Udlandsdansker billeje i Danmark (tax free billeje med USA adresse)

Billigere billeje og særlige regler for udlandsdanskere i USA

Ved leje af bil i Danmark er der særligt gode betingelser for udlandsdanskere; også ved billeje med fast adresse i USA eller Canada.

Se anbefaling og tips til billig leje af bil til jul og juleferie i Danmark sidst i artiklen. Tax free udlandsdansker billeje er billigst ved bestilling i god tid.

Billeje udlandsdansker USA

Hvorfor er udlandsdansker billeje billigere i Danmark?

Er du udlandsdansker og skal du til Danmark? Danskere med bopæl i udlandet har særlige fordele, når de lejer bil i Danmark. På grund af særlige skatte- og afgiftsregler slipper udlandsdanskere for den normale danske beskatning og kan derfor leje biler til en langt lavere pris, når de besøger Danmark. Læs om reglerne herunder samt hvilke betingelser man skal opfylde for at leje tax-free bil i Danmark.

Søg priser i søgemaskinen fra Cartrawler ovenfor. Hvis du allerede opholder dig i Danmark, når du søger lejebiler via søgemaskinen, skal du først lave en søgning og dernæst klikke “Rediger” og ændre feltet “Jeg bor i” til dit korrekte bopælsland. Derefter vil du se de særlige tax-free priser på biludlejning i Danmark.

Hvad er tax free billeje som udlandsdansker i Danmark?

Er man fraflyttet Danmark, defineret som udmeldt af Folkeregisteret, er man kvalificeret til at leje bil på tax free ‘udlandsdansker’ vilkår under besøg i Danmark.

Tax free udlejningsbiler i Danmark kaldes også valutabiler, og der er tale om særlige udlejningsbiler, der er fritaget dansk afgift, og som kan udlejes som tax free udlejningsbil i Danmark. Det er nemmest at finde tax free billeje i de større danske lufthavne som Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn, Aalborg Lufthavn og Århus Lufthavn, men man kan også leje tax free biler i de fleste større danske byer.

Når man lejer en tax free valutabil er det ofte muligt at leje en noget større bil til lav pris i Danmark – herunder f.eks. en luksusbil, stationcar eller SUV.

Hvem kvalificerer sig til tax free udlandsdansker billeje?

Tax free valutabiler kan kun lejes af personer, der IKKE har fast bopæl og folkeregisteradresse i Danmark.

Danskere med fast bopæl i udlandet – oftest omtalt som udlandsdanskere af biludlejningsselskaber – har således særlige fordele og kan opnå billigere priser, når de lejer bil i Danmark. Dette skyldes de særlige skatte- og afgiftsregler i Danmark, som betyder at udlandsdanskere slipper for den normale danske beskatning ved billeje, og som udenlandsdansker kan man derfor leje bil i Danmark til en langt lavere pris.

Hvilke biludlejningsselskaber tilbyder tax free billeje i Danmark?

Man kan oftest finde de særligt billige tax-free priser på biludlejning til udlandsdanskere hos følgende biludlejningsselskaber i Danmark:

 • Alamo Tax Free Car Rental
 • Avis Udlandsdansker Billeje
 • BookCar Tax Free Denmark
 • Budget Udlandsdansker Biludlejning
 • Copenhagen Car Rental
 • Enterprise Rent-A-Car Udenlandsdansker
 • Europcar Udlandsdansker Billeje
 • Flizzr Biludlejning Udenlandsdansker
 • Hertz – Club DK
 • Sixt Udlandsdansker
 • Tax Free Cars

Benyt søgemaskinen fra Cartrawler øverst på denne side for at finde de billigste billeje priser og aktuelle tilbud målrettet udlandsdanskere.

Er Cartrawler billigere for udlandsdanskere? Ja, prøv for eksempel at sammenligne med priser direkte på Avis.dk.

Specifikt for personer med adresse i USA eller Canada er der et vigtigt forhold, man som kunde skal være opmærksom på, og det omhandler forsikring.

Forsikring af dansk lejebil for personer med USA adresse

Siden hele området bilforsikring fungerer anderledes i USA, er der ikke nødvendigvis kaskoforsikring med i aftalen, når en amerikaner eller en dansk-amerikaner lejer bil i Danmark.

