Finale-kampene i den bedste ishockey-liga i verden – NHL / Stanley Cup – er godt igang i USA, og efter de første fire kampe fører Washington Capitals 3-1 over finalemodstanderne Vegas Golden Knights. Danskeren Lars Eller tæt på stor NHL triumf i USA.

Lars Eller tæt på stor triumf i NHL

Lars Eller tæt på stor NHL triumf i USA sammen med Washington Capitals.

Der spilles bedst ud af 7 kampe, så når et hold har vundet 4 kampe, kan det kalde sig vinder af NHL 2018.

Den danske ishockeyspiller Lars Eller har siden 2016 spillet for NHL holdet Washington Capitals, og blot det at nå helt frem til finalekampene er en stor sportslig bedrift for den 29 årige dansker. Det er kun anden gang en dansker deltager i finalespillet i NHL. Første gang var det Jannik Hansen, som i 2011 tabte i finalen sammen med Vancouver Canucks til vinderne fra Boston Bruins.

En enkelt kamp er Lars Eller og Washington Capitals således lige nu fra at vinde den prestigefyldte NHL / Stanley Cup. Ikke mindst i den anden finalekamp, som blev spillet 31. maj, spillede Lars Eller en af sin karrieres bedste kampe, da han både scorede et mål samt lavede to assists i opgøret, hvor hans hold Washington Capitals vandt 3-2 over Vegas Golden Knights.

Las Vegas holdet havde vundet den første finalekamp 6-4, så det var en meget vigtig sejr for Capitals, da de vandt på udebane i den anden finalekamp.

Næste kamp spilles 7. juni i Las Vegas, og her er der således mulighed for at den første dansker nogensinde kan løfte NHL trofæet i verdens bedste ishockey-liga.

De forløbige 4 spillede finalekampe i 2018 er endt med følgende resultater:

28. maj Vegas Golden Knights 6 – 4 Washington Capitals

30. maj Vegas Golden Knights 2 – 3 Washington Capitals

2. juni Washington Capitals 3 – 1 Vegas Golden Knights

4. juni Washington Capitals 6 – 2 Vegas Golden Knights

Kommende kampe:

Torsdag 7. juni i Las Vegas

Søndag 10. juni i Washington (såfremt Capitals ikke har vundet i Las Vegas 7. juni)

Onsdag 13. juni i Las Vegas (såfremt Golden Knights har vundet både 7. juni og 10. juni skal denne afgørende kamp spilles)

Relateret artikel: Dansker i NHL finale

Denne artikel er senest opdateret: 6. juni 2018.