6. feb. 2018: Idag kl. 19.30 dansk tid og 1.30 pm Eastern Time er verdens kraftigste raket planlagt til opsendelse. Nedtællingen på Kennedy Space Center er påbegyndt!

Se opsendelsenlive fra Kennedy Space Center

28. jan. 2018: RETTELSE – Dato for opsendelse var ved en fejl skrevet forkert, da artiklen blev publiceret 26. jan. – den offentliggjorte dato for opsendelse af Falcon Heavy er 6. februar 2018!

Opsendelsen er blevet udskudt flere gange, men nu er der endelig en dato for opsendelsen af hvad, der vil blive verdens kraftigste raketopsendelse nogensinde. SpaceX’s Falcon Heavy raket bliver sendt ud i rummet 6. februar 2018.

SpaceX Falcon Heavy

SpaceX’s nye kraftige raket med 27 jetmotorer.

Når alle de 27 jetmotorer antænder, og Falcon Heavy raketten løfter sig fra jorden, vil det være et stort og historisk øjeblik for rumfarten. Hidtil har den gamle Saturn V, som var raketten, der skød 12 Apollo rumekspeditioner afsted fra 1967 til 1972, været den kraftigste raket i verden – men det ændres der kraftigt på i begyndelsen af februar 2018.

Den nye SpaceX raket er både mindre i højden og diameter samt en hel del lettere end den pensionerede Saturn V, og en stor forskel er da også, at mens Saturn V udelukkende blev udviklet til at sende ekspeditioner til månen, vil Falcon Heavy kunne klare mange forskellige opgaver, når der eksempelvis skal fragtes udstyr, bemanding mv. ud i rummet.

Læs mere om forskellen mellem Falcon Heavy og Saturn V.

SpaceX, som er det private firma, som står bag udviklingen og fremstillingen af den nye raket, påbegyndte projektet omkring Falcon Heavy helt tilbage i 2005. Det er således med meget stor spænding at bl.a. grundlæggeren af SpaceX Elon Musk nu ser frem til at se prestige-projektet løfte sig fra jorden.

Elon Musk er ligeledes medstifter af Tesla Motors, og når den første rumtur for Falcon Heavy finder sted i begyndelsen af februar, vil en original Tesla Roadster være med ombord på turen ud i rummet.

Falcon Heavy Tesla Roadster

Tesla Roadster installeret inde i SpaceX’s kraftige Falcon raket.

Se video og læs mere om verdens kraftigste raket SpaceX’s Falcon Heavy.

De heldige, som befinder sig i Florida i begyndelsen af februar, og således måske har mulighed for med egne øjne at opleve denne historiske opsendelse, kan læse mere om mulighederne for at få komme tæt på opsendelsen af Falcon Heavy ved Kennedy Space Center.

Læs også artikel om Kennedy Space Center.

 

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.