Man kan med US residence komme ud for at der er kaskoforsikring indkluderet i lejepris ved billeje i Danmark. Standard er så at der er en selvrisiko – på eksempelvis 5000 kroner (Sixt eksempel nedenfor).

Særligt som bosiddende i USA eller Canada kan man også nemt komme ud for at der skal tegnes separat forsikring eller alternativt vises bevis for at man allerede har forsikring, som dækker tab af bil/skader.

Nogen eksempler fra 2022 (lejevilkår kan løbende ændre sig) for DK billeje-kunder med US-residence:

 • Avis billeje i Københavns Lufthavn – skriver i en bekræftelse på en 17-dages leje af Mercedes A-klasse (pris 2098 kroner):

Avis udlandsdansker USA

 • Sixt billeje i Københavns Lufthavn – skriver i en bekræftelse på en 8 dages leje af en Opel Corsa (pris: 640 kroner):

Sixt udlandsdansker USA

 • Enterprise billeje i Københavns Lufthavn – skriver i bekræftelse på en 6-dages leje af Audi Q2 (873 kroner):

Enterprise udlandsdansker USA

 • FLIZZR billeje i Københavns Lufthavn  – skriver i bekræftelse på en 9-dages leje af Renault Clio Stationcar (875 kroner):

Flizzr udlandsdansker USA

Som det kan ses af ovenstående US residence udlandsdansker-billeje eksempler, kan det ske at man bliver inkluderet med insurance cover som enhver anden Europæer (se Sixt og FLIZZR eksempler).

Ofte er man imidlertid nødt til selv at sørge for forsikringsdækning (typisk via kreditkort) eller tilkøbe dækning ved skranken i den danske lufthavn. Bemærk at Alamo og National tilbud normalt vil være lig Enterprise tilbud på området. Budget tilbud vil normalt være lig Avis billeje tilbud i Danmark på området.

Den omtalte LDW forsikring hos Avis og Enterprise er en forkortelse for Loss Damage Waiver;  i store træk det samme som en CDW, der står Collision Damage Waiver. Se oversigt over forsikringsforkortelser på Forbruger-Europa Norge. Egenandel på norsk betyder selvrisiko.

LDW forsikring ved booking af DK lejebil her på siden

Når man booker en bil i Danmark (København, Billund, Aarhus, Aalborg lufthavne) med US residence vil man altid ved booking her på siden blive tilbudt LDW cover forsikring, såfremt bilen ikke allerede fra udlejers side er forsynet med den fornødne kaskoforsikring.

Prisen på LDW cover svinger med hvilken stat, man bor i, men eksempelvis en kunde med Californien US residence vil typisk få et tilbud på ca. 450-500 kroner per uge for LDW forsikringen for normale biler.

I tilvalgs-LDW cover forsikringen ved tegning her på siden er der en samlet skadesdækning for bilen på op til $40.000 via Allianz (tilbydes altid). Se detaljeret oversigt over dækning på LDW cover hos Allianz med Californien residence.

Husk at har du allerede forsikring af lejebil i Europa inkluderet i dit kreditkort og VIGTIGT: du skal kunne dokumentere dette, skal du ikke tegne ekstra forsikring i Danmark ved booking af billeje med USA adresse.

Der er også mulighed for at tegne den ekstra forsikring krævet af kunder med US residence ved skranken. Det er dog som oftest dyrere end at gøre det online ved booking. Men husk som førnævnt at mange dansk-amerikanere allerede har dækning via kreditkort eller i anden forsikringsaftale.

Generelt om tax free billeje i Danmark – udlandsdansker lejebil

Ordningen blev indført for at beskytte den danske biludlejningsbranche mod ‘unfair’ konkurrence fra udlandet.

Biler til leje i Danmark var blevet ekstremt dyre; primært som følge af at afgifterne på nye biler i Danmark på det nærmeste var eksploderet i Danmark i 1970’erne under diverse regeringer med Anker Jørgensen i spidsen som statsminister.

