Efter at karnevalsparaderne sidste år blev aflyst på grund af pandemien, vil New Orleans i år igen byde velkommen til en af verdens mest kendte karnevalsfester, Mardi Gras karneval.

REJSETIP:
New Orleans: Mardi Gras World Behind-the-Scenes Tour

Mardi Gras New Orleans Karneval

Mardi Gras karneval vender tilbage til New Orleans’ gader.

En overdådig fest med levende musik, farverige kostumer og parader med ekstravagante allegoriske vogne finder sted i en af de smukkeste byer i de amerikanske sydstaters landskab.

Find tilbud på hoteller i New Orleans.

Det længe ventede karneval, som trækker mange mennesker til New Orleans, finder sted midt i usikkerheden om en stadig ikke helt inddæmmet epidemisituation i USA.

I år er karnevalsgæster i Louisiana underlagt sundhedsrestriktioner – mere om det nedenfor.

Mardi Gras karneval program i New Orleans

Selv om Mardi Gras i 2022 falder den 1. marts, er begivenhederne op til årets karneval allerede i gang og vil blive intensiveret, efterhånden som den kulminerende festdag nærmer sig.

To uger før tirsdag, Mardi Gras, blev der afholdt et Family Gras-karnevalsfestival i Metairie, en forstad til New Orleans, specielt for børnefamilier. Parader, koncerter, spil og konkurrencer for hele familien, ansigtsmaling for de små, en håndværksmesse og naturligvis traditionel sydlandsk gastronomi fyldte tre dage fra den 18. til den 20. februar.

Paraderne med de enkelte krewes, de brasilianske samba-skoler i New Orleans’ kulturelle foreninger, vil finde sted i løbet af måneden.

Find ud af den detaljerede tidsplan og placering af paraderne i New Orleans.

Nogle af de vigtigste parader, bortset fra den sidste parade selvfølgelig, finder sted i weekenden før Fat Tuesday og arrangeres af de mest berømte New Orleans krewes, Endymion og Bacchus. De slutter som regel med en fest, der varer til daggry.

Sådan så Krewe Bacchus-paraden ud i 2020.

Mardi Grass karneval 2022 – sanitære restriktioner

Man formoder, at Mardi Grass-festlighederne i 2020, som tiltrak næsten en million mennesker fra hele USA og også fra udlandet, var starten på en bølge af infektioner i USA. Så det følgende år blev det besluttet at aflyse alle parader og massearrangementer.

Tilbagevenden til Mardi Gras-traditionen i år sker med stor forsigtighed. Vaccinationsprocenten i Louisiana er ikke den højeste, og den meget smitsomme omicron-variant ikke gør sundhedstjenesternes opgave let.

I forventning om de menneskemængder, der snart bogstaveligt talt vil oversvømme New Orleans, og af hensyn til deres sikkerhed har de lokale myndigheder besluttet at træffe en række forholdsregler. Blandt de vigtigste er:

  • Krav om beskyttelsesmasker – mund og næse skal være dækket til i alle lukkede rum. Masken må kun tages af, når der spises et måltid.
  • Vaccination – der kræves bevis for fuld vaccination (med to doser af Pfizer eller Moderna eller en dosis af Johnson & Johnson) for at få adgang til mange lukkede rum, herunder restauranter, barer, bryggerier, opvisnings- og sportssteder, kasinoer og udendørs steder med mere end 500 personer, hvis de anvendes til mere end 50 % af kapaciteten (hvilket forhindrer social distancering)
  • Negativt testresultat – alternativt kan der i stedet for bevis for vaccination fremvises en negativ antigen- eller PCR-test udført inden for de seneste 72 timer.

Læs de detaljerede retningslinjer for sanitet på New Orleans’ websted.

Relaterede artikler og links:

Sightseeing Pass  New Orleans

Book oplevelser i New Orleans

Denne artikel er senest opdateret: 26. februar 2022.