Luksuriøs er Ocracoke Island ikke. Øen er faktisk også ret lille – kun 25 kvadratkilometer, og man kan i realiteten godt undvære at medbringe bil. De fleste turister ankommer dog med færgen i egen bil.

Der findes ingen større underholdnings-attraktioner, og ret beset er der ikke så meget at lave på øen; med mindre man forstår at slappe af og nyde naturen 😉

– herunder inspiration og anbefaling til naturferie i USA.

Ocracoke Island North Carolina

Bølgerne og vinden gør Ocracoke til et populært surferspot fra maj til oktober.

På trods af ovennævnte mangler har Ocracoke Island en særlig tiltrækningskraft. Meget har at gøre med øsamfundets særlige historie.

Naturferie i USA – på pirat-ø ud for North Carolina

Få steder i USA har så broget og særpræget fortid.

Øen ligger relativt langt fra fastlandet og er desuden så langstrakt at ‘pensionerede’ pirater, småkriminelle og andre i myndighedernes søgelys, mageligt kunne gemme sig her i 1700 tallets USA uden den store frygt for at blive fundet.

Ocracoke Island kort North Carolina

Hvor ligger Ocracoke Island? Kort over Outer Banks, North Carolina.

Sprogkyndige mener at Ocracoke Island er ét af de få steder i USA, hvor der ikke tales en amerikansk dialekt.

De indfødte taler stadig Hoi Toider brogue – en engelsk/skotsk/irsk inspireret dialekt, der også kan lyde som australsk engelsk med indlagte pirat-udtryk.

Alle tilflyttere og turister er per definition ‘dingbatters’ – inklusiv dem, som ‘kun’ har boet på øen i 30 år.

Se interessant artikel om Ocracoke Island dialekten på BBC Travel.

Aktiviteter – derfor skal du besøge Ocracoke Island

Man finder en bred vifte af naturoplevelser på øen. Her er noget for enhver smag.

Forår, sommer og det tidlige efterår er de mest populære årstider. Resten af året lukker øen delvist ned, om end man stadig kan finde hotelovernatning eller feriebolig til leje.

Fiskeri er i sagens natur blandt de største trækplastre. Der findes såvel tour-både som udlejningsbåde til fiskeriinteresserede. Man kan også fiske fra stranden. Der er masser af plads, og øen er generelt ikke overrendt af turister.

Man kan blandt andet fange tun, trommefisk (red fish) og spansk makrel. Af sidstnævnte blev et rekordstort eksemplar på 5,9 kilo landet af en sportsfisker på øen for år tilbage.

Surfing er en anden populær sport. Med beliggenhed ud til Atlanterhavet er der så godt som garanti for godt surfer-vejr.

Strandene på øen er gode med hvidt sand. Som altid ud til Atlanterhavet, skal man dog regne med at der er vind stort set hver dag. De brede sand-strande kan sine steder minde lidt om strandene ved Vesterhavet i Danmark med kraftige bølger.

Bølgerne og vinden gør området til et populært surferspot fra maj til oktober. Der er også mulighed for stand up paddling (SUP), kajak-sejlads, hygge-kørsel i golf-biler og naturligvis motionsløb og gåture i terrænet.

Gode restauranter findes der en del af. De fleste er centreret i byen af samme navn som øen. Priserne er rimelige. Prøv eksempelvis at kaste et blik på menuen hos Ocracoke Oyster Company.

Det lokale bryggeri hedder 1718 Brewing Ocracoke – med egen beer garden og restaurant. Bryggeriet ligger ligeledes centralt i byen.

Overnatning på Ocracoke Island – naturferie i USA

Man lever enten af turisme eller fiskeri i Ocracoke.

Der er flere udmærkede overnatningsmuligheder; eksempelvis det historiske hotel Blackbeard’s Lodge.

En skøn ø – perfekt til naturferie i USA.

Priserne for hotel starter ved omkring 100 USD per nat (2 personer). Husk at booke overnatning i meget god tid i forvejen. Hotellerne er små og dette område oplever en øget popularitet.

Se mere om booking af overnatning.

Man kan alternativt leje en feriebolig på Ocracoke.

PS: Orkanen Dorian var hård ved Ocracoke Island i efteråret-19. Selvom kategori-5 orkanen (da den gik i land på Bahamas) allerede var løjet meget af, da den ramte den amerikanske østkyst, var skaderne omfattende. Alt fungerer dog igen, så man kan roligt besøge Outer Banks i North Carolina.

Relaterede artikler og links

Naturferie i Yosemite National Park

Book oplevelser i North Carolina

Denne artikel er senest opdateret: 4. januar 2020.