The Big Apple er blandt de absolut dyreste byer i verden at bo i. Verdens dyreste lejlighed i New York er primo-19 blevet solgt for $238 millioner – svarende til over 1,5 milliarder danske kroner.

Dyreste lejlighed New York

220 Central Park South på Manhattan i New York – dyreste område i USA.

Dyreste lejlighed i New York ligger på adressen 220 Central Park South. Den er købt off-plan dvs. den er endnu ikke færdigbygget. Den glade køber hedder Ken Griffin.

Kenneth Cordele Griffin er mest kendt for med stor succes at drive hedge fund management virksomheden Citadel; en finasieringsvirksomhed, som han grundlagde allerede, da han studerede på Harvard i 1990’erne. Griffin er den rigeste mand i staten Illinois og ejer naturligvis også den dyreste lejlighed i Chicago.

Planen er at bruge Manhattan penthouse lejligheden, når han er i New York.

Ken Griffin har også for nyligt købt en ejendom i London med udsigt til St. James’ Park – for den nette sum af 95 millioner britiske pund; eller omkring 800 millioner kroner.

Se mere om den dyreste lejlighed i New York på Bloomberg.

Luksuslejligheden, en såkaldt penthouse condominium i flere etager, er en del af en 79 etagers nyopført bygning med udsigt over den kendte Central Park.

Nice view – Central Park New York.

Se også: Dansk guide til din New York ferie

Hvad er verdens dyreste lejlighed?

Den dyreste lejlighed i verden ligger ikke i New York, men derimod i Europa. I London finder man luksuslejligheder med prisskilte tæt på eller lidt over den dyre New York lejlighed ved Central Park.

Monaco i Sydfrankrig går dog for at være det absolut dyreste sted at købe luksuslejlighed.

En fiks lille pad på 2900 m2 fordelt over 5 etager (45-49 sal) i Monaco’s Tour Odeon bygning kostede i 2016 den nette sum af $335 millioner.

Denne artikel er senest opdateret: 28. januar 2019.