Som følge af det vanvittige danske prisniveau på selv små nye biler, begyndte tilrejsende udlandsdanskere og udlændinge at leje bil i eksempelvis Tyskland eller Sverige og køre til Danmark på ferie i udenlandsk lejebil.

Situationen var uholdbar, for der var ikke nogen måde at forhindre personer beskattet i andre lande i at medtage deres egen bil eller udlejningsbil på udenlandske nummerplader i en begrænset periode til Danmark såfremt denne var forsikret (grønt kort) til kørsel i Danmark.

Under pres fra Foreningen af Biludlejere i Danmark blev der indført lovgivning om ‘valuta-biler’ eller tax free biler; som snart i markedsføringsøjemed også blev omtalt som udlandsdansker-billeje af de danske biludlejningsselskaber.

Ordningen har fungeret i over 30 år og er svær at afskaffe. Tax free bilerne til udlandsdansker-billeje formål købes til speciel lav afgift og frikøres på fordelagtige vilkår, så billeje-branchen er glad. Det betyder som sideeffekt meget lave priser for udlandsdanskere på leje af bil i Danmark, da der bare ‘skal køres nogen biler fri’ til videresalg.

Bemærk at udlandsdansker-billeje også er til rådighed for personer med bopæl i Grønland eller på Færøerne.

Leje af bil til sommerferie i Danmark – udenlandsdansker betingelser

Mange udlandsdanskere vælger at holde en længere sommerferie i Danmark – særligt de danskere, der bor i oversøiske lande som USA og Canada.

Benyt søgemaskinen fra Cartrawler øverst på siden til at finde de bedste og billigste tilbud på langtidsleje af bil i Danmark. Det er typisk muligt at finde tilbud på langtidsleje op til 2 eller 3 måneder fra udvalgte biludlejningsselskaber i Danmark.

Udlandsdansker tip ved søgning efter tax-free biludlejning:
Når du søger billeje-tilbud fra dit hjemland (ikke mens du fysisk opholder dig i Danmark) vil søgemaskinen automatisk vise de bedste tilbud på tax-free biludlejning i Danmark. Opholder du dig derimod allerede fysisk i Danmark, når du ønsker at booke en udlandsdansker bil, skal du gennemføre en søgning, og derefter ændre dit “hjemland” for at de korrekte billigere udlandsdansker tilbud vises i søgemaskinen.

Leje af bil til jul og juleferie – udenlandsdansker betingelser

Husk at rigtig mange andre udenlandsdanskere også vil leje bil i Danmark til jul – hvert år er der ‘run’ på bilerne.

Biludlejningsselskaberne tjener styrtende på jule-billeje. Det betaler sig i den grad at booke i god tid hos større udlejningsselskaber som Europcar, Avis, Hertz, Sixt, Budget og øvrige biludlejningsselskaber i Danmark, der tilbyder udlandsdansker billeje i danske lufthavne.

Det gælder derfor om at få booket bilen så snart din flybillet hjem til Danmark er i hus – på den måde sparer du at betale overpris ved sen booking af bil i december.

Meget høje priser på billeje til jul for udlandsdanskere kan især forekomme på SUV, minibus og dyrere personbiler (større personbiler eller personbiler med automatgear). Normale biler i Ford Fiesta/ VW Polo klassen kan også let være dobbelt eller 3 gange så dyre at leje, som normalt, ved sen booking.

Anbefaling ved billeje som udlandsdansker til jul: Tjek om du har fri kilometer før du booker det billigste tilbud. Mange selskaber er kendte for at ‘lave en sniger’ når efterspørgslen er høj – så nogen biler kan have en begrænsning på 80, 90 eller 100 km per dag i højsæson (som jul). For mange kunder er 80-100 km per dag nok (udregnes som samlet kilometertal), men vær opmærksom på problemstillingen.

Undlad i øvrigt altid at bestille vinterdæk til billeje jul og nytår – det får du med 99% garanti altid alligevel på bookinger sent i december 😉 – selskaberne forsøger i stor udstrækning at ‘trække penge ud af folk’ ved forudbestilling af vinterdæk.

Relaterede artikler:

Guide til valg af bedste SUV billeje i USA

Envejsleje i USA