Forsikring ved billeje i USA – Skal man købe ekstra forsikring?

Ved booking af lejebil på Guide-USA er der typisk forsikring af bilen inkluderet i prisen, når man lejer i USA med forudbestilling hjemmefra.

Bemærk:
Opholder man sig allerede i USA, når man søger i søgemaskinerne, skal man være bevist om at ændre sit bopælsland (Country of Residence) til Danmark – ellers risikerer man at få vist priser, hvor kaskoforsikring ikke er inkluderet. Mange amerikanere vælger nemlig at leje bil med dækning fra egen kaskoforsikring – inkluderet via egen bilforsikring eller amerikansk kreditkortselskab.

Hvad enten man lejer en stor bil med plads til 12 eller 15 personer, en cabriolet Ford Mustang eller enhver anden ganske almindelig bil i De Forenede Stater, vil der normalt være følgende forsikring inkluderet i lejeprisen ved booking på Guide-USA.dk med dansk bopæl:

  • Theft protection (TP)
  • Collision-Damage waiver (CDW)
  • Third-party insurance (TPI) – liability insurance (LI)

De forskellige USA billeje forsikrings-termer har ca. følgende mening på dansk:

  • Kaskoforsikring = TP+CDW
  • Ansvarsforsikring = TPI eller LI

Ford Mustang Cabriolet Magnetic Grey

Forsikring af lejebil – her den super-populære Ford Mustang Cabriolet i Magnetic Grey.

Skal man købe ekstra forsikring ved leje af bil i USA?

Strengt taget er det ikke nødvendigt at tilkøbe ekstra forsikring ved leje af bil i USA.

Man kan fuldt lovligt køre udlejningsbilen uden at tegne yderligere forsikringer.

Man skal dog være opmærksom på at følgende skade-typer som regel ikke er dækket af en standard billeje-forsikring i USA:

  • glasskader (dvs. alle skader på bilens ruder og lygter) – specielt forrude er udsat.
  • punkteringer/dækskader.
  • undervognsskader.
  • tab af nøgle (dækket hos nogen selskaber).
  • forkert påfyldning af brændstof (dækket hos nogle selskaber).
  • hos nogle selskaber: tagskader (på bilens tag) og parkeringsskader.

Der tilbydes altid ekstra forsikring (selvrisiko-forsikring) i forbindelse med booking af bil på Guide-USA.

Cartrawler Forsikring Billeje

Eksempel på forsikringsbetingelser ved booking af Alamo-bil i LAX på Guide-USA.dk.

Hvilke skade-typer, som er undtaget fra dækning fremgår af bilens lejebetingelser og kan ses inden booking (under vilkår og betingelser).

Læs også Guide-USA Prissammenligning på billig billeje i USA

Anbefaling – forsikring af lejebil i USA

Som hovedregel er det en dårlig ide at tilkøbe forsikring ved skranken på destinationen, da det ofte er meget dyrt. I USA er det en yndet praksis at ‘fire’ gevaldigt på priserne på ekstra billeje-forsikringer; både i op og nedadgående retning afhængig af, hvem kunden er.

Det er desuden meget svært som europæisk kunde at gennemskue, hvad man bliver ‘solgt op’ på ved skranken af forsikringsmæssig art, og policen er ofte alenlang omend naturligvis på engelsk.

Hvis man gerne vil dækkes ind mod selvrisiko på USA-billeje i forhold til ovennævnte undtagelser, kan man ved booking på Guide-USA.dk tegne en ekstra selvrisiko-forsikring. Denne tillægs-forsikring udregnes på dagsbasis (lejeperiode) og kaldes også for skadesrefusionsforsikring på dansk eller excess insurance på engelsk. Prisen svinger lidt, men er typisk mellem 30 og 60 kroner per dag. Selvrisiko tilbydes altid ved booking af bil på Guide-USA.dk og er stort set altid den billigste løsning.

Har man allerede tegnet forsikring ved booking af bil, siger man naturligvis bare “nej tak” ved skranken i Los Angeles Airport, Miami Airport, JFK Airport eller hvor man ellers måtte have bestilt billeje.

Typer af ekstra forsikringer ved billeje-skranken i USA

Hvert biludlejnings-selskab har sine tillægs-forsikringsprodukter, og derfor kan der forekomme forskellige navne på det samme produkt.

Generelt tilbydes følgende ved skranken:

  • PAI (Personal Accident Insurance) – også af og til set som PAC (Personal Accident Cover)
  • SLI (Supplemental Liability Insurance) – tillægs-ansvarsforsikring
  • LDW (Loss Damage Waiver) – typisk en art selvrisikoforsikring på bilen – kan hedde meget forskelligt afhængigt af selskab
  • PEC (Personal Effect Coverage) – indbo-forsikring (for ting i bilen)

Generelt må man sige at mange af de amerikanske forsikringsprodukter (ved skranken) ved biludlejning helt eller delvis dækker som en normal dansk rejse- eller ulykkesforsikring; endnu en grund til at de ikke er nødvendige for langt de fleste rejsende fra Danmark.

Læs også: 10 gode tips til kørsel i USA

Kreditkort med forsikringsdækning for billeje

Bemærk at visse typer kreditkort har dækning af billeje inkluderet.

Det er bedst at læse betingelserne grundigt for forsikringsdækning via Mastercard, VISA, Diners eller American Express, og generelt er det kun de mere prestigefulde kreditkort med høj limit (som man typisk betaler for at have), som har ekstra billeje-forsikring inkluderet.

Der kan i nogle tilfælde også være tale om en dækning, der kun gælder for leje af bil i Europa.

Se også vor anbefaling til Kreditkort og kontanter i USA.

Vigtig information:

Forvirring omkring USA billeje-forsikring

Booker man direkte ved et udlejningsselskab i USA, er man ofte ikke stillet så godt forsikringsmæssigt, som ved booking af bil via Guide-USA.dk.

Ved direkte bookinger hos et amerikansk selskab, er det ikke sikkert at bilen er forsikret til samme standard som beskrevet ovenfor ved booking via Guide-USA/Cartrawler.

Man får med andre ord kun den samme deal, som lokale amerikanske kunder får, hvis man selv kontakter Avis, Hertz, Payless, Enterprise, Europcar USA eller et andet selskab. Da mange amerikanere har diverse kreditkort, fordelsordninger m.v. kan det være svært som dansker at forhandle sig til en god samlet pris på billejen inklusiv forsikring.

Ydermere har man i stor udstrækning afskrevet sig forhandlings-power på prisen, når man står ved skranken og udlejningspersonalet hos Avis, National, Hertz, Dollar eller Enterprise ved at man lige er landet med flyet fra Europa.

Forsikringsbetingelser hos udvalgte biludlejningsselskaber i USA

Relaterede artikler og links

Udlandsdansker billeje i Danmark (for danskere bosat i USA)

Rejseforsikring USA

Envejsleje i Amerika