Per oktober 2017 påbegyndte Grevinde Alexandra et nyt job som gæsteprofessor og -forelæser ved Indiana University i USA.

Grevinde Alexandra i USA

Grevinde Alexandra i USA som gæsteprofessor.

I sit nye job skal den tidligere danske prinsesse undervise de studerende på Indiana University om lederskab indenfor både offentlige og private virksomheder. Erhvervsrelaterede emner som forretningsetik, konkurrenceevne og økonomisk vækst er nogle af temaerne, som grevinden kommer til at berøre i sit nye arbejde.

Ud over forelæsninger vil Grevinde Alexandra også skulle deltage i diverse work shops og rundbords-diskussioner, hvor en række emner indenfor erhvervslivet vil blive debatteret.

Grevinde Alexandra – Erfaren erhvervskvinde fra Hongkong

Inden Grevinde Alexandra i 1995 kom til Danmark havde hun både været børsmægler i Hongkong samt været ansat i et management firma – også i Hongkong – i hvilket hun de sidste to år fungerede som vicedirektør. Alexandra, som er 53 år gammel, er uddannet indenfor handel og økonomi, og hun har læst på universiteter i både Wien, London, Tokyo og Hongkong.

Efter bruddet med Prins Joachim i 2005 har hun haft diverse tillidsposter i Danmark – bl.a. som protektor for Odense Zoo, Randers Regnskov, Dyrefondet, Parkinsonforeningen m.fl. Siden 2007 har Grevinde Alexandra desuden siddet i bestyrelsen for medicinalfirmaet Ferring.

Alexandra bor fortsat i Danmark

Alexandra’s job i USA løber foreløbigt over en 1-årig periode, og da der er tale om en ansættelse koncentreret om nogle specifikke arrangementer i løbet af ansættelsesperioden, har grevinden valgt at blive boende i Danmark og pendle frem og tilbage.

I september 2017 udgav Alexandra i samarbejde med den amerikanske professor i forretningsetik, Timothy L. Fort, bogen med titlen “The Sincerity Edge: How Ethical Leaders Build Dynamic Businesses”.

Alexandra bog

Grevinde Alexandra’s bog.

Bogen beskriver bl.a. hvorledes virksomheder og deres ledere må fokusere på at være tro mod deres mission og plads i samfundet både gennem retskaffenhed, tillid og integritet. Den nye bog er således et oplagt fundament for Grevinde Alexandras arbejde i sit nye job i USA.

Denne artikel er senest opdateret: 9. november 2017.