Efter et særdeles godt EM 2020 resultat skulle man tro at det ville give sig udslag i en bedre placering på FIFA verdensranglisten i fodbold, men Danmarks herrelandshold har fået konkurrence fra uventet kant.

USA Denmark football

Placering på FIFA verdensranglisten – USA #10, Danmark #11

USA’s kvindelandshold  i fodbold indtager som sædvanlig førstepladsen på første FIFA verdensrangliste efter EM 2020 (afholdt i 2021), men denne gang er herrerne fra USA også med i Top-10.

Årsag er at USA’s herrelandshold i fodbold med 6 sejre i 6 kampe gik hele vejen til finalen i Gold Cup og vandt turneringen, der blev spillet i 9 forskellige byer i USA.

De amerikanske soccer-helte var dog ikke så dominerende i Gold Cup 2021, som man skulle tro. Kun den lille østat Martinique fik lammetæv 6-1. Alle de øvrige modstandere:

  • Haiti (gruppespil)
  • Canada (gruppespil)
  • Jamaica (kvartfinale)
  • Qatar (semifinale)
  • Mexico (finale)

..slap med et 1-0 nederlag til USA.

Samlet set bon’er de 6 sejre i Gold Cup imidlertid voldsomt ind i regnskabet, når FIFA placering på verdensranglisten i fodbold opgøres 12. august.

Blandt andet derfor er Danmark ‘kun’ nummer 11 efter USA på plads nummer 10 på månedens FIFA verdensrangliste i fodbold for herrer.

Masser af brændte chancer i den 16. Gold Cup finale mellem USA og Mexico.

Qatar – hvad laver holdet i Gold Cup?

Qatar er som bekendt ikke en del af hverken Nordamerika, Caribien eller Centralamerika, som er de områder, et land, der deltager i Gold Cup, skal ligge i.

Den lille olierige Golf-stat havde istedet fået en special invitation til Gold Cup 2021 og 2023. Qatar er vært for FIFA World Cup 2022 – et værtskab, som regimet i Qatar i store træk har bestukket sig til.

Denne artikel er senest opdateret: 12. august 2021.