I begyndelsen af 2018 annoncerer Icelandair hele tre nye destinationer i USA, som flyselskabet påbegynder ruter til sidst på foråret 2018. Alle tre ruter vil have direkte afgange fra Keflavik ved Reykjavik på Island, som er base for Icelandair.

Det drejer sig om afgange til:

  • Baltimore i Maryland
  • Kansas City i Missouri
  • San Francisco i Californien

Søg og book flybilletter til USA.

Nye flyruter til USA med Icelandair

Nye flyruter til USA med Icelandair i 2018.

Flyrute til Baltimore fra maj 2018

Charm City er kælenavnet for byen Baltimore, og når sæson-flyruten åbner 28. maj 2018, vil der blive fire ugentlige afgange frem og tilbage fra Island på ugedagene mandag, tirsdag, fredag og søndag.

Lufthavnen, der flyves til, er Baltimore-Washington International Airport (BWI), faktisk er der tale om en genåbning af flyruten fra Keflavik lufthavn ved Reykjavik, idet Icelandair besluttede at nedlægge selvsamme flyrute tilbage i 2008.

Icelandair genåbner rute til Baltimore.

BWI lufthavnen ligger ca. 14 km syd for centrum af Baltimore og blot ca. 50 km nordøst for Washington D.C. I metropol-området Baltimore-Washington ligger tre større lufthavne, og passagermæssigt er BWI den mest travle af de tre. De to øvrige lufthavne er Ronald Reagan National Airport og Washington Dulles International Airport.

Flyvetiden fra Keflavik til Baltimore er estimeret til 6 timer og 20 min., mens retur-flyvetiden er estimeret til 5 timer og 45 min.

Flyrute fra Reykjavik til Kansas City åbner maj 2018

Når Icelandair åbner sin nye sæson-flyrute til Kansas City 25. maj 2018 bliver det med tre ugentlige afgange – tirsdag, torsdag og søndag. Kansas City ligger mere eller mindre midt i USA, og byen, som også kaldes City of Fountains pga. dens mange fontæner, har et befolkningsantal på ca. ½ million mennesker.

Kansas City

Kansas City får direkte flyrute til Europa.

Icelandair har ikke tidligere etableret flyrute til Kansas, og det er faktisk første gang, der åbnes en direkte rute mellem Kansas City og Europa.

Beboere i og tæt på Kansas City ser frem til bedre flyforbindelser til Europa, og håber ligeledes, at Icelandair med  deres nye flyforbindelse vil blive medvirkende til, at der kommer mere priskonkurrence for de amerikanske flykunder. Administrationen i Kansas City håber ligeledes på udviklingsmuligheder i byen, når flere internationale turister finder vej til byen.

Endnu en flyrute til San Francisco åbner juni 2018

En af de mest populære byer i USA – San Francisco – er ligeledes med på Icelandair’s  sommer-ruteoversigt i 2018. Fra 1. juni 2018 vil Icelandair operere fire ugentlige afgange mellem San Francisco International Airport og Keflavik Airport på Island. Det er ikke første gang det islandske flyselskab flyver til San Francisco – tilbage i somrene 2005 og 2006 var the City by the Bay ligeledes på rutekortet.

San Francisco

Yderligere konkurrence på flyruter til San Francisco.

Det er flytypen Boeing 767, som flyselskabet vil benytte på den populære flyrute til San Francisco, og både underholdningsskærme, WiFi og forplejning vil være standard på langdistanceruten mellem Reykjavik og San Francisco med Icelandair.

Det konkurrerende islandske lavprisselskab WOW Air flyver ligeledes på ruten mellem Reykjavik og San Francisco, og lavprisselskabet Norwegian flyver til nærliggende Oakland Airport, så der er lagt op til yderligere konkurrence på flypriser til området ved San Francisco.

I efteråret 2017 annoncerede både Icelandair og WOW Air nye ruter til Dallas – læs mere i artikel om Nye flyruter til Dallas i 2018.

Denne artikel er senest opdateret: 25. marts 2019.