For danskere, som drømmer om at bo og arbejde i USA, er der igen i år mulighed for at komme i betragtning til en permanent opholds- og arbejdstilladelse via Green Card Lotteriet i USA.

Ansøgningsprocessen sættes igang per 6. oktober 2021 kl. 12 (Tidszone EDT GMT-4), og ansøgning kan indsendes online via U.S. Department of State.

Læs også: Vindere fra Danmark i USA Green Card lotteri – DV-2021 lodtrækning resultat

Husk ansøgningsfrist ved ansøgning om Green Card:

Deadline for deltagelse i årets Green Card Lotteri er 9. november 2021 kl. 12 (Tidszone EDT) (GMT-4).

Læs også: Tidszoner i USA.

Green Card lotteriet i USA

Ansøg senest 9. november 2021 for at være med i Green Card lotteriet for 2023.

Anbefaling fra Guide-USA.dk:
Vent ikke til sidste øjeblik med at ansøge om at deltage i Green Card lotteriet. Der er ofte ekstra tryk på it-systemerne de sidste par dage af ansøgningsperioden.

DV Lottery ændret til DV Program – DV-2023

Bemærk at den officielle hjemmeside i år er ændret fra dvlottery.state.gov til https://dvprogram.state.gov/

Der findes et væld af lignende hjemmeside-adresser, hvor diverse mere eller mindre suspekte udbydere oftest tager et højt gebyr for at “hjælpe” med at indsende ansøgningen til Green Card lotteriet, så tjek altid at web-adressen er 100% korrekt tilhørende Bureau of Consular Affairs, U.S. Department of State – og naturligvis en .gov internet adresse.

Lær hvordan du udfylder ansøgning nederst i artiklen!

Lotteriet har kørt hvert år siden 1990 og har resulteret i at mellem 50.000 og 55.000 mennesker hvert år har opnået Green Card gennem ordningen kaldet Diversity Visa Program.

Formålet med lotteriet / programmet er at opnå større diversitet i det amerikanske samfund, og således tilskynder man større immigration fra lande, hvorfra færre end 50.000 personer de seneste 5 år er immigreret til USA.

Hvad er Green Card i USA?

Et Green Card i USA er en permanent opholdstilladelse, som giver tilladelse til at arbejde og opholde sig i USA. Kortet er gyldigt 10 år ad gangen. Der kan typisk søges om Green Card af familiemæssige årsager eller pga. arbejdsmæssige forhold. I sidstnævnte tilfælde skal man søge om Green Card via sin arbejdsgiver for at kunne dokumentere, at ophold i USA er arbejdsmæssigt nødvendigt.

Flyt til USA via Green Card lotteri i USA

I 2021 udlodder den amerikanske regering op til 55.000 Green Cards, og vinderne findes helt tilfældigt blandt de godkendte ansøgninger i de forskellige regioner i verden. I år går lotteriet under navnet DV-2023 / 2023 Diversity Visa Program – år 2023 pga. det vil blive året, hvor vinderne endeligt vil kunne få udstedt Green Card og kan flytte til USA. Ansøgningsprocessen tager således ca. 2 år.

Normalt ansøger ca. 9 millioner mennesker hvert år om Green Card gennem lotteriet, og ca. 3 mill. ansøgere sorteres fra inden udtrækningen pga. fejl i ansøgningen, eller hvis ansøgere evt. ikke lever op til kravene for at deltage i lotteriet.

I 2016 deltog ca. 2.600 danskere i Green Card lotteriet i USA, og 103 ansøgere var heldige og fik tildelt opholdstilladelse.

Dette betyder dog ikke at man har pligt til at flytte til USA blot fordi man vinder i Green Card lotteriet. Det kan være svært at planlægge flytning til USA på basis af et lotteri, hvor det tager 2 år før man ved om man vinder – men skulle man være heldig at vinde i Green Card lotteriet har man i hvert fald mulighed for at udleve drømmen om at flytte til USA.

Green Card lotteri

Rød- og brunmarkerede lande = >50.000 immigranter til USA de sidste 5 år.

Ekskluderede lande

I DV-2023 kan personer fra følgende lande IKKE deltage pga. der de seneste 5 år er immigreret flere end 50.000 personer til USA fra de enkelte lande: Bangladesh, Brasilien, Canada, Kina (inklusiv Hong Kong), Colombia, Den Dominikanske Republik, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Indien, Jamaica, Mexico, Nigeria, Pakistan, Filippinerne og Sydkorea, Storbrittannien (undtagen Nordirland) og dets afhængige territorier, Venezuela og Vietnam.

Hvem kan deltage i Green Card lotteriet i USA?

Udover man ikke må komme fra ovenstående lande gælder følgende:

  • Såfremt en ansøger er født i et af ovenstående lande, men evt. ægtefælde er født i et godkendt land, er det muligt at deltage i lotteriet, såfremt begge navne står på ansøgningen.
  • Er ansøger født i et af ovenstående lande, mens ansøgers forældre ikke opholdte sig permanent i landet – og begge forældre er født i godkendte lande – er det muligt at deltage i lotteriet.
  • Ansøger skal have en afgangseksamen svarende til amerikansk high school, det vil sige mindst 12 års skolegang.
  • Personen, som vinder et Green Card, må tage ægtefælde og børn (under 21 år) med til USA.
  • Efter fem år i USA kan man ansøge om amerikansk statsborgerskab.
  • 10 år efter man har fået Green Card, har man mulighed for at ansøge om forlængelse af opholdstilladelsen til livstid.
  • Én ansøgning per år må indsendes, men man må gerne ansøge gennem lotteriet flere år.

Hvordan kan man deltage i Green Card lotteriet i USA?

Det er udelukkende muligt at ansøge om deltagelse i Green Card lotteriet i USA online! (Man kan ikke sende ansøgning med posten)

Det sker via det officielle site for Electronic Diversity Visa Lottery ved U.S. Department of State og det er nemt – og gratis!

Ligesom når besøgende til USA skal ansøge om ESTA /rejsetilladelse til USA, vil man på nettet kunne finde adskillige såkaldte “hjælpe-sider”, som forsøger, at udgive sig for at være officielle Green Card Lottery sider for at tjene penge på ansøgere.

Guide-USA anbefaler på det kraftigste IKKE at benytte disse svindel-sider, og ligeledes advarer U.S. Department of State mod disse via Fraud Warning på deres hjemmeside.

Se nedenstående video for en detaljeret gennemgang af, hvordan man udfylder ansøgning for at være med i Green Card lotteriet i USA.

Bemærk at denne video fra U.S. Department of State ikke er 100% up-to-date.

Officielle instruktioner til ansøgning – DV-2023:

INSTRUCTIONS FOR THE 2023 DIVERSITY IMMIGRANT VISA PROGRAM (DV2023) (PDF)

Fortsætter det amerikanske Green Card lotteri fremover?

Under Trumps præsidentperiode mente mange iagttagere, at det var sandsynligt, at 2018 blev det sidste år, hvor lotteriet kørte! (De fik dog IKKE ret).

Ultimo oktober 2017 var en terrorist skyld i at 8 personer døde og flere kom til skade i New York, da han i en lejet bil kørte tilfældige cyklister ned på en cykelsti. Manden kom oprindeligt fra Usbekistan, og var kommet til USA via Green Card Lottery i 2010. Præsident Trump har siden den frygtelige hændelse arbejdet på at få lotteriet stoppet.

Relaterede artikler og links:

Denne artikel er senest opdateret: 9. november 2021.