Fra torsdag 26. oktober 2017 bør rejsende, som skal med fly til USA, møde op i Københavns Lufthavn i ekstra god tid inden afgang.

Denne anbefaling skyldes, at sikkerheden i lufthavne med flyafgange til USA, nu bliver skærpet endnu en tand. Det er den amerikanske transportmyndighed TSA, som stiller krav om ekstra kontrol samt ekstra bekræftigelse af den rejsendes identitet inden afrejse mod USA.

fly til usa afgang

Kom tidligt til lufthavnen, når du flyver til USA.

Senest ude ved gate-området vil den ekstra kontrol og identificering finde sted, og der må derfor påregnes længere ventetid ifm. den udvidede sikkerhedskontrol. De nye tiltag gælder for alle flyselskaber, som flyver til USA, så hvis du evt. flyver til USA via Frankfurt, Stockholm eller London anbefales det ligeledes at gå mod gaten i god tid inden afgang i de pågældende lufthavne.

TSA står for Transportation Security Administration, og er den amerikanske myndighed, som er anvarlig for både flysikkerheden i USA’s lufthavne samt sikkerheden i passagerhavnene i landet. Myndigheden skal ligeledes sikre, at der ikke stiger passagerer på eller kommer farlig bagage med fly eller skib til USA. TSA kan således stille krav til kontrolregler i udenlandske lufthavne, hvorfra der afgår fly mod USA.

TSA hører under US Department of Homeland Security – samme myndighed, som også er ansvarlig for ESTA godkendelsessystemet i USA. TSA, som blev oprettet i november 2001 efter terrorangrebet 11. september 2001, beskæftiger over 50.000 personer, og myndigheden fokuserer konstant på at gøre det sværere for potentielle terrorrister at komme til USA samt sikre beskyttelse af amerikas nationale transportsystemer.

7. oktober 2017 trådte ligeledes nye Schengen-regler om paskontrol ikraft, hvilket betyder at alle flyrejsende, som enten er på vej ind eller ud af Schengen-området, skal have scannet deres pas i Politiets paskontrol i Københavns Lufthavn.

Skal du med direkte fly til USA fra Københavns Lufthavn, anbefales det således at møde op i ekstra god tid, idet der både kan være ventetid ved scanning af pas samt igen ifm. udvidet kontrol ude ved gaten, hvor fly mod USA afgår.

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.