For danskere, som drømmer om at bo og arbejde i USA, er der igen i år mulighed for at komme i betragtning til en permanent opholds- og arbejdstilladelse via Green Card Lotteriet i USA. Ansøgningsprocessen blev sat igang 3. okt., og ansøgninger kan nu indsendes online via U.S. Department of State – deadline er 6. nov. 2018.

Green Card lotteriet i USA

Ansøg senest 6. nov. 2018 for at være med i Green Card lotteriet.

Lær hvordan du udfylder ansøgning nederst i artiklen!

Lotteriet har kørt hvert år siden 1990 og har resulteret i at mellem 50.000 og 55.000 mennesker hvert år har opnået Green Card gennem ordningen kaldet Diversity Visa Program.

Formålet med lotteriet / programmet er at opnå større diversitet i det amerikanske samfund, og således tilskynder man større immigration fra lande, hvorfra færre end 50.000 personer de seneste 5 år er immigreret til USA.

Mange iagttagere mener, at det er sandsynligt, at 2018 bliver det sidste år, hvor lotteriet kører!

Ultimo oktober 2017 var en terrorist skyld i at 8 personer døde og flere kom til skade i New York, da han i en lejet bil kørte tilfældige cyklister ned på en cykelsti. Manden kom oprindeligt fra Usbekistan, og var kommet til USA via Green Card Lottery i 2010. Præsident Trump har siden den frygtelige hændelse arbejdet på at få lotteriet stoppet.

Hvad er Green Card i USA?

Et Green Card i USA er en permanent opholdstilladelse, som giver tilladelse til at arbejde og opholde sig i USA. Kortet er gyldigt 10 år ad gangen. Der kan typisk søges om Green Card af familiemæssige årsager eller pga. arbejdsmæssige forhold. I sidstnævnte tilfælde skal man søge om Green Card via sin arbejdsgiver for at kunne dokumentere, at ophold i USA er arbejdsmæssigt nødvendigt.

Green Card lotteriet i USA

I 2018 udlodder den amerikanske regering 50.000 Green Cards, og vinderne findes helt tilfældigt blandt de godkendte ansøgninger i de forskellige regioner i verden. I år går lotteriet under navnet DV-2020 / 2020 Diversity Visa Program – år 2020 pga. det vil blive året, hvor vinderne endeligt vil kunne få udstedt Green Card og kan flytte til USA. Ansøgningsprocessen tager således ca. 2 år.

Ca. 9 mill. mennesker ansøger hvert år om Green Card gennem lotteriet, og ca. 3 mill. ansøgere sorteres fra inden udtrækningen pga. fejl i ansøgningen, eller hvis ansøgere evt. ikke lever op til kravene for at deltage i lotteriet.

I 2016 deltog ca. 2.500 danskere i Green Card lotteriet i USA, og 103 ansøgere var heldige og fik tildelt opholdstilladelse.

Green Card lotteri

Rød- og brunmarkerede lande = >50.000 immigranter til USA de sidste 5 år.

I DV-2020 kan personer fra følgende lande IKKE deltage pga. der de seneste 5 år er immigreret flere end 50.000 personer til USA fra de enkelte lande: Bangladesh, Brasilien, Canada, Kina, Colombia, Dominikanske Republic, El Salvador, Haiti, Indien, Jamaica, Mexico, Nigeria, Pakistan, Peru, Fillippinerne, Sydkorea, Storbrittanien og dets territorier (med undtagelse af Nordirland) og Vietnam

Hvem kan deltage i Green Card lotteriet i USA?

Udover man ikke må komme fra ovenstående lande gælder følgende:

  • Såfremt en ansøger er født i et af ovenstående lande, men evt. ægtefælde er født i et godkendt land, er det muligt at deltage i lotteriet, såfremt begge navne står på ansøgningen.
  • Er ansøger født i et af ovenstående lande, mens ansøgers forældre ikke opholdte sig permanent i landet – og begge forældre er født i godkendte lande – er det muligt at deltage i lotteriet.
  • Ansøger skal have en afgangseksamen svarende til amerikansk high school, det vil sige mindst 12 års skolegang.
  • Personen, som vinder et Green Card, må tage ægtefælde og børn (under 21 år) med til USA.
  • Efter fem år i USA kan man ansøge om amerikansk statsborgerskab.
  • 10 år efter man har fået Green Card, har man mulighed for at ansøge om forlængelse af opholdstilladelsen til livstid.
  • Én ansøgning per år må indsendes, men man må gerne ansøge gennem lotteriet flere år.

Sådan kan du deltage i Green Card lotteriet i USA

Det er udelukkende muligt at ansøge om deltagelse i Green Card lotteriet i USA online! Det sker via det officielle site for Electronic Diversity Visa Lottery ved U.S. Department of State og det er nemt – og gratis!

Ligesom når besøgende til USA skal ansøge om ESTA /rejsetilladelse til USA, vil man på nettet kunne finde adskillige såkaldte “hjælpe-sider”, som forsøger, at udgive sig for at være officielle Green Card Lottery sider for at tjene penge på ansøgere.

Guide-USA anbefaler på det kraftigste IKKE at benytte disse svindel-sider, og ligeledes advarer U.S. Department of State mod disse via Fraud Warning på deres hjemmeside.

Se nedenstående video for en detaljeret gennemgang af, hvordan man udfylder ansøgning for at være med i Green Card lotteriet i USA.

Relaterede artikler:

Denne artikel er senest opdateret i