Påske i USA – hvordan fejrer man påsken i USA?

I USA fejres påsken med langt færre helligdage og traditioner end i Danmark.

Faktisk er den eneste officielle helligdag påskesøndag i de fleste stater. Langfredag er kun en helligdag i 12 af de 50 amerikanske stater.

Påske i USA - Easter Egg Hunt

Påske i USA: Æggejagt – en af de amerikanske påsketraditioner.

Påskesøndag går en del amerikanere i kirke, hvor påsken fejres med særlige messer.

Det er også en almindelig skik at samles med familie og venner til et fælles måltid og tid i det fri, hvor man som regel allerede nyder det dejlige forårsvejr.

Påske i USA – en festlig middag

Traditionelt spiser man påskemiddagen tidligt om eftermiddagen. I modsætning til andre amerikanske helligdage, herunder jul og Thanksgiving, er bordet i den gennemsnitlige amerikanske familie i påsken relativt beskedent dækket.

Den mest populære påskefrokost i USA er stegt skinke, eventuelt lammesteg, ledsaget af salater og kartoffelgryderetter samt æg serveret på forskellige måder.

Æg kan serveres som salat, fyldte æg eller blot kogte æg.

Påskemad USA

Påskemad i USA. Hvad spiser amerikanerne i påsken?

Korsboller, søde boller “med et kors”, kan også forekomme på salter.

Påsketraditioner i USA: Påskeæg-rulning og æggejagt

Ægget er det centrale element i to af de mest populære påsketraditioner i USA, især blandt børn.

Påskeægsjagten – Egg Hunt – går ud på at lede efter æg, som påskeharen har efterladt i haver, byparker eller, i dårligt vejr, i huset. Det kan enten være chokoladeæg eller plastikæg med legetøj, slik eller endda mønter i. Børn, der deltager i Egg Hunt, får ofte en kurv fuld af slik til sidst (og naturligvis jagtbyttet).

Der arrangeres æggejagter både i private hjem og på offentlige steder som f.eks. i parker. Den mest berømte æggejagt i USA finder naturligvis sted i det Hvide Hus’ have i Washington.

Hvert år tager statsoverhovedet børn, især fra fattige familier, med ud for at have det sjovt med lege og konkurrencer og slutter af med en picnic.

Sådan tog præsident Obama børnene med på deres første påske i Det Hvide Hus.

En af de typiske påskelege er påskeægs-rulning. Deltagerne, som oftest igen børn, løber om kap til målstregen ved at rulle et æg med en lang træske.

I 2022 indtog en Easter Bunny talerstolen ved en pressekonference i Det Hvide Hus før Jen Psaki ankom.

Påskeparade i New York City

En anden velkendt begivenhed i påsken i USA er den årlige påskeparade i New York City. Den har ikke en religiøs dimension, den tjener kun til at have det sjovt. Traditionelt marcherer deltagerne i paraden ned ad den repræsentative Fifth Avenue mellem 49th og 57th Streets, klædt i farverige kostumer og fine hatte i forårets ånd. Tidligere var påsken, der er et symbol på genfødsel og samtidig falder sammen med årstidsskiftet, en lejlighed til at vise sig i nye forårstøj. I dag konkurrerer deltagerne i paraden om at skabe den mest fantasifulde hovedbeklædning.

New York Easter Parade Bonnet Festival

Påske i USA – oplev påskeparade i New York på Easter Bonnet Festival.

Easter Bonnet Festival, en festival for påskehatte, er en integreret del af New Yorks påskeparade.

Få flere oplysninger om New York Easter Parade og Bonnet Festival.

Relaterede artikler og links:

Oversigt over helligdage i USA.

Hotel i New York – sammenlign tilbud fra Trivago