaget, været anerkendt som verdens højeste træ med en højde på lidt over 115m. For at undgå for stor turist-tilstrømninger til dette træ, som ikke ligger lige ved en af de mange anlagte stier, er der ingen skilte eller anden info som indikerer præcis hvor i parken Hyperion befinder sig. Dog kan du via internettet få en god ide om det.

Hyperion skulle gemme sig tæt på Tall Trees Grove.

Tall Trees Grove

I denne gamle redwood skov Tall Trees Grove kan du finde Howard Libbey tree, som engang var verdens højeste – godt 110m. For at komme dertil skal du først have en tilladelse ved før omtalte Thomad H. Kuchel Visitor Center. Tilladelsen er gratis, men der bliver kun givet 50 tilladelser per dag for at begrænse besøgendes indvirkning på det gamle skovområde – så kom tidligt til besøgscentret.

Tall Trees Grove

Tall Trees Grove.

Når tilladelsen er i hus kan du via en kodet bom (koden har du fået ifm. tilladelsen) køre på Tall Tree Access Road ca. 10 km – og parkere for enden af vejen. Herfra er der skilte som viser vej til Tall Tree Loop – stien rundt i Tall Trees Grove. Et meget flot område med de mega-høje træer og flotte lille flod – Redwood Creek. Gåturen er ikke den sværeste af slagsen og den samlede længde inden du er retur ved bilen er ca. 7 km.

Lady Bird Johnson Grove

En anbefalet kort vandretur i gammel redwood skov er den under 2 km lange Lady Bird Johnson Grove. Stien er opkaldt efter præsident Lyndon B. Johnson’s hustru, som ofte besøgte dette område og blev bjergtaget af både træerne og den flotte underskov af rododendron og bregner.

Fern Canyon

I Prairie Creek Redwoods State Park finder du denne specielle dal fyldt med bregner (Fern = bregner). I Fern Canyon går vandreturen langs en bæk som er omgivet af 15 m høje lodrette klippevægge på hver side, som er beklædt med grønne bregner og nedfaldne træer. Her i dalen findes udover masser af fotogene sites også et rigt dyreliv – bla. finder man her den op til 30 cm lange Pacific Giant Salamander.

Fern Canyon

Fern Canyon.

Såfremt du synes at stedet virker bekendt er det nok fordi du har set Fern Canyon på film. Steven Spielberg faldt for den specielle visuelle effekt i dalen og benyttede Fern Canyon som en lokation i filmen Jurassic Park.

Vandreturen til Fern Canyon starter på p-pladsen for enden af jordvejen Davidson Rd. Det kan varmt anbefales at benytte vandtæt fodtøj eller evt. vandre-sandaler, da turen kan være lidt våd for fødderne.

Klamath

Den lille by Klamath med omkring 800 indbyggere ligger lige nord for Golden Bear Bridge, som er broen over Klamath River. Her i byen kan du besøge Yurok County Visitor Center, hvor du kan lære om Yurok indianer-stammens historie og kultur. Yurok stammen er i dag den største indianer stamme i Californien og består af flere en 5.000 medlemmer. Yurok Reservatet er beliggende fra Klamath i nord-vest og ca. 71 km langs Klamath River mod syd-øst.

Find og book overnatning i Klamath.

Udover at lære om Yurok indianerne kan du i Klamath også komme på jet-båds tur ned af floden ligesom du også kan tage på river rafting – der arrangeres ture både for begyndere og dig, som har brug for større udfordringer. Selvfølgelig har Klamath også deres eget drive-thru redwood træ og området er ligeledes kendt for deres lakse-fiskeri.

Klamath River

Klamath River.

Ca. 8 km nord for Klamath ved Hwy 101 ligger Trees of Mystery, som er en privatejet skov med en gondol-lift og nogle specielle redwoodbevoksninger. Med liften kan du komme op i højde med Redwood trætoppene på en ca. 500m lang tur op til en observationsplatform, hvor der også findes et Native American Museum. En 18m høj statue af Disney’s skovarbejder Paul Bunyan gør at du ikke kan overse stedet, når du kører forbi på Hwy 101.

Stout Grove via Howland Hill Road

En kort men rigtig flot vandretur på kun godt 1 km er Stout Grove Trail i Jedediah Smith State Park. For at komme dertil skal du køre på den to-sporede grusvej Howland Hill Road, som begynder i den østlige ende af Crescent City og kører tværs gennem Jedediah Smith SP. Selve køreturen er en stor oplevelse, idet man bogstavelig talt kører gennem en tunnel af kæmpe Redwood træer.

Howland Hill Road

Howland Hill Road.

Find og book overnatning i Crescent City.

Dyrelivet i Redwood National State Parks

Er du dyreinteresseret vil Redwood parkerne være et must-go for dig! Mange forskellige dyr lever i og omkring naturparkerne og du vil møde mange skilte og infotavler, som oplyser om hvordan man skal opføre sig i det dyrerige område.

Den store Roosevelt kronhjort, som kan veje over 500 kg. kan ofte ses i Prairie Creek State Park, sortbjørne lever også i parkerne, men er gode til at undgå steder, hvor der er mennesker. Det samme gælder pumaer, som oftest gemmer sig oppe i træerne. Hyæner, grå-ræve, mink, oddere, egern, firben og stinkdyr er også nogle af beboerne i Redwood parkerne.

Roosevelt kronhjort

Roosevelt kronhjort.

Mange af parkernes dyr er mest aktive om natten – det gælder bla. bjerg-bæveren, skov-rotten, træ-musen og forskellige slags vaskebjørne, væsler og flagermus.

Ude ved parkernes kystarealer kan du se søelefanter, forskellige slags søløver og sæler. Mange har ligeledes spottet hvaler ude i Stillehavet ud for kysten. De hyppigst sete er grå-hvaler og pukkel-hvaler samt spækhuggere og marsvin.

Utallige slags fugle kan spottes i og omkring Redwood parkerne – bl.a. flere arter af pelikaner, ørne, falke, ugler, ænder, lappedykkere, ryler mv.

Relaterede artikler og links: