Et kæmpe oprydningsarbejde har lige siden Irmas afsluttende vindstød stået på, og mere end 70% af overnatningsmulighederne på The Keys er nu igen åbne for besøgende. Florida Keys Development Council melder Florida Keys klar igen.

Find og book hotel eller feriebolig på The Keys i Florida.

På den populære yderste ø Key West er ca. 90% af hoteller, feriehuse mv. igen klar til at modtage gæster, og i Key Largo er 80% af feriestederne klar til bookinger.

Florida Keys klar igen

Southernmost Point i Key West repareres efter Irma.

I begyndelsen af september 2017 ramte orkanen Irma den sydlige del af Florida og ikke mindst The Keys med vindstød på over 200 km/t. Naturkatastrofen resulterede i at 65% af husene på ø-gruppen The Keys led store skader; herunder blev 1/4 af alle husene decideret ødelagte og adskillige bygninger blev fuldstændigt jævnet med jorden under Irmas hærgen.

Hele Florida Keys Overseas Highway (US-1), som er den imponerende over 200 km lange vejstrækning, der forbinder de over 400 øer, blev detail-inspiceret og meldt farbar i begyndelsen af oktober.

På The Keys er 50% af den samlede arbejdsstyrke beskæftiget indenfor turist-erhvervet, og det er derfor af vital betydning for mange beboere på øerne, at besøgende vender tilbage og nyder de populære øer samt caribiske stemning ud for Floridas sydspids.

Stanley Mitchell fra Florida Keys Development Council påpeger således at den bedste hjælp til de hårdt prøvede beboere på øerne er, at folk vender tilbage og holder ferie på The Keys.

Et par af de hårdest ramte steder i ø-gruppen var Islamorada og Marathon, og her forventes nogle af overnatningsmulighederne først at åbne igen i løbet af december eller i begyndelsen af 2018.

Flere resorts har desuden valgt at foretage større renoveringer og opdateringer af deres feriesteder i forbindelse med genopbygningen, og der kan således gå op til et års tid før disse igen åbner for besøgende.

Lufthavnene i både Key West og Marathon er åbne igen samt Port of Key West, som tager imod de mange cruise skibe, som lægger til i byen, er lågeledes fuld funktionsdygtig.

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.