Af alle lande i verden, er det formodentligt USA, som holder den største andel af sin befolkning bag tremmer (incarceration rate).

Omkring 0,7 % af de i alt omkring 327 millioner amerikanere sidder i fængsel. Det svarer til næsten 2,3 millioner mennesker; inklusiv dem, som venter på dom.

Chicago Police politibil

USA kriminalitet er på vej ned.

Mindre Chicago kriminalitet

Mange amerikanske storbyer har store problemer med kriminalitet. Fattigdom, arbejdsløshed, stofmisbrug, bandekriminalitet og manglende offentlige midler er blandt hovedårsagerne til at kriminaliteten i nogen byer er langt højere end i andre.

Blandt de hårdeste storbyer i USA målt på voldskriminalitet kan nævnes St. Louis i Missouri, Detroit i Michigan og Memphis, Tennessee. Chicago har også ligget i den øvre ende målt på kriminalitet, men efterhånden er byen uden for listen over de 25 mest belastede storbyer i USA.

Ikke uden grund at Chicago fik et dårligt ry – krimi-kendis Al Capone.

Oversigt over de farligste byer i USA

Den berygtede Chicago kriminalitet er med andre ord på vej ned, mens storby turist-magneter som Washington D.C., Miami, New Orleans og Orlando stadig ligger i top-25 over de farligste byer i USA målt på voldskriminalitet.

Kriminalitet USA statistik

I 2018 faldt antallet af mord endnu engang i Chicago til 557; fra et meget højt niveau på 765 mord i 2016 sammenlignet med andre rige storbyer. New York, hvor kriminaliteten i 1970’erne og 1980’erne var voldsom, havde per 23. december 2018 registreret 248 mord.

Også San Francisco og Los Angeles har forbedret sikkerheden markant de senere år. New York er nået så langt ned at The Big Apple nu har mindre voldskriminalitet end gennemsnittet af USA’s storbyer.

Se mere statistik og fakta om Chicago kriminalitet på Pew Research sammenlignet med andre USA storbyer.

Mere om den massive incarceration rate i USA på PrisonPolicy.org.

Relaterede artikler:

Danskere i Chicago

NBC News: Chicago sees decline in murders, other violent crimes for second straight year

Denne artikel er senest opdateret: 6. januar 2019.