Anledningen til Ejvind Olesens klumme på Standby.dk var utvivlsomt FDM’s rejsemesse på Docken i København d. 4. marts samt branche USA-rejsemessen USA Travel Show 2018 arrangeret af Discover America Denmark, som blev afholdt 5. marts på Hotel Radisson Blu Scandinavia i København.

Ejvind Olesen griber i sin klumme tilbage til dengang i 1970’erne og starten af 1980’erne, hvor det var forbundet med relativt store omkostninger at rejse til USA, og fremhæver dels den danske rejse-pioner Jens Veino, men også forfatteren Christian Winther og den amerikanske skuespiller og western-helt John Wayne som to vigtige inspirationer til danskernes rejselyst.

Se Ejvind Olesens klumme på Standby.dk, der slutter med følgende opfordring til den amerikanske rejsebranche:

Her skal på denne mandag med mange amerikanske rejsebranchegæster i København lyde en opfordring: Lær nu de danske rejsearrangører noget om det ægte Amerika. Med cowboys, indianere, general Custer, Crazy Horse og Buffalo Bill. Læg snittet og turen fra South Dakota over Nebraska, North Dakota, Wyoming og Montana.

Og glem så for en stund lavprisfly og dollarkurser – og send en venlig tanke til John Wayne og Jens Veino.

Flag USA Danmark - Danebrog Stars and Stripes

Udvandring til Amerika

I rigtig mange danske familier er der stadig minder om en bror til en bedstefar, en oldefar eller en tipoldefar, som udvandrede alene eller med sin kone eller kæreste i årene ca. fra 1850 og frem til omkring år 1930. Christian Winther var én af de første, som skrev om de danske udvandrere til Amerika.

Christian Winthers digt “Flugten til Amerika” kan købes som e-bog hos SAXO.com for 12 kroner.

Relateret link:

www.discoveramerica.dk

Relateret bog:

Rejsen til Amerika – Drømmen om et nyt liv og Jagten på lykken af Ole Sønnichsen

Denne artikel er senest opdateret: 8. marts 2018.