Efter længere tids kraftigt regnvejr i vinteren 2016/17 blev Highway 1 langs Stillehavskysten flere steder beskadiget primært pga. omfattende jordskred. Værst gik det ud over broen Pfeiffer Canyon Bridge, som ligger i det naturskønne område omkring Big Sur. Broen skred ned mod havet og kunne ikke repareres, hvorfor en ny bro er i gang med at blive opført.

Lukningen af kystvejen Highway 1 omfattede fra begyndelsen af februar hele strækningen fra Carmel til Ragged Point nord for San Simeon og inkluderede således hele det populære Big Sur område.

Highway 1 åben igen mellem Carmel og Big Sur
Midt i marts var strækningen mellem Carmel og den nordlige del af Big Sur genetableret, og det blev igen muligt at køre strækningen næsten helt ned til den ødelagte Pfeiffer Canyon Bridge.

Længere sydpå tæt ved de små byer Lucia og Gorda samt ved Ragged Point er dele af kystvejen stadig lukket pga. oprydning fra jordskred samt genetablering af vejsikringer. Det forventes at man kan åbne disse par vejstrækninger på Highway 1 igen ultimo juni 2017.

Pfeiffer Canyon Bridge / ny bro forventes åben ultimo september 2017
Den hårdt medtagne Pfeiffer Canyon Bridge er i gang med at blive udskiftet og Caltrans, som står for udbygning og vedligeholdelse af Californien highways og freeways, estimerer at kystvejen Highway 1 kan genåbnes ved Pfeiffer Canyon ultimo september 2017.

For de seneste opdateringer på restaureringen af Highway 1 henvises til Caltrans Quickmap, som giver et godt overblik over hvor på Highway 1 der stadig er vejarbejde samt estimeringer af afslutning af igangværende arbejde.

Denne artikel er senest opdateret: 20. januar 2020.