Telefonen er en væsentlig del af de fleste menneskers rejse. Det er ikke længere kun en måde at ringe hjem på eller en måde at sikre man kan være i sms kontakt med sine kære – det er en GPS, et online kort der guider dig, det er en oversætter, et underholdningssystem, dit kamera og et hav af andre ting, der efterhånden er blevet en essentiel del af vores alles hverdag.

Men hver år bliver adskillige telefoner stjålet, hacket eller beskadiget på ferier. I det velbesøgte USA anslås det, at der årligt mistes over 70 millioner mobiltelefoner – det er enten fordi de bliver tabt eller fordi de bliver stjålet. Det er mange mobiltelefoner, der hver dag mistes, og kun 7% findes igen. Og det er helt uden at tallene forholder sig til, hvor mange telefoner der bliver udsat for cyber tyveri.

Det gælder altid, at du skal passe godt på dine sager når du rejser, men med telefonen kan du udover at miste en dyr ejendel også miste værdifulde fotos, adgang til bank og e-wallet samt miste din navigation. Derfor skal du lytte til vores gode råd til, hvordan du passer på din telefon på rejsen.

Rejsetip mobiltelefon rejser

Hvert år mistes 30 millioner mobiltelefoner i USA.

Husk panserglas

Panserglas er ikke særlig dyrt og det beskytter din telefon virkelig godt. Hvis din skærm går i stykker koster det en masse penge, mens et nyt panserglas nemt kan udskiftes. Det er en rigtig god investering.

Så kort kan det siges.

Undgå stranden

Strandturen er en del af mange sommerferier og de fleste bruger en dag eller to ved stranden, hvor man kan slappe af i varmen eller under parasollen med en god bog, en god serie på telefonen eller et spil blackjack. Strandturen handler for rigtig mange om afslapning og ro, og det er derfor oplagt at man sidder med sin telefon. Men stranden kan også være usund for din telefon.

Hvis det ligger for meget i direkte solskin, hvis der kommer små sandkorn ind i de bevægelige dele eller omkring kameraet, eller hvis du bliver fanget af lysten til en dukkert og enten får telefonen med i vandet eller lader den ligge uovervåget ved din plads. Gem telefon derhjemme og vent med streaming mv. til du er hjemme.

Undgå at få telefonen stjålet

Den første regel for at undgå at få stjålet telefonen er naturligvis ikke at være åbenlyst uforsigtig med den. Den gode gamle “pungen i baglommen” er efterhånden den mest åbenlyse joke når det kommer til at eksemplificere den åbenlyse tyverioffer. Det samme gælder naturligvis din telefon. Husk den ofte er glat dermed nem at luske op af din lomme uden du opdager det.

Sørg for, at den som minimum er gemt bag en lynlås og i bedste fald bør du opbevare den sammen med din pung i en bæltetaske. Du behøver ikke bære den på den traditionelle måde, som giver associationer til en parodi på en turist med for små shorts, farverig t-shirt og bøllehat. Der findes mere moderne versioner af bæltetasken, som også kan bæres over skulderen. Ved at have dine ting tæt på kroppen foran, minimerer du sandsynligheden for tyveri enormt.

Rejsetip pung rejser

Synlig pung i lommen. Et åbenlyst offer for tyveri.

Læg den aldrig fra dig

Heller ikke bare lige i 2 sekunder fordi du lige skal noget. Når du ikke er hjemme på hotelværelset, så læg aldrig din telefon fra dig. Vi er så vant til at have vores mobiltelefon lige ved siden af os, at det kan blive helt naturligt for os blot at lægge den på bordet, på stolen ved siden af os eller måske i skødet.

Det kan hurtigt gøre, at du glemmer telefonen og så bliver det pludseligt svært at huske, hvor den er blevet af. Særligt er det nok ærgerligt at glemme den i flyet, fordi så får du den med sikkerhed ikke brugt på din ferie.

Med vores råd kan du være næsten sikker på, at du kommer hjem med en hel telefon.

Denne artikel er senest opdateret: 19. april 2023.