I en artikel på Ekstra Bladet fortæller en 43-årig kvinde om at blive nægtet indrejse til USA.

Kvindens forseelse hører til i, hvad der tidligere var i bagatel-kategori: Overtrædelse af tilladt ophold i USA efter endt au pair ophold med 3 måneder.

Au Pair i USA

Nægtet indrejse til USA – gammel straf er pludselig vigtig

I sin tid blev Anja Krabbe ‘straffet’ af USA’s immigrationsmyndigheder ved at blive henvist til at skulle søge visa, hver gang hun ville besøge USA, hvor hun har familie.

Det lykkedes i løbet af de næste 25 år, uden problemer for Anja, at besøge USA 8 gange på denne måde. I 2019 er USA imidlertid blevet lukket land for den tidligere au pair i USA.

Under den obligatoriske ESTA ansøgning online blev hun nægtet indrejse til USA. I dén tro at et besøg på Den Amerikanske Ambassade i København med lethed kunne løse problemet, som aldrig tidligere under 8 besøg havde været et problem, tog den danske kvinde ind og forelagde sagen på Dag Hammarskjölds Allé 24.

Allerede på vejen hjem fra ambassaden fik hun afslag. Se historien på Ekstra-Bladet om hvordan familiens flybilletter til samlet 57.000 kroner er tabt på en gammel sag om overstay. FDM Travel vil ikke refundere billetterne.

Hvordan er det at være au pair i USA? – promotion video.

Au pair i USA – overstay var normalt

Selv om Trump administrationen ikke holder evigt, og indrejse-bestemmelser og administration heraf måske slækkes igen, er det værd at sikre sig, at man ikke overtræder landets love.

Det var for år tilbage ganske normalt, at man ‘hev lappen ud’ af sit pas. når man skulle hjem til Danmark efter endt au pair ophold i USA.

“Lappen” var en hvid seddel, som blev sat i passet, når man kom gennem immigrationen ved indrejse i USA. På den hvide seddel havde embedsmanden i immigrationen registreret senest tilladte udrejsedato.

Når man skulle retur fra USA blev “lappen” kontrolleret – og “manglede lappen”, eller var datoen for udrejse overskredet – kunne man risikere, at det fik konsekvenser.

For langt de fleste gik turen på vej hjem gennem paskontrollen uden problemer. Få blev sandsynligvis registreret som illegale. Men nu er der altså med al sandsynlighed strammet op for de uheldige, som fik en file hos myndighederne i USA.

Samtidig er det blevet væsentligt lettere for myndighederne at tracke folk med overstay, da al data nu findes i elektronisk form.

Man kan finde masser af hjemmesider om at være au pair i USA. Her én set fra arbejdsgiverside: AuPairMom.

Denne artikel er senest opdateret: 23. juli 2019.