Den danske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots (MIR) i Odense er blevet solgt til amerikanske Teradyne for 1,7 milliarder kroner.

Det er anden gang inden for 3 år at Teradyne opkøber en dansk robotvirksomhed.

I 2015 købte Teradyne den fynske robotvirksomhed Universal Robots (den største danske robotvirksomhed) for 2,3 millarder kroner.

Dansk robotvirksomhed Mobile Industrial Robots (MIR) i Odense forventer med salget at kunne fremtidssikre sin globale førerposition.

Hvad er en MIR-robot?

MIR-robotter har særligt været med til at udvikle markedet for mobile logistikrobotter. Tusindvis af MIR-robotter kører i dag rundt i den globale industri og automatiserer intern transport i nogle af verdens største virksomheder. MIR har dermed været med til at skabe et helt nyt marked og leverede i 2017 robotter for 77,5 millioner kroner til industrien.

– Det er en stor dag for os: MIR og Teradyne er et perfekt match. Dette opkøb vil gavne både vores slutkunder, vores distributører og vores medarbejdere. Teradyne repræsenterer ingeniørkunst i verdensklasse, har en helstøbt global supportorganisation og en veldokumenteret evne til at skabe vækst. Sammen kan vi fremtidssikre og videreudvikle MIR, så vi kan bibeholde vores unikke position på markedet. Der investeres generelt meget store beløb i produktudvikling inden for vores segment i disse år, siger adm. direktør i Mobile Industrial Robots, Thomas Visti.

Thomas Visti er hovedaktionær og står til at tjene endnu en stor sum penge på et fynsk robotsalg, hvilket han også gjorde som mindre medejer af Universal Robots, da Teradyne købte virksomheden for tre år siden.

Demonstration af dansk MIR robot.

Hvem er Teradyne?

Den amerikanske virksomhed Teradyne har base i North Reading, Massachusetts. Teradyne har specialiseret sig i udvikling og salg af test- og måleudstyr, og blandt kunderne er Samsung, Qualcomm, Intel, Analog Devices, Texas Instruments og IBM.

Robot-forretningsområdet blev først tilføjet med opkøbet af Universal Robots og nu også MIR.

Teradyne er børsnoteret på NYSE. På dagen for offentliggørelsen af det danske opkøb fremlagde Teradyne også kvartalsregnskab. Aktiekursen faldt med over 16%.

Relaterede artikler og websites:

CNBC:
Teradyne and Mobile Industrial Robots (MiR) Announce Teradyne’s Acquisition of MiR, Leader in Collaborative Autonomous Mobile Industrial Robots

MIR: Mobile Industrial Robots

Teradyne: Teradyne Inc

Alt om teknik: RoboCluster – Dansk robotklynge vækker international opsigt (bemærk artikel fra 2016)

Denne artikel er senest opdateret: 27. april 2018.