De store Harley Davidson motorcykler er ikke så populære, som tidligere.

Mens hybridbiler (og måske elbiler) har en lysende fremtid foran sig, er den gammeldags Harley kværn svær at overbevise potentielle unge købere om at prøve.

Harley Davidson Motorcykler-USA

Man kan dog heldigvis stadig leje en rigtig Harley i USA 😉  – se mere om at leje motorcykel i USA.

Harley Davidson problemer – færre unge motorcyklister

I en artikel på CNN gennemgås de massive problemer, som Harley Davidson motorcykler står over for.

Her kan man læse om, hvorfor det kendteste motorcykel brand i verden er ramt af en strid modvind.

Først og fremmest er der færre unge, som synes, det er cool at køre motorcykel. Hertil kommer at benzinmotorer er på vej ud (og lyden af en stor motor er noget af det vigtigste ved en Harley). Oven i hatten er HD’s ledelse kommet i konflikt med mærke-entusiaster, som ikke bryder sig om at produktion outsources til Indien og andre lande.

Harley Davidson problemer – færre unge vælger Harley.

Som om det ikke var nok, er der også Harley Davidson problemer i forhold til præsident Trump, som i sommer-18 anbefalede et boycott af HD som følge af flytning af produktion til Indien.

EU har desuden valgt at øge tolden på netop motorcykler importeret fra USA. Det rammer stort set kun HD, og er tiltænkt som ‘nålestiks’-påvirkning af nationale amerikanske politikere valgt i blandt andet staten Wisconsin, hvor virksomheden har hovedkvarter. HD produktion i Kansas City, Missouri stoppede i 2019 – delvis som følge af EU-told.

Amerikanske Harley-entusiaster er ikke vilde med udenlandsk producerede motorcykler.

Tager man til USA på motorcykelferie er det årlige Sturgis Motorcycle Rally i South Dakota (august) værd at besøge.

Billigste nye Harley Davidson motorcykel i Danmark

Danske købere kan glæde sig over, at det i de senere år er blevet langt billigere at køre ny Harley. Med introduktionen af ‘Street’ serien er ejerskab af det amerikanske ikon blevet mulig for en langt større kundegruppe.

Billigste nye Harley i Danmark koster faktisk fra kun ca. 98.000 kroner, og er en Street 750. Samme model kan i USA fås fra USD 7600 (anbefalet udsalgspris – MSRP). I USA fås også den endnu billigere Street 500, som dog ikke markedsføres i Danmark.

Harley Davidson Street fremstilles i USA, Canada og i Indien til oversøiske markeder; dvs at de danske Street 750 er produceret i Indien.

Test af Harley Davidson Street Rod.

Hvis den mest basale Street model ser lidt for ‘kinesisk’ ud, kan man bare vælge en HD Street Rod. Street Rod’en ligner en klassisk HD og kommer med samme 750 cc motor som Street 750. Med en Street Rod får man imidlertid flere kræfter og kraftigere bremser samt en masse andre forbedringer. I Danmark fås en ny Street Rod fra ca. 111.000 kroner.

Se model-program på den danske Harley hjemmeside.

Denne artikel er senest opdateret: 8. marts 2020.