Ved rejser til USA, skal der stadig søges ESTA præcis som før. Det nye er at fristen for hvor sent man kan søge ESTA er 72 timer.

ESTA ansøgningen skal med andre ord være indgivet mindst 3 døgn før afrejse. Tidligere kunne man opleve at få godkendelse samme dag eller endog inden for få timer.

ESTA 72 timer tidsfrist ansøgning

US Visa Waiver Program – Ny tidsfrist for ansøgning om ESTA.

På den officielle ESTA ansøgningsside vises nu følgende påmindelse:

REMINDER: Apply for ESTA no later than 72 hours before departing for the United States. Real-time approvals will no longer be available and arriving at the airport without a previously approved ESTA will likely result in being denied boarding.

Hvor sent kan man søge ESTA? – nye CBP krav

Spørgsmålet om, hvor sent man kan søge ESTA, er særdeles relevant for forretningsrejsende. Også turister, som planlægger at rejse til USA bør indstille sig på at skulle have formalia på plads så hurtigt, som muligt, når rejsen er bestilt. Det koster trods alt kun 14 USD (under 100 danske kroner) at gennemføre en ESTA-ansøgning.

Ifølge SAS er den nye 72 timers tidsfrist gennemført med omgående virkning.

Se meget mere vejledning om ESTA på Guide-USA.dk; herunder om, hvad man skal passe på. Masser af ‘fup-firmaer‘ har slået sig op på at tilbyde “hjælp” til ESTA ansøgning på nettet til langt højere pris med tilføjet “servicegebyr”.

Man søger direkte (og kun her) på den officielle ESTA-hjemmeside. Siden er drevet af U.S. Customs & Border Protection (CBP). Dette agentur er en del af U.S. Department of Homeland Security og har hovedkontor i Washington D.C.

CBP agenturet har over 45.000 ansatte, hvoraf nogen arbejder uden for USA’s grænser. I Europe er der mulighed for preclearance i henholdsvis Shannon og Dublin lufthavne i Irland. Herved spares tid ved ankomst til USA, men ESTA skal naturligvis stadig være på plads.

Der har været forhandlinger om også at tilbyde preclearance i blandt andet Oslo-Gardermoen, Amsterdam-Schiphol og Stockholm-Arlanda. Foreløbig er de irske lufthavne de eneste i Europa med preclearance ved rejse til USA.

Hvor længe er ESTA gyldigt?

En godkendt ESTA ansøgning har en gyldighed på 2 år. Dog skal man ved fornyelse af pas altid forny sin ansøgning om visa-fri rejse til USA.

I 2017 var der over 330.000 danske ankomster til lufthavne i Staterne.

Alle besøgende fra Danmark og fra 37 andre lande godkendt til deltagelse i USA’s Visa Waiver Program skal søge Electronic System for Travel Authorization for at kunne rejse ind med fly til USA.

Den nye tidsfrist på 72 timer gør det sværere spontant at booke en sidste øjebliks rejse til USA, og minimerer desuden muligheden for akutte rejser til USA.

Man behøver dog ikke at have planlagt en konkret rejse til USA for at ansøge om ESTA, så den nemmeste vej rundt om denne nye tidsbegrænsning er på forhånd at betale de $ 14 i forventning om en dag at skulle rejse til Amerika inden for de næste to års gyldighedsperiode (forudsat at det samme pas er tilknyttet ansøgningen).

Relaterede artikler:

Rejser for indrejse i USA

Mad med til USA – hvilke madvarer må man tage med til USA?

CBP Reminds Travelers to Allow 72 Hours for ESTA

Denne artikel er senest opdateret: 2. januar 2019.